Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hitler miért utálta a zsidókat?

Hitler miért utálta a zsidókat?

Figyelt kérdés
2010. szept. 22. 21:58
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
87%

Eva Braun jómódú római katolikus bajor családban született 1912-ben. Sem ő sem Hitler nem volt bibsi és még a felmenőik között sem.

Azért utálta a zsidajokat mert akkor is ugyanazt akakrták mint most. Hitelekben elúsztatni az országot, majd felülkerekedni rajta és irányitani. Modern országhógitás. Annak idején Iránnal is ezt csinálták, ők is csak 1978-ig tűrték. Most is azt csinálják.

2010. okt. 7. 00:12
 22/40 anonim válasza:
100%
tegyük fel, hogy ugyanabban a helyzetben vagyunk, mint a korabeli németországban, európában. éhezés, nincstelenség, válság, satöbbi. mindeközben egy bizonyos csoport (zsidók) életszínvonala egyáltalán nem romlik. neked nem szúrnák a szemedet? akár irigységből, akár dühből? (pláne hogy a zsidóknak igencsak sok közük volt a válság kirobbanásához, és ezzel szinte mindenki tisztában is volt.)
2010. okt. 7. 19:56
 23/40 anonim ***** válasza:

Ez egy hosszú történet. A történelemkönyvekben nem találtok rá választ.

Itt egy érdekes link:

[link]

2010. okt. 12. 14:23
 24/40 anonim ***** válasza:
24%

19:56: persze, az a sok artatlan gyerek es no, aki meghalt a halaltaborokban az mind felelos volt a penzugyi valsagert. Valaki szuletik valaminek, amin nem lehet valtoztatni. Ha te zsidonak szulettel volna, mit tennel? Attol te felelos lennel barmiert szemely szerint? Es aki azt irta, hogy Hitler nem utalta a zsidokat, csak kiserletekre tartotta oket, mert alsobbrendu fajnak tartotta oket, az nem latja, hogy mennyire ellentmondasos, amit ir? Ha nem nezi annyiba, amennyibe sajat magat, akkor nincs tisztelet felejuk. Persze, hogy utalta oket, feltekeny volt a sikereikre.

Egyebkent a ketkedoknek ajanlom, hogy latogassanak el egy korabeli halaltaborba, mert ha eloben latjak, hogy mi zajlott ott, akkor egybol magukba szallnak es nem fognak tobbe ismeretlen emberekre olyanokat mondani, ami nem igaz! Egyes emberekkel van gond, nem fajokkal. A sok altalanositas, sztereotipiak miatt tart ott a vilag, ahol.

2010. okt. 12. 14:42
 25/40 anonim ***** válasza:
81%
Ja, ellátogatsz egy haláltáborba, aztán mutogatják a félelmetes halálkamrákat, amelyek nagy része, mint kiderült, az '50-es években épült, de biztos nagyondenagyon sok zsidó ott halt meg. 6 millió. Annyi nem is élt Európában, de még így is maradt sok millió utánuk. Importálták őket, vagy mi a f*sz? De ha csakugyan nem lehetett köpni egyet úgy, hogy ne találj el egy zsidót, akkor mit kell csodálkozni azon, hogy utálva voltak?
2010. okt. 12. 14:47
 26/40 anonim ***** válasza:
82%

Két alkalommal jártam a legnagyobb lengyel "haláltáborban", egy alkalommal pedig ellátogattam a holokauszt vallás legszentebb helyére, a "szentföldi" Yad Vashem múzeumba is.

A holokauszttal kapcsolatban mára több kérdésem van, mint korábban volt.

Nem lettem hívő.

Ha nyilvánosan feltenném a kérdéseimet mehetnék 3 évre börtönbe. Ez rendben van így?

