Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem szüntetik már meg a...

Miért nem szüntetik már meg a vallást és a templomokat?

Figyelt kérdés
Itt vagyunk 2022-ben, erre az emberiség nagy része még mindig egy kitalált mesefigurában hisz. Rengeteg pénzt visznek el az egyházak feleslegesen, most is a rezsialapból akar adni nekik a fidesz. Ez a temérdek pénz mehetne iskolákra, kórházakra, rászorulóknak, mindenhol jobb helye lenne, mint a nulla értéket teremtő papoknál. El kéne szakadni végre a 2000 éves mesekönyvtől.
2022. jún. 7. 18:41
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
12%

Amúgy még slusszpoén, hogy Magyarországon ráadásul rengeteg zsinagóga és mecset is van, meg baptista templom meg minden.

Szóval azok a Fideszes birkák is akik bégetnek a muszlimok, zsidók és mindenki ellen aki nem keresztény, azoknak ugyanúgy vonja a Fidesz a fizetéséből azt a pénzt is amit a nem-keresztény egyházak fenntartására költenek.

A fejlett Nyugaton, meg maguk a muszlimok adóznak a muszlim egyházak fenntartására például. Ha te keresztény vagy, nem kell a muszlimok zsebét tömnöd mint Orbanisztánban, hanem a keresztény egyház zsebét tömöd. Ha nem vagy vallásos akkor pedig semelyik egyház zsebét nem vagy köteles tömnöd.

Kellemes adózást Fideszesek a muszlimoknak.

2022. jún. 7. 19:12
 22/64 anonim ***** válasza:
85%
23 Magyarországon nagyjából 10 darab mecset van. Bár egyet értek, én is soknak érzem.
2022. jún. 7. 19:15
 23/64 anonim válasza:
75%

"Ha rajtam múlna, a fidesztálibokat és a ballibbantakat kivégezném, a melegséget halálbüntetném, a templomokat lerombolnám és a papokat befognám gyárba szalag mellé, máshoz úgy se értenék. Az itteni agyhalott fidesznyomorékokat pedig, aki engem itt momentumos ratyizik meg ballibbantozik, kivágnám a nyelvét."

Édes gyerekem. Én meg feltolnák a pitsádba egy veresre izzított betonacélt, de vagy két métert :D

2022. jún. 7. 19:17
 24/64 anonim ***** válasza:
96%
Minden normális országban van keresztény, muszlim és zsidó templom is.Ezzel nincs is semmi gond önmagában.Egy a fontos, hogy a vallási kisebbségeknek alkalmazkodni kell az adott ország törvényeihez és szokásaihoz.Ha ezt megteszik, nincs nekik sem megtiltva a szabad vallásgyakorlás.
2022. jún. 7. 19:19
 25/64 anonim ***** válasza:
16%

"Egy a fontos, hogy a vallási kisebbségeknek alkalmazkodni kell az adott ország törvényeihez és szokásaihoz.Ha ezt megteszik, nincs nekik sem megtiltva a szabad vallásgyakorlás."

Pontosan ez a helyzet. Alkalmazkodjanak a vallási közösségek a környezetükhöz, ahol vagy nem mindenki vallásos, vagy nem azt a vallást vallja.

Ez igazából a vallásszabadság megsértése, hogy valláson kívülieket is kötelezel egyház adót fizetni.

Vagy mi van akkor, ha én abban hiszek, hogy egy orrszarvú hozta létre a világot? Akár alapíthatok is egyházat erre, mint a szcientológus kókler is, csak akkor ne kelljen mindenkinek adót fizetni nekem érted. Csak azoknak a birkáknak, akiket sikerült beetetnem.

Nyugaton ez meg van oldva igazságosan, Magyarországon nincs és soha nem is lesz.

2022. jún. 7. 19:23
 26/64 anonim ***** válasza:
35%

"Már miért kellene megszüntetni, rosszat nem tanulsz ha elmégy egy templomba."

Nekem hittan órán azt mondták,hogy a homoszexualitás égbekiáltó bűn.

Ezt elég undorítónak tartom.

Vagy amikor politizálnak.

2022. jún. 7. 19:24
 27/64 anonim ***** válasza:
10%
a vallások ostobaságok
2022. jún. 7. 19:28
 28/64 anonim ***** válasza:
91%
Én liberálisként elítélem az ötletedet,mivel az sérti a vallásszabadságot.Én liberálisként ugyanis kiállok a szabadság és a törvény előtti egyenlőség mellett,mivel ezt vallja a liberalizmus.
2022. jún. 7. 19:30
 29/64 anonim ***** válasza:
30%

"Én liberálisként elítélem az ötletedet,mivel az sérti a vallásszabadságot.Én liberálisként ugyanis kiállok a szabadság és a törvény előtti egyenlőség mellett,mivel ezt vallja a liberalizmus."

OK! Igazad is van valamilyen szinten! DE!! És most jön a DE!! Miért kell a vallást államilag évente támogatni sok-sok milliárd forintal??? Mi hasznuk a NEM hívőknek??? És ebben a kérdésben a kérdezőnek van igaza, hogy ezt a pénzt inkább az egészségügybe, és az oktatásba kellene injekciózni, és a vallást pedig tartsák el a kedves híveik!! Mivel ők hisznek benne!!

2022. jún. 7. 19:44
 30/64 anonim ***** válasza:
28%
A kórházak és iskolák is rengeteg pénzt visznek el, zárjuk be azokat is. De még több pénzt visz el a jelenlegi rezsim kamu rezsicsökkentése.
2022. jún. 7. 19:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!