Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények ti tényleg azt...

Keresztények ti tényleg azt feltételezitek Jézusról, hogy az a sok milliárd lélek akik szenvednek a pokolban (állítólag örökkön örökké), az nem érdekli Jézust?

Figyelt kérdés

Tényleg úgy hiszitek, hogy az Isten "vígan elvan" miközben a saját gyermekei tömegesen szenvednek lent a kárhozatban?

Ha átnézzük az evangéliumokat abban mindenhol az van, hogy Jézus megbocsát, irgalmas és segít mindenkin, de akkor honnan veszitek, hogy aki megbánja a gonoszságát a pokolban, annak Jézus nem segít?

#mi van az elkárhozotakkal?
2022. jún. 22. 08:51
1 2 3 4 5 6
 51/55 anonim ***** válasza:
32%

Isten kopogtat, hogy eltöri a lábad. Kiveve, ha őt imádod, akkor nem töri el a lábad. Ugye, hálás vagy, hogy megadatott a megváltás lehetősége?

Ugyanez a kereszténység.

Isten felállít egy nonszensz rendszert, ami a pokolra küld, majd saját maga ítélete alól dob egy mentőövet. Erkölcsös, mi?

2022. jún. 23. 09:36
 52/55 anonim ***** válasza:
84%

Isten teremtette a poklot is a biblia szerint mivel a sátán csak egy bukott angyal teremteni nem tud..

minden isten teremtése akárhogy nézzük

2022. jún. 23. 09:38
 53/55 anonim ***** válasza:
78%
Ugyanolyan logika, mintha azt mondanám, hogy fogom magam és agyon verlek, kivéve ha fizetsz nekem félmillió forintot. Te azt mondod, hogy mivel tudtad a feltételeket, nem is én vagyok a hibás ha meghalsz, hanem te magad, hisz te választottad a halált. Fizethettél is volna, de te a poklot választottad.
2022. jún. 23. 09:39
 54/55 Drakula ***** válasza:
78%
52-es tudtam én csak arra vagyok kiváncsi hogy a kérdező tudja-e.
2022. jún. 23. 09:40
 55/55 anonim ***** válasza:
84%
Persze, hogy isten teremtette a poklot. Lehet jönni itt, hogy nem az embereknek szánta, stb, na de hogy csúszhat hiba egy tökéletes lény tókéletes teremtésébe? Szegény isten nem is úgy akarta, csak véletlen köt ki ott az emberek 80 szazaleka, sorry :D
2022. jún. 23. 09:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!