Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen a keresztény erkölcs...

Darkmoon80 kérdése:

Milyen a keresztény erkölcs és morál? Elsősorban hívők, leginkább keresztények válaszát várom. Komolyan érdekel!

Figyelt kérdés

Az alábbi (hívőtől származó) kommentekkel kapcsolatban is várom a véleményeket (valóban a keresztény erkölcsöt tükrözik???):

"

"Isten, a keresztény vallás szerint, tömérdek csecsemőt gyilkolt le, illetve mészároltatott le. Az én (humanista) erkölcsöm szerint a csecsemők megölése mérhetetlen gonoszságot jelent. Te másképpen vélekedsz? "

És? Őt is meggyilkolták mikor hagyta magát keresztre feszíteni. Ez bőven ellensúlyozza!

"

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. #18

"Ő ettől még tömeggyilkos!" (Isten)

Persze hogy az. És akkor mi van?

"

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. - #35

"

"-Ne árts másnak"

Ezt mondod?! Ezt mondod nekem? Mi alapján gondolod hogy ez a helyes?

Ja, hogy neked a szüleid meg a szerelmed tanította. :)

Igen, és? Nekem mi közöm a te szüleidhez? Kövessem a szüleid erkölcsi tanításait csak mert azok a te szüleid? Ők mivel különbek nálam?

Ja, csak mert....

Én meg azt látom akik ennek ellenkezőjét teszik azok nagyon jól boldogulnak, vagyonuk egyre csak gyarapodik.

Miért nem ez a helyes? Csak mert te meg a szüleid meg a nagynénéd meg mit tudom én ki, mást mond alapozva ezt önmagukon kívül semmire.

"Segíts máson ha lehetőséged van rá"

Megint miért?

Nekem ki segít? Segíteni veszélyes! Akkor miért lenne helyes?

"

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr.. #55

2022. dec. 18. 09:37
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Attól, mert valakik leírták, azt állítják, azt hangoztatják, hogy Isten rossz, még nem lesz igazuk."

Ez igaz, csak ebben az esetben hogyan kel értelmezni a Bibliában leírtakat, ahol Isten okozza emberek halálát?

2022. dec. 18. 19:59
 12/17 anonim ***** válasza:
22%

11: nem tudom, hogy tudtad-e, hogy a mai Biblia már nem azonos az eredeti Bibliával?! :)

Ajánlom Gregg Braden előadásait, a Youtube-on is fent vannak.

2022. dec. 19. 11:25
 13/17 anonim ***** válasza:
20%
A kérdés lényege végülis, hogy az Ószövetség mennyire egyeztethető össze az Újszövetséggel. Szerintem aki nem érti az Ószöv-et, az nem érti az újat sem. A Biblia egyik alapállítása, hogy a szülők felelősek a gyermekeik sorsáért. Jézus nem azért jött, hogy eltörölje a régi törvényt. Az továbbra is érvényben van azokra, akik nem fogadják el Jézus áldozatával felkínált kegyelmet. "Megbüntetem az atyák bűnéért a fiakat is harmad- és negyedízig, ha gyűlölnek engem."
2022. dec. 21. 02:47
 14/17 anonim ***** válasza:
0%
A Bibliában az is van, amit Jézus mondott: "Ne féljetek attól, aki a testet öli meg!" Tehát magyarul, le van kakilva, hogy dobod fel a talpad a Földön. Ez tökre érdektelen. És Jézus ezzel a kijelentéssel felmentette a tömeggyilkosokat és gyilkosokat is, mert nem kell félni a csúnya bácsiktól meg a háborútól sem...
2022. dec. 22. 20:34
 15/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
100%

#14 ne feljetek az miert egyenlo azzal hogy buntelen is lenne?

es igy folytatodik amit ideztel:

"a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!"

2022. dec. 24. 15:24
 16/17 KZitus ***** válasza:
100%

Szia

A keresztény erkölcs és morál Krisztus tanitásaira épül. Az nevezheti magát kereszténynek, akinek ez az alapelv uralja a gondolkodását és tetteit a mindennapokban, az embertársaival valő kapcsolataiban. Ez nem az én személyes elképzelésem, ezt maga Krisztus fogalmazta meg ilyen alapelvekkel:

Krisztus szavai szerint a legnagyobb parancsolat az, hogy szeressük Jehovát egész szívünkkel, lelkünkkel, elménkkel és erőnkkel: Máté 22:37; Márk 12:30

Jézus azt mondta, hogy a második legnagyobb parancsolat összefügg az elsővel, és így szól: „Szeresd felebarátodat, mint önmagadat” Máté 22:39

Mit jelent szeretni a felebarátainkat? A felebaráti szeretet, akárcsak az Isten iránti szeretet, nem csupán érzés; tettekben nyilvánul meg. Pl. nem csapunk be másokat, nem hazudunk, kedvességet mutatunk minden ember iránt, még akkor is, ha azok nem kedvesek velünk. Hiszen ezeket a dolgokat Krisztus is megtette. Ha bántanak, pl. szavakkal, nem viszonozzuk a rosszat rosszal. Hogyasn tudjuk ezt megtenni? Isten előtt valamennyien "meztelenek és leplezetlenek" vagyunk, tehát ő látja mások és a mi viselkedésünket is, és arra kér, "ne álljatok boszút magatokért, hagyjatok helyet a haragnak, én majd megfizetek mindenkinek a tettei szerint"(Róma 2:6). Tehát van erőnk, amibe kapaszkodhatunk, amikor esetleg okunk lenne a haragra...

Izelitő ez csak a keresztény morálból, de hidd el nagyon jó igy élni...olyan belső békét és nyugalmat ad, amelyet nem lehet leirni, csak érezve megélni.

2022. dec. 24. 20:12
 17/17 A kérdező kommentje:

Kedves Zitus!

Sokszor volt, hogy bizonyos kérdésekben nem értettem egyet veled, de most nyugodt szívvel kattintottam a zöld pipára, mert szerintem hasznos a kommented.

2022. dec. 24. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!