Plakátokkal meg lehet téríteni embereket?
Én magam keresztény vagyok, de sosem volt bennem ez a kényszeres hittérítés. Bár nem magyarországon élek de szembejött a hír:
Új evangelizációs formába kezdett a Redeemed nevű csapat Budapesten: eddig 13 helyen, januártól pedig 20 óriásplakáton emelik fel Jézus nevét. A kezdeményezéshez bármikor lehet még csatlakozni.
„Jesus is King”, azaz „Jézus a király” feliratú óriásplakátokkal találkozhattok, ha Budapest utcáin jártok.
Na most kérdezem van itt olyan valaki aki szerint ez hatásos? Linkeltem egy kis videót amiben egy fiatal lány válságot él még az öngyilkosság küszöbén áll, majd a plakátok hatására teljesen megváltozik az élete. Na most én nem tagadom, hogy a hit csodákat tud tenni az életedben, én is a gödör mélyén voltam, majd kezembe került a Biblia. Hallottam sok-sok hasonló történetet.
Na de poszterek hatására a metróban?!?!? Mi értelme van ennek?
Amúgy pesti ateisták ti hogy álltok a plakátokhoz? Van itt akit elgondolkoztat bármit az életében a Jesus is King felirat? Esetleg zavar, vagy észreveszitek egyáltalán?
"majd felcsapod random középen valahol Ezékiel próféta könyvénél az Ószövetséget, és pár nappal később már keresztény aktivista vagy a hideg utcákon."
Esetleg felcsapod random, isten egyik undorító tömegmeszárlós-gyereköldöklős-szexista részénél és azonnal csukod is befele.
Ha Zeuszt látnék villámokkal a kezében, akkor lehet, hogy otthon felütném valamelyik antik mitológiáról szóló könyvet, a zsidó babonák inkább taszítanak.
Annál azért messze jobb a plakát, mint amikor kinézek az ablakon és látom a meglepően magasban falra firkált krixkraxot, hogy -'A BÚNEID ÖLNEK!'-
And the people bowed and prayed
"To the neon god they made.
And the sign flashed out its warning,
In the words that it was forming.
And the sign said, the words of the prophets
are written on the subway walls
And tenement halls."
Biztos sokat hallgatták ezt a számot, és megihlette őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!