Kedves keresztények! Hogy fogjátok majd megkülönböztetni Jézust az Antikrisztustól?
A kulcsszavakat nem sikerült elolvasnod, ott van, hogy keresztény. Tehát nem a mohamedán hazugságok érdeklik a kérdezőt. A disznókat meg mi a francért ölné meg? Ez valami mohamedán fétis?
"A disznókat meg mi a francért ölné meg? Ez valami mohamedán fétis?"
A Biblia szerint Jézus többezer disznót ölt meg. Ez megvan? :)
A keresztények nem fogják felismerni Jézust. Itt van egy hasonló kérdésem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Valószínűleg a legtöbb keresztény az antikrisztus mellé fog állni.
Jézus második visszajövetele nem olyan lesz, mint az első megjelenése volt.
Ha valaki bejelentkezik, hogy "Én vagyok Jézus", akkor az biztos nem Ő. Másodjára már teljes dicsőségében fog megjelenni és már mint Világbíró.
"Akkor, ha valaki ezt mondja nektek: Íme, itt a Krisztus vagy amott – ne higgyétek el! 24 Mert hamis krisztusok és hamis próféták támadnak majd, nagy jeleket és csodákat tesznek, hogy így megtévesszék, ha lehet, a választottakat is. 25 Íme, előre megmondtam nektek. 26 Ha tehát azt mondják nektek: Íme, a pusztában van – ne menjetek ki! Íme, a belső szobákban van – ne higgyétek el! 27 Mert ahogyan a villámlás keletről támad, és ellátszik nyugatig, úgy lesz az Emberfiának az eljövetele is." Mt 24:23-27
Ahogy a Nikaia–konstantinápolyi hitvallás is mondja:
"...ott ül az Atya jobbján, újra eljön dicsőségében ítélni élőket és holtakat, és uralmának nem lesz vége..."
"A disznókat meg mi a francért ölné meg? Ez valami mohamedán fétis?"
A muszlimok nem esznek disznóhúst a zsidókhoz hasonlóan. Mondjuk ettől még én sem értem, miért kéne megölni őket, hacsak a disznók a jóslatban nem átvitt értelemben értendők és inkább emberekről van szó, akiket a disznókhoz hasonlít.
"A Biblia szerint Jézus többezer disznót ölt meg. Ez megvan? :)"
Jézus nem ölt disznókat. Ha tudod, hogy mely szakaszra gondolsz, akkor olvasd el újra. A történet szerint Jézus nem ölte meg a disznókat, hanem démonok szálták meg őket és emiatt a szakadékba futottak a jószágok, saját maguktól.
Arról meg nem is beszélve, hogy ha valaki ismeri a történelmi kontextust, akkor tudja, hogy azok a disznók a történetben a hamis istenségeknek fenntartott áldozati állatok voltak, amiket a templomokban áldoztak volna fel.
Keresztény szemmel teljesen értelmezhetetlen a muszlim a jóslat a disznókra vonatkozóan.
Ez a "megöli a disznókat", utalhat arra is, hogy eltünteti a tisztátalan dolgokat. De értelmezhetjük a kereszténység felszámolásának is. Hiszen a szöveg úgy szól: eltöri a keresztet, megöli a disznókat és eltörli a jizyát (vagyis azt az adót, amit a nem muszlimok fizetnek). Ha megnézzük, a szövegből kettő a nem muszlimokra vonatkozik, szóval lehet a középső is, hiszen a keresztények megeszik a disznóhúst. A muszlim Jézus meg nem fogja hagyni, hogy többé bárki is disznót egyen, úgy mint a keresztények. Így is érthetjük...
Mindegy a lényeg, hogy a muszlim Jézus visszatér és felszámolja a más vallásokat és kihirdeti az iszlám igazát és közli, hogy Mohamed igenis próféta volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!