Milyen a keresztény erkölcs és morál? Elsősorban hívők, leginkább keresztények válaszát várom. Komolyan érdekel!
Az alábbi (hívőtől származó) kommentekkel kapcsolatban is várom a véleményeket (valóban a keresztény erkölcsöt tükrözik???):
"
"Isten, a keresztény vallás szerint, tömérdek csecsemőt gyilkolt le, illetve mészároltatott le. Az én (humanista) erkölcsöm szerint a csecsemők megölése mérhetetlen gonoszságot jelent. Te másképpen vélekedsz? "
És? Őt is meggyilkolták mikor hagyta magát keresztre feszíteni. Ez bőven ellensúlyozza!
"
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. #18
"Ő ettől még tömeggyilkos!" (Isten)
Persze hogy az. És akkor mi van?
"
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. - #35
"
"-Ne árts másnak"
Ezt mondod?! Ezt mondod nekem? Mi alapján gondolod hogy ez a helyes?
Ja, hogy neked a szüleid meg a szerelmed tanította. :)
Igen, és? Nekem mi közöm a te szüleidhez? Kövessem a szüleid erkölcsi tanításait csak mert azok a te szüleid? Ők mivel különbek nálam?
Ja, csak mert....
Én meg azt látom akik ennek ellenkezőjét teszik azok nagyon jól boldogulnak, vagyonuk egyre csak gyarapodik.
Miért nem ez a helyes? Csak mert te meg a szüleid meg a nagynénéd meg mit tudom én ki, mást mond alapozva ezt önmagukon kívül semmire.
"Segíts máson ha lehetőséged van rá"
Megint miért?
Nekem ki segít? Segíteni veszélyes! Akkor miért lenne helyes?
"
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. #55
"Attól, mert valakik leírták, azt állítják, azt hangoztatják, hogy Isten rossz, még nem lesz igazuk."
Ez igaz, csak ebben az esetben hogyan kel értelmezni a Bibliában leírtakat, ahol Isten okozza emberek halálát?
11: nem tudom, hogy tudtad-e, hogy a mai Biblia már nem azonos az eredeti Bibliával?! :)
Ajánlom Gregg Braden előadásait, a Youtube-on is fent vannak.
#14 ne feljetek az miert egyenlo azzal hogy buntelen is lenne?
es igy folytatodik amit ideztel:
"a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!"
Szia
A keresztény erkölcs és morál Krisztus tanitásaira épül. Az nevezheti magát kereszténynek, akinek ez az alapelv uralja a gondolkodását és tetteit a mindennapokban, az embertársaival valő kapcsolataiban. Ez nem az én személyes elképzelésem, ezt maga Krisztus fogalmazta meg ilyen alapelvekkel:
Krisztus szavai szerint a legnagyobb parancsolat az, hogy szeressük Jehovát egész szívünkkel, lelkünkkel, elménkkel és erőnkkel: Máté 22:37; Márk 12:30
Jézus azt mondta, hogy a második legnagyobb parancsolat összefügg az elsővel, és így szól: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat” Máté 22:39
Mit jelent szeretni a felebarátainkat? A felebaráti szeretet, akárcsak az Isten iránti szeretet, nem csupán érzés; tettekben nyilvánul meg. Pl. nem csapunk be másokat, nem hazudunk, kedvességet mutatunk minden ember iránt, még akkor is, ha azok nem kedvesek velünk. Hiszen ezeket a dolgokat Krisztus is megtette. Ha bántanak, pl. szavakkal, nem viszonozzuk a rosszat rosszal. Hogyasn tudjuk ezt megtenni? Isten előtt valamennyien "meztelenek és leplezetlenek" vagyunk, tehát ő látja mások és a mi viselkedésünket is, és arra kér, "ne álljatok boszút magatokért, hagyjatok helyet a haragnak, én majd megfizetek mindenkinek a tettei szerint"(Róma 2:6). Tehát van erőnk, amibe kapaszkodhatunk, amikor esetleg okunk lenne a haragra...
Izelitő ez csak a keresztény morálból, de hidd el nagyon jó igy élni...olyan belső békét és nyugalmat ad, amelyet nem lehet leirni, csak érezve megélni.
Kedves Zitus!
Sokszor volt, hogy bizonyos kérdésekben nem értettem egyet veled, de most nyugodt szívvel kattintottam a zöld pipára, mert szerintem hasznos a kommented.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!