Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Van itt olyan keresztény aki...

Van itt olyan keresztény aki megtagadja az Úr tanításait és hisz reinkarnáció elvetemült tanításában?

Figyelt kérdés

2022. okt. 22. 08:01
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

"itt a többség keresztény nem pedig budhista"

Nem válaszoltál a kérdésemre.

2022. okt. 22. 14:30
 12/17 anonim ***** válasza:
35%
Isten nem tolerálja a reinkarnációt vagy annak manifesztációját. Ha valaki próbálkozik vele, könnyen a pokolban ébredhet. Ott aztán tényleg vannak harmadik szemek, de a legtöbbet utólag fizikai erővel nyitották fel...
2022. okt. 22. 15:41
 13/17 anonim ***** válasza:
Aki hisz a reinkarnációban, az nem lehet keresztény, ezek egymást kizáró fogalmak.
2022. okt. 22. 18:36
 14/17 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek a kifejezésért nem elvetemült tanítás mivel a reinkarnáció is egy teologiai felvetés hanem inkább simán csak tanítás :)
2022. okt. 23. 19:04
 15/17 Cubina ***** válasza:
100%

Én nem vagyok hitetlen, római katolikus vagyok, hittanra is jártam, templombe is szoktam járni, imádkozni is szoktam.

De ha már a vallást nézzük, Isten eredetileg az örök életet adta (volna) Ádámnak és Évának, de amikor ettek a tudás fájáról, többek között azt mondta nekik, hogy mivel nem fogadtak szót, meg fognak halni. Ami nem azt jelentette, hogy akkor rögtön meghalnak, hanem hogy ők, Ádám és Éva (és a leszármazottaik), nem élhetnek örökké, ahogy azt eleve megígérte.

A Biblia említést tesz arról, hogy XY 800 éves korában nemzette XY-t, aztán 950 éves korában meghalt. Több ilyen esetről is írnak, abban az időben Isten cirka 1000 évben állapította meg az emberi életet, ami az idő múlásával egyre csökkent. Az Özönvíz után 120 évre korlátozta az életkort, ami mára úgy 60 évre (sem) korlátozódott.

De Isten azt is mondta, hogy bár a test halandó, a lélek örök. Azt is mondja, hogy a jók majd feltámadnak és ők öröklik Isten országát.

Azt szeretném tudni, hogy mi tudna feltámadni a halál után, ha a testet eltemetik/elhamvasztják, vagy akár a természet végez a maradványokkal? Akkor mi marad?

Hirtelen majd zombik, csontvázak lepik el a világot, és övék lesz a mennyek országa? A hamvak kitörnek az urnákból, vagy ahová szórták, összeállnak emberré, ugyanazzá az emberré?

Esetleg Isten gyárt egy újabb testet és az a test lesz az az ember, aki elhamvadt vagy semmi sem maradt belőle?

Vagy már eleve mindenki testéből kettő készült, de a duplikált test csak akkor aktiválódik, amikor az eredeti test meghal és az jó ember volt?

A pót test aztán mitől lesz ugyanaz az ember? Tartalmazni fogja az az elhunyt test emlékeit, tapasztalatait, korábbi életét? Hogyan? Mert ugye a klón test eddig feltehetően csak úgy volt valahol, nem élte át ugyanazt, mint az eredeti test.

Honnan fogja tudni a feltámadt test, hogy „Ő" ki volt azelőtt, hogy ő jó volt és ő most feltámadt??? Valamilyen ultramodern számítógéppel betáplálják a régi test emlékeit az új testbe?

Esetleg, ha elhisszük hogy van lélek, akkor a mennyben (vagy egy másik létben) töltött akárhány év után a feltámadáskor átlép az új, örökkévaló testébe, ahogy Isten megígérte? Viszont az már reinkarnáció lenne (hiszen egyik testből a másikba kerülne a lélek) tehát ez a verzió nem lehetséges, mivel lélekvándorlás nem létezik ugyebár...

