Ádám és Éva bűnössége miért adódott tovább ránk is?
Nem értem az összefüggést. Azon túl, hogy kettejük DNS-éből vagyis információjából vagyunk semmi nem köt össze a szüleinkkel. Azok az atomok amik a születésünknél voltak előbb utóbb pár év alatt kicserélődnek bennünk. Egyedül a DNS-ünk információja marad meg, de az is csak azért mert időközben újratermelődik új anyagból.
Nekem apám erősen vallásos (Jehova Tanúja), anyám linkeskedő.
Ezzel szemben én erősen ateista vagyok és a világnézetem is teljesen más mint az övéké. Igazából már egyedül élek 22 évesen mert egyikőjük hülyeségét sem bírtam elviselni.
Szóval pár anyagi dolgon meg papír alapon kívül semmi nem köt hozzájuk.
Ha a szüleim valami bűnt követnek el nekem ahhoz mi közöm? Különálló ember vagyok tőlük.
Eddig vallásosaktól csak azt a választ kaptam, hogy "mert csak".
Valami magyarázatot kérhetnék erre?
"Vitatott téma hogy a szülők bűneiért büntetni a gyereket milyen cselekedet."
Vannak akik ezzel értenek, és ez elég szomorú.
Persze tudjuk, olyanok is vannak akik gyermekeket molesztálnak vagy nőket kényszerítenek prostitúcióra.
"DNS"
Tökéletesek voltak szellemileg, és fizikailag. Kifejezték, hogy úgy élnek ahogy akarnak...😏 A bűn (Istennel ellenszegülés) átterjedt a leszármazottakra. (Itt most bibliai elbeszélés szerint írok.) Tehát minden ember tőlük származik, viszont a bűnös hajlamot is átadták. Minél messzebb vagyunk tőlük, (mint tökéletesektől) annál több mutáció jön létre az emberi DNS-ben. 😒
Azon a napon meghalsz...(Ez lehet ezer év is. Ezért nem hisszük, hogy 6 szószerinti nap alatt teremtett.🤣) Elindult egy öregedési folyamat, ami a DNS ben kódolódott. Tehát kvzi, ők aktiválták be!😒
Milyen érdekes lenne, ha a gyerekek mondanák meg, hogyan kell őket nevelni, és mi nekik a jó, illetve mi a helyes.🤣🤣 Mivel tökéletesen tudtak dönteni, nem bocsát meg nekik Isten. Mert SZÁNDÉKOSAN kitoltak velünk, az önzőségük miatt! Ez hasonló lehet, mint amikor van két orvosprofesszor,🤓(Férfi és egy nő) de RH+ összeférhetetlenek, de akkor is gyereket vállalnak...👎
"Ádám és Éva bűnössége miért adódott tovább ránk is?"
Bűnre való hajlamot öröklöd, nem a bűnt. Kérdés az, hogy miért követsz el bűnt? Ma már mindenki a saját bűneiért hal örök halált, kivéve, akik Krisztuséi
"Bűnre való hajlamot öröklöd, nem a bűnt. "
Tényleg? És honnan származik a bűnre való hajlam?
Hogyan került Ádám és Éva génjeibe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!