Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak szerintem normális ez?

Csak szerintem normális ez?

Figyelt kérdés
Én rasszista vagyok és a családom ezt el is fogadja azt mondják ez teljesen normális de viszont a barátaim felének nem tetszik ez és nem értem hogy miért... nem úgy kell elképzelni hogyha meglatok egy fekete bőrű embert akkor elüldözőm vagy ilyesmi csak ha meglatok egyet akkor egyszerűen ráse bírok nézni mert látom rajta hogy rossz ember...
2022. máj. 14. 22:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Talán azért, mert ők úgy gondolják, hogy ránézére nem lehet megállapítani valakiről, hogy jó vagy rossz.
2022. máj. 14. 22:15
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi bajod a niga tesókkal?
2022. máj. 14. 22:17
 3/8 A kérdező kommentje:
Az lemaradt hogy lány vagyok. És egyébként engem is megnéznek az utcán még sem foglalkozom velük akkor én akiket megnézek pl a bőr színe miatt ő se vegye magára ennyi..
2022. máj. 14. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem jót tenne neked, ha az emberekről, mint egyénekről formálnál véleményt, nem pedig ismeretlenül, egy kiválasztott tulajdonságuk alapján beskatulyáznád őket.

A bőrszínt pl sok genetikai és környezeti faktor eggyüttese határozza meg, és ezek semmilyen kapcsolatban nincsenek a viselkedéssel, ami legnagyobbrészt nem öröklött, hanem tanult dolog. Az pedig, hogy a kirekesztett társadalmi rétegek tagjai között nagyobb arányban esetlegesen több "rossz ember" van (egyébként az én véleményem szerint ez nincs így - ahogy szinte minden általánosítás is sántít (fun fact: ez is általánosítás :) ), az leginkább a szeggregációjukra vezethető vissza. Hiszen pl. tőled esélyt sem kaptak, hogy "jó emberek" legyenek - ha egész életükben ezzel a hozzáállással találkoznak függetlenül attól, hogy "jó emberek"-e, akkor minek legyenek azok? Úgysem adod meg nekik az esélyt, hogy megmutassák, hogy jó emberek-e.

Nem azt mondom, hogy minden embert szeretni kell, mert nem. És igen, vannak rossz emberek. De senki nem lesz sem jobb, sem rosszabb attól, hogy a bőrszíne/szemszíne/hajszíne milyen. Ennyi erővel, engem elüt egy autó, és örökre elcsúful az arcom, akkor onnantól automatikusan rossz ember leszek, csak mert nem bizalomgerjesztő a kinézetem?

2022. máj. 15. 04:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Trollkérdés.
2022. máj. 15. 08:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Mi a baj az általánosítással?

Mindent nem lehet megvizsgálni, az túl időigényes, ezért mintát vételezünk és annak alapján állítunk ki véleményt, ezt csináljuk mindenhol és ez működik, a minőségellenőrzés során, vagy ezen alapul a statisztika, de a józan paraszti ész szerint is belátható, nem kell hozzá nagy matek, hogy mondjuk ha tele vannak a börtönök cigányokkal, akkor nagyobb az esélye az embernek, hogy új ismeretség esetén szintén bűnözővel találkozik.

Az lényegében tök mindegy, ogy tanult, vagy öröklött tulajdonságok miatt vannak velük tele a börtönök.

2022. máj. 15. 09:47
 7/8 anonim ***** válasza:

...vagy pedig a rasszizmus és a kirekesztés miatt?

Na, ez már nem mindegy!

2022. máj. 15. 12:49
 8/8 anonim ***** válasza:

Az illúzió, hogy látod rajta, hogy rossz ember. Ezért 'csak' szerinted. Mert nem elég tiszta. Persze én is ha meglátok egy cigányt, látom rajta, hogy rossz ember de én tényleg. Én azért látom, mert belenézek a szemébe, és a tekintetén át szuperintenzíven árad a pofámba a személyisége.

Ja és persze ott van pár tucatonként az az 1-2 cigány, akik teljesen átlagos ember szintjén vannak, vagy annál jobbon is a jóság szempontjából.

Na én látok agróamerikaiakat is, és ott kb fordított az arány. Több tucatból van 1-2 aki 'rossz', a többi mind vagx átlagos, vagy különösen jófej. Nem tom miért, de látszik rajtuk. Most egy csomóval beszéltem az utóbbi időben, akik ukrajnából jöttek, és kivétel nélkül mind nagyon normális volt. Értelmes, kedves, stb.

Szóóval.....

2022. máj. 15. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!