Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Plakátokkal meg lehet téríteni...

Plakátokkal meg lehet téríteni embereket?

Figyelt kérdés

Én magam keresztény vagyok, de sosem volt bennem ez a kényszeres hittérítés. Bár nem magyarországon élek de szembejött a hír:

Új evangelizációs formába kezdett a Redeemed nevű csapat Budapesten: eddig 13 helyen, januártól pedig 20 óriásplakáton emelik fel Jézus nevét. A kezdeményezéshez bármikor lehet még csatlakozni.

„Jesus is King”, azaz „Jézus a király” feliratú óriásplakátokkal találkozhattok, ha Budapest utcáin jártok.

Na most kérdezem van itt olyan valaki aki szerint ez hatásos? Linkeltem egy kis videót amiben egy fiatal lány válságot él még az öngyilkosság küszöbén áll, majd a plakátok hatására teljesen megváltozik az élete. Na most én nem tagadom, hogy a hit csodákat tud tenni az életedben, én is a gödör mélyén voltam, majd kezembe került a Biblia. Hallottam sok-sok hasonló történetet.

Na de poszterek hatására a metróban?!?!? Mi értelme van ennek?

Amúgy pesti ateisták ti hogy álltok a plakátokhoz? Van itt akit elgondolkoztat bármit az életében a Jesus is King felirat? Esetleg zavar, vagy észreveszitek egyáltalán?

[link]

2022. dec. 17. 13:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
84%
Azokat az embereket gyűjtik be, akiket manipulál. Kényelmesebb, mint ingyen dolgozni, oktatni vagy ételre szórni a pénzt...
2022. dec. 17. 13:28
 2/15 A kérdező kommentje:

Tehát a videóban egy statisztika szerint 6 impulzus kell ahhoz, hogy megtérj, azaz hatszor kell látni a plakátot, hogy Jesus is King ahhoz, hogy előturd otthon poros Bibliát azután miután majdnem öngyilkos vagy majd felcsapod random középen valahol Ezékiel próféta könyvénél az Ószövetséget, és pár nappal később már keresztény aktivista vagy a hideg utcákon.

Hogy lehet ilyen bugyuta ötlettel előállni? Ez teljesen azt mutatja sok keresztény olyan buborékban él, hogy fogalma sincs hogyan működik a világ odakint...

2022. dec. 17. 13:28
 3/15 anonim ***** válasza:
50%
Igen, ahogy gondolod tényleg hihetetlen. Isten megérint, amíg nem, addig sötétben jársz. Amíg nem jön "Isten érintése" "szólítása" addig ökörségnek tűnik, de utána már nem az. Igen, valakire hat a plakát valakire nem. Pl. valaki lepisálja vagy befesti vagy kiröhögi és pár nap múlva "megszólítja Isten" és akkor mindent megbán. Nem tudom érted-e, de elég misztifikus dolog.
2022. dec. 17. 13:45
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát engem biztosan nem.
2022. dec. 17. 14:10
 5/15 anonim ***** válasza:
92%
A 3-as jó példája a "misztifikus" agymosott vallásfanatikusnak. :D
2022. dec. 17. 14:11
 6/15 anonim ***** válasza:
94%

Akik voltak hívők és később lettek ateisták azok rendszerint okkal tették. Ők nem valószínű, hogy pár plakát miatt elfelejtenék ezt az okot és vissza pártolnának.

Akik még nem találkoztak vallással azoknál sem hinném, hogy csak a plakát miatt lennének vallásosak. Főleg a keresztény ágazataiba elég könnyű belefutni. Kicsi az esélye annak, hogy még sosem futott bele valaki és majd ez fogja felhívni rá a figyelmét. De ha meg is történik akkor sincs garancia, hogy az adott személyt majd érdekli valaki random valakinek a királynak kikiáltása.

Mint írták, ez leginkább azoknál hatásos akik kiszolgáltatottak, megtörtek. Erre lehet úgy gondolni, hogy milyen jó és segítenek rajtuk, de szerintem ez egyfajta kihasználás, vissza élés a helyzetükkel.

A szememben ez erkölcstelen és a szektákra jellemző szokás, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévőkre "lecsapnak".

2022. dec. 17. 14:27
 7/15 anonim ***** válasza:
53%
Figyelj valaki elmegy a tescoba es vesz 10 csomag tartostejet mert a plakat azt mondta neki, hogy tegye azt es joljar. Akkor így is működhet.
2022. dec. 17. 15:32
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Kutyát nem érdeklik a plakátok szerintem, én legalábbis ateistaként úgy mennék el ilyenek mellett, hogy kb egyik "szememen" be, másikon ki.
2022. dec. 17. 15:36
 9/15 anonim ***** válasza:
69%

Ők is felfedezhették azt amit a reklámok már évtizedek óta nyomatnak: a színek pszichológiáját. A plakátok a tudatalattira lehetnek hatással, így nem elképzelhetetlen, hogy csupán 6 alkalom szükséges a megtéréshez. Valószínű hosszú évek kutatásainak eredményét láthatjuk a következő hónapokban a metróban.

Olyan mint mikor megkívánsz egy sajtburgert, de a mekibe betérve mégis big mac menüt veszel.

Egy példa: Rohansz a szerelvény felé, késésében vagy, megcsúszol a mozgólépcsőről lelépve és dobsz egy spárgát, reccsenést hallasz ahogy kiszakad a gatyád, nevetést hallasz, de te felkászálódsz és csak lépdelsz előre, epe ízét érzed a szádban, vérnyomásod az egekben. Majd megpillatod a plakátot: "Jesus is king" - hirdeti, kék háttérrel. Kék - hideg szín, nyugtatóan hat rád. Ahogy rápillantasz ellazulsz, de a lendület továbbhúz, lépdelsz tovább. Másnap újra arra mész és most tovább bámulod a plakátot, majd minden nap egyre hosszabban, míg végül a 7. napon nem a melóba mész, hanem a templomba.

Így is lehet toborozni. Lehet még hatásosabb is, mint belemászni a másik arcába. Nincs benne semmi rossz, ha az embernek közelebbi kapcsolata van Istennel, nem kell félni.

"Brit tudósok bizonyították, hogy a vallásos emberek lassabban őszülnek, mint nem vallásos társaik" <- csak vicc volt :)

2022. dec. 17. 15:39
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a plakát csak annyit közöl, hogy Jézus a király, ez kevéssé győz meg engem arról, hogy 1. Jézus egyáltalán létezett, 2. Isten létezik, 3. Nekem ezzel foglalkoznom kéne.
2022. dec. 17. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!