Szerintetek a katolikusok bálványimádók?
“Miért lennének azok? Nem a szoborhoz imádkozunk! Én is katolikus vagyok és a szobrok és festmények segítettek valahogy elképzelni hogyan nézhet ui Jézus. Tudom hogy nem hiteles de valahogy jobban tudok imádkozni ha elképzelem azt akihez imádkozom. A szobor meg ugyanúgy egy fadarab lesz”
Na de ha egy katolikus azt gondolja, hogy Isten vagy akár a szentek jobban hallják az imáit, ha szobruk vagy a képük előtt imádkozik, és kevésbé hallják az imáit ha nem azok előtt teszi, akkor az már bálványimádás. Ugyan úgy, ha egy katolikus azt hiszi, hogy Isten jobban figyel az imáira, ha közben egy keresztet szorongat, az is bálványimádás. Vagy ha azt hiszi valaki, hogy a szentek is meg tudják őt váltani, az már több mint puszta közbenjárás, az is bálványimádás.
Én tudom, hogy nem tanít ilyesmit maga a katolicizmus. De ez nem változtat azon a tényen, hogy rengeteg katolikus van, akik ilyenekben vagy akár ezek mindegyikében hisznek, ezért a tudtukon kívül bálványimádást követnek el. #4-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!