Miért nem szüntetik már meg a vallást és a templomokat?
A legtöbb vallás egy eszköz a szegények elnyomására.
A hatalom eszköze
Illetve kisebbségek és nők elnyomása..
Pontosan ezért születtek,az emberek hiszékenységére építettek,és a félelmeiket használják ki.
Láttam olyan amerikai műsort,ahol nem tudom milyen pap azt ecsetelte a nőnek,hogy a férfi a családfő,és neki kell a végső döntéseket meghozni.
Rengeteg meleg,aki fundamentalista családba született lett öngyilkos.
Ha lehet az adónkat inkább arra költsék,hogy minden ember kapjon segítséget(pszichológus),hogy felismerje,hogy bántalmazzák pl.
A hit és a vallás két külön dolog.
Nem,az ember elkezdett kutatni,tanulni,és sok dologra rájött.
Tudományok.
A vallás pedig egy kezdetleges politika volt.
A focimeccseket felesleges belekeverni ebbe a témába, mert azzal nem lehet irányítani az embereket.
A kereszténység elvileg a teremtő Isten vallása, mégis sok rosszat követtek/követnek el a nevében, ami bizonyítja, hogy nem Istentől való. Másrészt a kereszténységgel szinte bármire rá lehet venni az embereket. Egy mélyen vallásos keresztény embernek az az életcélja, hogy teljesítse JHVH parancsait, így ha kiadják az utasítást azok a vallási vezetők, akik JHVH embereinek mondják magukat, a hívek engedelmeskednek.
Ez egyszerűen borzasztó, de egyben zseniális, hogy mennyire lehet irányítani az embereket a kereszténységgel.
És talán ez az egyik ok, ami miatt nem tiltják be. A fejesek nagyon jól tudják, hogy a kereszténység jó eszköz a kezükben.
#48 voltam.
Gondolom igen, bár a zsidó vallást nem ismerem, az egy zárt közösség.
Az iszlám meg táptalaja a fundamentalizmusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!