Mit gondoljak, mit tegyek?
Generációk óta vallásos család tagja vagyok, csecsemő korom óta római katolikusnak neveltek. Én hittem is, nagyon boldog voltam, szinte kiváltságos helyzetben éreztem magam. Aztán ahogy elkezdtem kamaszodni, jött a sok miért?, hogyan?. Sokat vizsgáltam a kérdést, olvastam kérdeztem, és arra jutottam, hogy nincs Isten, én legalábbis nem tudok hinni benne, úgy mint rég. Még vannak pillanatok, amikor hiszek, de úgy érzem ezek is a hinni akarásom szüleményei, ha elmúlnak kinevetem mgam miattuk, hogy milyen hülye vagyok. Ha bajom van autómatikusan imádkozni kezdek, és még mindig bennem van, hogy mi va ha mégis létezik, ésén majd egyszer bűnhődni fogok érte. Nem segít az sem, hogy a környezetemben mindenki hívő. Azt hiszem most vagyok abba a korszakban amikor közlik a kisgyerekkel, hogy nincs Télapó, hanem aszülők rakják teli a csizmát. Olvasgatom máregy ideje az itteni ateisták írásait, és azok sem szimpatikusak, de lehet, hogy ez csak a belém oltott tanítás miatt van.
Szóval teljesen tanácstalan vagyok, nem tudom mit higgyek, és hogya viselkedjek. Tdna valaki segíteni?

Kérdező nem kell hinned semmiben. Se a vallásoknak, se az ateistáknak, akik csak a mai tudomány eredményeiben hisznek. A hívő és az ateista ember is megrögzött gondolkodású. Hallgass csak a lelkiismeretedre és menj azután. Ha úgy érzed, hogy imára van szükséged, akkor tedd meg. Ha a lelkiismereted arra késztet, hogy adj a koldusnak, akkor tedd meg azt is. Ne tegyél soha a lelkiismereted ellen!
Ha így éled le az életed, akkor már különb leszel sok hívőnél, akik abban bíznak, hogy a hittel, a rózsafüzéres imákkal, meg hasonlókkal mennek majd a mennyországba. Csak önmagukat áltatják, miközben élik tovább kétszínű életüket. Te viszont biztos lehetsz, hogy a következő életedben jó dolgod lesz.

Először is döntened kell véglegesen!
Hozz létre két oszlopot, és érveld meg magadnak miért nincs Isten.
A másik oldalon azt, miért van. Aztán az eredményt ha gondolod, közöld velünk, és segítünk a továbbiakban. Az ateisták az ateizmusban, a vallásosak Isten létezésével kapcsolatban. Aztán mehet a buli!😉

Kérdező, ezt a harcot neked kell megharcolnod. A hit nem igazi hit, amíg nem válik sajátoddá. Én bátorítalak, hogy imádkozz Istenhez, hogy jelentse ki magát neked, tegye magát valóságossá számodra, ha létezik.
Nekem olyan 18-19 évesen jött el ez a válságos időszak, addig teljesen természetes volt, hogy hittem. Ekkor viszont alapjaiban rendült meg a hitem, felmerült bennem, hogy minden hülyeség, amiben addig hittem. Aztán Isten mégis átsegített ezen az időszakon, a hitem pedig megerősödött. Személyesen megtapasztaltam Isten valóságát, nem mások hite miatt hiszek, vagy azért, mert erre neveltek, hanem valóban megismertem azt, akiben hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!