Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A papok, és vallási térítők...

A papok, és vallási térítők honnan veszik a bátorságot, hogy tudni vélik mit akar isten?

Figyelt kérdés
Én ateista vagyok, de ez most mindegy, semmi bajom nincs a hívő, vallásos emberekkel. Azt viszont felháborítónak tartom, amikor a papok, vagy pl Németh Sándor fennhangon mondja, hogy isten ezt akarja, isten azt akarja. Honnan tudja, hogy isten mit akar?! Kicsit több szerénység kellene, nem? Én nem hiszek istenben, de elfogadom, hogy létezhet vmi entitás, vagy felsőbb erő. Viszont nem lenne pofám kijelenteni, hogy ismerem a terveit, és a tettei okát.

#Isten #tettei
2022. febr. 8. 00:16
 1/10 anonim ***** válasza:
8%

A Bibliát leíratta Isten az általa kiválasztott szent embereivel, így azt elolvasva sok mindent megtudhatsz Isten akaratáról.

Másrészről fontos megemlíteni azt, hogy a Biblia tanít arról, hogy lehetséges személyes közösségben lenni Istennel, így pedig még inkább el tudja mondani az ilyen ember, akinek ez megvan, hogy mit akar Isten bizonyos helyzetekben.

A te esetedben nagyon helyes, hogy ateista létedre nem veszed a bátorságot, hogy kijelentsd mik Isten tervei (érdemes a tulajdonneveket nagy betűvel írni), viszont nem mindenki olyan ateista mint te, ezt kérlek vedd figyelembe!

2022. febr. 8. 01:32
 2/10 anonim ***** válasza:
97%

Németh Sándor és a hozzá hasonlók meglehetősen arrogánsak szerintem, pedig Jézus nem arra tanította a híveit, hogy fennhordják az orrukat. Sajnos még a prédikátorokból is hiányzik a szerénység, ezzel rossz színben tüntetik fel az egész keresztény vallást, és észre sem veszik.

Mintha kényük-kedvük szerint válogatnának a parancsolatok közül.

2022. febr. 8. 03:26
 3/10 anonim ***** válasza:
94%

Nos, a papoknak egyfajta erkölcsi útmutatás kötelező, de nyílván ez teret engedhet a személyes értelmezésnek.

Nehéz megtalálni az egyensúlyt, hogy mennyit és milyen mértékben beszélhetnek isten akaratáról.

2022. febr. 8. 03:36
 4/10 anonim ***** válasza:
61%
Az a legnagyobb poén, hogy bár mindegyikük igen magabiztos abban mit akar és mit gondol az istene, mégis mintha egymás között is nagy véleménykülönbségek lennének. Az Isten által tollbamondott Biblia nem szabadna, hogy ekkora marakodásra adjon okot közöttük. Én úgy vagyok vele, hogy előbb döntsék el egymás közt mit akar az istenük, aztán megbeszéljük.
2022. febr. 8. 05:43
 5/10 anonim ***** válasza:
96%
Van egy ismerősöm aki még nem pap, de az egyházban tevékenykedik. Ő pl meg van győződve hogy látomása volt. Beszélt már istennel 2x. Szokott neki álmában válaszolni a nagy kérdéseire.
2022. febr. 8. 06:20
 6/10 anonim ***** válasza:

Mikeás 6:8 "Megmondta neked, ó, ember, mi a jó.Mit vár el tőled Isten?Csak azt, hogy igazságosan cselekedj, szeresd a hűséget,

és szerényen járj Isteneddel"

2022. febr. 8. 13:06
 7/10 anonim ***** válasza:
11%

"A papok, és vallási térítők honnan veszik a bátorságot, hogy tudni vélik mit akar isten?"

Én egyik sem vagyok, de én is tudom. Sőt, sok hívő társam is. Sőt, még te is. Gyakorold a cselekvő szeretetet

2022. febr. 8. 15:36
 8/10 anonim ***** válasza:

"Az Isten által tollbamondott Biblia"

Az a Korán. A Bibliát nem tartjuk a kereszténységben tollba mondottnak. Sugalmazott, de nem mentes az emberi tényezőtől.

2022. febr. 9. 09:10
 9/10 anonim ***** válasza:
A hibáktól mentes?
2022. febr. 9. 13:18
 10/10 KZitus ***** válasza:

Kedves Kérdező

Van írva a Bibliában arról, mit szeretne, mit kívánna tőlünk Isten.

Ezt olvashatjuk a 1Timóteusz 2:3,4-ben "A megmentőnk, Isten ezt tartja jónak és elfogadhatónak Ő azt akarja, hogy mindenfajta ember megmeneküljön, és pontosan megismerje az igazságot."

2022. febr. 10. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!