Vallásellenes részt vehet buddhista meditációban, egy vallásos, hívő pszichológus javaslatára?
Én nem hiszek bódhiszattvákban, meg buddhákban, őszintén idiotának tartom, aki hisz benne. A pszichológusom eléggé vallásos és azt javasolta, hogy vegyek részt buddhista meditációban (mert itt van a közelemben egy sztúpa, zalaszántón) vagy bármilyen másik vallás, akár keresztény, akár kabbala elmélkedő imádságán, mert nagyon jó hatással van mindenkire.
Részt vehetek ilyeneket? úgyis hogy idiótaságnak tartom a vallást és a hitet is????
7.-es
Nem ez nem térítés. Ez tanítás.
Nyilván azért nyilvánítod ki ilyen határozottan a véleményed, mert tapasztalatból tudod, hogy szakemberektől tanulni ostobaság, mivel te már bárkinél is, mindent is jobban tudsz.
#15.
Egészen pontosan egy buddhista szerzetes mutatná meg, hogyan kell csinálni. De ő mióta szakember? egy pszichopatát követ, aki betépett meditáció közben. a fizikai egyetemen is tanítják, hogy nincs semmi természetfeletti
Én lenézem a szerzeteseket és az egyéb vallási személyeket, mert ha bizonyítottan nem létező dolgokban hisznek, eleve okosabb vagyok náluk. Sztálin nem végzett alapos munkát. a vallást el kellett volna távolítani a közéletből, mindet. utálom a vallást mert minden rosszért ők feleltek eddig a torténelemben.
#13.
igen, tini vagyok és igen, menő így gondolkodni. miért? Mert olyan dolgokban hinni sem szabad, amiről tudjuk hogy nem igaz , őskori hülyeség.
#15.
Ne keverd a relaxacioval. A meditáció a vallásokban gyökerező cucc. a keresztényeknél is van, a muszlimoknál is, a kabbalás zsidajaknál is, az aszkéta ógörögöknél is volt, de legesleginkabb a buddhistáknál meg egyéb keletieknél van.
Nem menő vagy, hanem beképzelt.
Attól, hogy ő hisz valamiben, te még nem leszel sem jobb, sem okosabb.
A hit pont azért hit, mert fizikálisan nem lehet bizonyítani. Attól függetlenül van létjogosultsága, történelmi és filozófiai háttere, és hatásai miatt (is).
#19.
De a fizikai egyetemen tanítják, hogy nincs semmi természetfeletti. ez tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!