2010. okt. 12. 15:10
 27/40 anonim ***** válasza:
0%
Nem azzal van a baj, hogy valaki kerdez, hanem ha olyat allit es tenykent allit be, amit semmivel sem tud bizonyitani. Megis mit valtoztat a tenyen az, hogy 2 millio ember halt meg vagy 6 millio? Nektek az rendben van, hogy artatlan embereket (civileket) csak ugy megolnek szarmazasuk alapjan? Esetleg legkozelebb a szlovakok mondjuk a magyarokat akarjak igy megolni. Akkor ti nem lennetek kiakadva? Gondoljatok mar bele! Ha a ti csaladotok is erintett lett volna, nem igy allnatok hozza es akkor 1 ember eletenek elvesztese is fajna. Megis hogy lehetne ez kitalalcio? A vilag tele lett osszeeskuves-elmeletekkel, hogy az embereket rettegesben tartsak, ketsegeket ultessenek belejuk. A szkeptikusok miert nem bizonyitjak az allitasaikat? Ez olyan, mint valakit lopassal vadolni bizonyitek nelkul. Meg mindig nagyon sok tulelo el, oket talan mind beszerveztek, hogy ugyanazt mondjak? (mert, hogy mind ugyanazt mondja!) Talan a kepeket, amiket a holttestekrol, kinzasokrol keszitettek, meghamisitottak? Az az egeszben a vicc, hogy azt hiszitek, hogy ti valamire rajottetek, kozben meg epp, hogy titeket vezetnek felre. Nem arrol szol ez, hogy jaj, szegenyek, milyen rossz nekik, hanem arrol, hogy ez megtortent, hagytak, hogy megtortenjen es az emberisegnek tudnia kell rola (mint mas hasonlo esemenyekrol is) ahhoz, hogy el tudjuk kerulni a jovoben. Ha csak legyintunk ra, ujra megtortenhet. Akinek ez semmi, annak nagyon nagy problemaja van az empatia-erzekevel.
2010. okt. 13. 07:14
 28/40 anonim ***** válasza:
100%
A románok 400 ezer magyart mészároltak le a nagy II. VH-s hátraarckor. Ez olyan szinten nem érdekel senkit, hogy már bántó. Még a magyarokat sem, a zsidókat meg még annyira sem. Ellenben a csapból is ez a holokauszt téma folyik, egész nap őket kell sajnálni, a saját veszteségünket meg szépen felejtsük el. Én azt mondom, hogy majd ha a zsidók Izraelben érdeklődnek a kiirtott magyarok után, engem akkor fog érdekelni az ő veszteségük. Ráadásul őket úgy érte a baj, hogy a világ túloldalán tébláboltak, ahol semmi keresnivalójuk nem volt, a magyarokat pedig a saját földjükön mészárolták le.
2010. okt. 13. 11:14
 29/40 anonim ***** válasza:
100%

"Meg mindig nagyon sok tulelo el, oket talan mind beszerveztek, hogy ugyanazt mondjak? (mert, hogy mind ugyanazt mondja!)"

Erre kérnék példát is mert én ahogy olvasgattam NINCS 2 megeggyező leirás a táborokról.

" Talan a kepeket, amiket a holttestekrol, kinzasokrol keszitettek, meghamisitottak?"

Kinzások? linkelj pár képet ha találsz. kösz.

2010. okt. 13. 12:10
 30/40 anonim ***** válasza:
23%

"A románok 400 ezer magyart mészároltak le a nagy II. VH-s hátraarckor. Ez olyan szinten nem érdekel senkit, hogy már bántó."

Engem erdekel DE! van itt egy nagy kulonbseg. Katonakrol beszelunk, itt meg civilek haltak meg. Nem mindegy! Es lehet, hogy most ugy hangzik, hogy magam ellen beszelek, mert az en ferjem is katona, de ezaltal tisztaban vagyok vele, hogy teljesen mas ha valaki civilkent hal meg. Meg lehetett volna menteni ezeket az embereket. Ok szarmazasuk miatt haltak csak meg. Ez fair dolog szerinted? Nem, nem kellene elfelejteni semmilyen tortenelmi esemenyt. Nem ezt mondtam. Viszont ha elmesz pl. Azsiaba, ott a nankingi meszarlasrol ugyanezt talalod, mint Nyugaton a zsidok kiirtasarol. Mert az europait ez erintette, az azsiait meg mas, tehat mindenki arrol beszel, ami erinti. Szerintem ez teljesen normalis hozzaallas. Amugy nem tudom, hogy miert mondjatok, hogy errol panaszkodnak. Pl. a kommunizmus aldozatainak tiszteletere is van kulon unnepnap, nemcsak a Holokausztnak. Minden hatalmas tomeget erinto, nemzetkozi esemenynek van.

"Ráadásul őket úgy érte a baj, hogy a világ túloldalán tébláboltak, ahol semmi keresnivalójuk nem volt, a magyarokat pedig a saját földjükön mészárolták le."

Mert a zsidok nagyon tehetnek rola, hogy nem volt sajat orszaguk. Aki szerinted ott meghalt, tehetett rola, hogy Magyarorszagra, Lengyelorszagba szuletett? Te is azt nezed, hogy valaki szemet zsido, nem azt, hogy magyar allampolgarok voltak, akiknek magyar volt az anyanyelve, akik epp ugyanugy Magyarorszagon szulettek es nottek fel, mint te. Attol, hogy valaki zsido, nincs joga ott elni, ahol szuletett? Visszavezethetnenk mindenkit, hogyha pl. Romaniaban szulettek a nagyszulei, neki nincs joga Magyarorszagon elni, hiaba szuletett magyarkent vagy hogy van ez a kettosmerce?

"Erre kérnék példát is mert én ahogy olvasgattam NINCS 2 megeggyező leirás a táborokról."

Mit jelent, hogy megegyezo? Minden ember nyilvan szubjektiven irja le a sajat tapasztalatait es minden tabor mas volt, de olyan ellentmondast linkeljel a leirasokban, ami azt mutatja, hogy ez az egesz nem igaz.

"Kinzások? linkelj pár képet ha találsz. kösz."

Nem keresek, mert nem akarom magam felzaklatni ilyenekkel. Itt van mellettem a 2 evesem. Viszont te konnyen talalhatsz, ird be a keresobe. Voltam en is halaltaborban es lattam ott eleget.

2010. okt. 13. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!