A Biblia ezt írja: „Megalkotta tehát az Úr Isten az embert a föld agyagából, az orrába lehelte az élet leheletét, és az ember élőlénnyé lett."

Tehát a test maga nem volt élőlény, csak egy váz. Bele kellett lehelni az életet, akkor vált élőlénnyé. Tehát a lehelet (lélek, szellem, élet) Istentől vándorolt át az ember testébe, képes volt erre. Ha azt nem hiszed el, hogy a lélek képes egyik létből a másikba vándorolni, akkor azt se hiszed el, hogy Isten lelkéből, szelleméből egy rész átvándorolt az általa alkotott vázakba?

És az a lélek/szellem rész a test öregedése és halála után visszatér Isten elé, ahol Ő eldönti, hogy jó vagy rossz életet élt, és ha rossz volt, vagy nem teljesítette a neki szánt feladatot, akkor vissza kell mennie.

Azért kell meghalnunk, és újraélednünk, mert Isten az ember bűne miatt nem engedte az örök életet. És mivel a test romlandó, a lélek viszont örök, ezért a léleknek új otthon kell. Persze ez nem jelenti azt, hogy minden lélek visszatér másik emberként.

Jézus is képes volt feltámadni, holott a testét megölték. Talán neki is készített Isten egy másik, ugyanolyan testet, amibe a lelke átszállt, és így tudott megjelenni testi valójában a hívei előtt? Talán az ő lelke is vándorolt? Hiszen ugyanabba a testbe nem mehetett vissza, amit megkínoztak, megöltek. Tehát Isten alkotott a lelkének másik testet. Hacsak egy sima test jelent volna meg a hívek előtt lélek nélkül, hogy emlékezett volna arra, hogy mi történt vele életében? Ha elhiszed, hogy Jézus nem zombiként tért vissza a híveihez, akkor azt is el kell hinned hogy a lelkének Isten adott egy új testet, amiben megjelenhet.

Hogy miért nincs lélekvándorlásra utaló rész a Bibliában? Talán azért, mert rengeteg rész hiányzik belőle, csak az maradhatott benne, amit az egyház megengedett.

De az is lehet, hogy azért, mert Isten/Jézus az akkori emberekhez szólt, nem lett volna értelme azzal megzavarni őket, hogy mi lesz majd, ha Józsi bácsiból a következő életében Irén néni lesz, hiszen a jelenlegi életük volt a fontos, abban kellett jót cselekedni.

A 2 éves gyerekek elkezdenek mesélni az előző életükről, minden előzmény nélkül beszélnek olyan történésekről, nevekről, helyekről, konkrét címekről, ahol sose jártak, és ami később beigazolódik. Nagyon sok gyerek mesél ilyen "képzeletbeli dolgokról", amiket a szülők fantáziának vélnek, és nem törődnek vele, így idővel eltűnik az emlékeiből.

Általában azok emlékeznek a régebbi életükre, akik hirtelen, erőszakos halált haltak.

Én is elveszítettem sajnos a szüleimet, szeretteimet, kisállataimat, de nem tudom elképzelni, hogy valaha feltámadnak és újra együtt leszünk, hacsak a lelkük át nem száll egy ugyanolyan, vagy egy másik testbe. Mert a régi testük már nem használható. Mégis hogy támadnának fel, ha nincs lélek? És nem szeretnék zombiként vagy hamvakból összeállt lényként találkozni velük, ezt minden humor nélkül írom.

Még annak is örülnék, ha másik testben jönnének vissza, csak felismerjem, hogy ők azok.

2022. nov. 19. 05:47
 16/17 anonim ***** válasza:
Egyetértek veled előttem szóló!
2023. márc. 14. 11:36
 17/17 anonim ***** válasza:
en ateista vagyok viszont hiszek a reinkarnacioban. na es akkor most mi legyen?
márc. 14. 02:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!