Miért mondják a vallásosokra hogy valláskárosultak?
Egyik sem, és nem minden vallásosra mondják.
Csak arra, akinek tényleg konkrét kárt okozott a vallás.
Amúgy, aki nem ért hozzá, az miért ír?
3.
Hogy okoskodjon? Hogy beszóljon az ateistáknak?
Kérdező
A 3. jól írja. Nem mindenkire mondják. Nem véletlen mondják arra akire. Persze van aki csak úgy dobálózik vele. De mindenhol vannak ostobák.
1, 2, ti fogyik vagytok?
Arra írják, aki ugyanúgy károkat szenvedett, mint más katasztrófa károsultjai. Pl halláskárosult alig hall, akkor a valláskárosult a valóságtól nagyon távol gondolkodik.
Nem csak hogy rímel, de abban is hasonlít a süketre, hogy se lát, se hall, az ilyennek lehet bármit mondani, mintha nem is hallaná.
A bátyám anyósa volt ilyen, úgy tíz-tizenöt éve voltam náluk, még akkor élt a szikár kis öregasszony. Illendően köszöntem neki, mire rákezdte:
- És Jézus beméne a Getshemáné kertbe... - és csak mondta, mondta fejből az ezerszer átrágott intelmeket, kerekre nyílt a szemem, de iparkodtam pókerarcot vágni, ám negyedóra múlva már ott tartott, hogy - ... mert ti átkozott hitetlenek a kénköves tónak a fenekére vettettek és nem lévén könyörület, sem irgalom...-, így aztán belátva, hogy értelmes kommunikációra aligha nyílik mód, vállat vontam és kimentem elszívni egy cigit.
Akkor az egyszer láttam életemben.
Na persze nem emlékszem arra, miket hordott össze az anyóka, de a stílusról mindenki ráismerhet egy igazi valláskárosultra, akinek már tényleg az agyára ment a Biblia.
Hozzáteszem még, hogy meg sem vagyok keresztelve, de nem nevettem, hanem szántam a szerencsétlent, aki teljesen elvesztette a kapcsolatát a racionális világgal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!