A szükség erősebb minden vallási törvénynél és előírásnál (függetlenül attól, hogy melyik történelmi korban éltek az emberek)?
Szia
Nem tudom milyen szükségre gondolsz. De Sátán azt állította Istennek, hogy igen, ha az ember élete kerül veszélybe, akkor megtagadja még az Istenét is. Jób esetében Sátán hazugnak bizonyult. Az, hogy mi személy szerint hogyan állunk ebben, hogyan döntünk, nos az a mi döntésünk, jutalmunk, vagy büntetésünk. De amikor Sátán azt mondta "az ember mindemét odaadja..." ez a vád, mindenkit, aki valaha a földön élt, érintett. Ma is.
Erre gondoltam:
Jób 2:4 "Sátán azonban így felelt Jehovának: „Bőrt bőrért. Az ember mindenét odaadja az életéért."
Igen. Ezt mèg a Biblia is elismeri egy bizonyos èrtelemben. Lásd Dávidot, aki megette a szent kenyereket, amiket nem is lett volna szabad, mert az a papokè. Ha jól tudom, ott Dávid mèg hazudott is a papnak, mert nem küldetèsen volt, hanem menekült.
De Dávid szüksègben volt akkor.
Az Újszövetsèg vissza is idèzi ezt, sok hívő tanulhatna belőle.
(egy agnosztikus)
"Nem tartod oda a "másik orcádat"
Persze, de nem is erről szól ez a tanítás... A jogos (=arányos) önvédelem teljesen rendben van a keresztény etikában is. Nem meghunyászkodásra tanít Jézus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!