Biblia Istene egy diktátor?
10. Ugyan az az Isten.
A zsidók rendkívüli makacssága, nyakassága miatt akkor még olyan nagyon kemény törvényeket és büntetéseket szabott! De ezek sem tántorították el a népet attól, hogy átvegyék a környezetükben lakó népek, mocskos bálványimádatait. Pedig meg is mondta Izraelnek, ne vegyétek át a szokásaikat...
Isten egyedüli odaadást vár el. Mint egy férj a feleségétől!(Persze fordítva is!)
Izrael sok (hamis)istennel "csalta" az igaz Istent.
Ezékiel 8.fejezete erről szól.
A legdurvább az, hogy feláldozták a gyermekeiket élve!
Itt, a legfelségesebb Isten "panaszkodik" Ezékielnek, és Jeremiásnak látomásban:
Ezékiel 23:37 Házasságtörést követtek el, és vér tapad kezükhöz. De nemcsak hogy házasságtörést követtek el undorító bálványaikkal, hanem még a fiaikat is, akiket nekem szültek, elégették, hogy azok eledelül legyenek a bálványaiknak.
Jeremiás7:31 Fölépítették a Tófet magaslatait, amely a Hinnom fiának völgyében van, hogy elégessék fiaikat és lányaikat, amit nem parancsoltam, és ami soha fel sem ötlött a szívemben.
Jeremiás 32:35 "Ezenkívül felépítették Baál magaslatait a Hinnom fiának völgyében, hogy fiaikat és lányaikat elégessék Moloknak, amit nem parancsoltam nekik. Soha fel sem ötlött a szívemben, hogy ilyen utálatosságot cselekedjenek, és így bűnbe vigyék Júdát."
És továbbiak:
Zsoltárok 106:37 Feláldozták fiaikat és lányaikat a démonoknak.
Zsoltárok 106:38 Ártatlan vért ontottak, saját fiaik és lányaik vérét. Feláldozták őket Kánaán bálványainak, és vérontás szennyezte be az országot.
És attól sem riadtak vissza, hogy megöljék a fiát, Jézust.
Nem.
Isten könyörületes, irgalmas, odaadóan szeret és kész megbocsátani.
* Nem. *
Látom kiemelted a szövegből, de így félreérthető!!
Tegyük vissza helyére, hogy mindenki számára érthető legyen!
Isten *Nem* könyörületes, *Nem* irgalmas, *Nem* odaadóan szeret és *Nem* kész megbocsátani.
Miért lenne az?
Kérem az érveket, de csak Bibliait!
Megvizsgáljuk Isten szempontjából, hogy miért úgy döntött. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!