Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek?
El tudnád fogadni, hogy Isten hatalmas, de igazából nem jó?
A mennyországban az van, amit ő akar, viszont a bűnöknek ő sem tud ellenállni...(néha becsusszan 1-1 vétek).
Mi van, ha nincs menekvés a bűnőktől?
"El tudnád fogadni, hogy Isten hatalmas, de igazából nem jó?" - Nem
"Mi van, ha nincs menekvés a bűnőktől?" - Pont ezért halt meg értünk a kereszten.
Szia
Isten tökéletes, és a szeretet a legfontosabb tulajdonsága. Ezért kezdett teremteni.
Amit Jehova Isten, a Teremtő elgondolt, az mérhetetlenül magasabbrendű annál, amit mi, tökéletlen emberi teremtmények képesek vagyunk elgondolni vagy elképzelni magunknak. Isten erre a lényeges tényre hívja fel a figyelmünket az Ésaiás 55:8, 9 próféciájában, ahol ezt olvassuk: „Bizony, a ti gondolataitok nem az én gondolataim, és a ti utaitok nem az én utaim — igy szól az ÚR. Mert amennyivel magasabb az ég a földnél, annyival magasabbak az én gondolataim a ti gondolataitoknál”. Jehova tehát sokkal jobb dolgokat szándékozik adni a teremtményeinek, különösképpen azoknak, akik szövetséges viszonyba kerülnek ővele, mint amit földi teremtmények valaha is el tudnánk képzelni. Nem csoda hát, ha Jehova rendelkezésének egyedülálló jellegzetességét és annak megvalósítását tárgyalva, a „nemzetek apostola” kénytelen felkiáltani: „Ó Isten gazdagságának, bölcsességének és tudásának mélysége! Mily kikutathatatlanok az ő ítéletei és kinyomozhatatlanok az ő utai!” Róma 11:13, 33. Nyilván egyetlen ember sem írhatta elő Isten számára, hogy mit tegyen. Ezért az ihletett apostol így folytatja magyarázatát: „Mert ’kicsoda ismerte meg Jehova gondolatát, vagy kicsoda lett az ő tanácsadója’?” Róma 11:34.
A Jeruzsálemi Biblia ennél a résznél ezt mondja: „Vajon kiismerhette valaha is az Úr gondolatát? Ki lehetett valaha is az ő tanácsadója?”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!