Hogy létezik még mindig ennyi vallásos ember a mai világban??
Már nem a középkorban vagyunk, hogy hasson ránk a megfélemlítés..
Legtöbbünknek már kinyílt a szeme, de hogy képes valaki ennyi modern, ennyi logikus, reális eredmények, kutatások stb után hinni Istenben??
Ébredjetek már fel..
Rég rossz, ha valaki félelemből vallásos. Az nem igazi vallásosság. Az istenhit alapja a szeretet kéne legyen, nem a félelem.
Egyébként pedig már nagyon elavult nézet az, hogy a természettudomány és a vallásosság nem fér össze egymással. A középkorban volt szokás a természettudósok és a vallási vezetők közötti ellenségeskedés arra alapozva, hogy a vallás és a tudomány egymás ellentétei. A 21. században már a legtöbb ember gondolkodásmódja ennél jóval előrébb tart. Nagyon sok vallásos természettudós létezik, illetve nagyon sok természettudományokban tanult egyházi személy, pap, lelkész stb. is.
Vallásos és vallásos között rengeteg különbség van.
Vannak sokan akik azért valásosak mert megnyugtató számukra ha azt gondolják hogy valaki vigyázz rájuk vagy ha arra gondolnak hogy van túlvilág.
Vannak akik azért mert gyerekkorukban családjuk miatt bekerültek valamilyen vallásba és ezenkívül sok más indok. Azonban azok akik tényleg komolyan hisznek és olyan életet is élnek azoknak a száma már jóval alacsonyább szerintem.
De közötük is kérdéses hogy valóban hívők-e vagy csak manipulálják őket mint sokakat a politikusok.
Vidiripi
Azért van még mindig ennyi, mert az embernek nem csak fizikai szükséglete van! Bár a világban ezt nyomják a legjobban.
Azért az utóbbi időben talán kezdi megérteni az emberiség hogy a szellemi és lelki dolgok is annyira fontosak mint a fizikai!
- És ott van a halál aki mindenkit érint vagy azért mert meghalt valakije vagy azért mert ő maga fog meghalni. A fiatalok lehet hogy kevésbé foglalkoznak ezzel a kérdéssel de a halál az nem válogat mindenkit elér!
Nem véletlen hogy a kérdés: Mi van a halál után? Egy örökzöld kérdés és az is marad.
És ott a másik pólus az örök élet! Technikai szinten próbálkoznak! De miért? Miért akar valaki örökké élni?
Pl. az emberi tudat áttöltése valamilyen számítógépes hardverra! Vagy a hibernálás és még lehetne sorolni! Persze biológiai kutatások is folynak!
Az emberek mag tovább élnek mint mondjuk 200 éve. Hát oké de pl. Matuzsálemhez képest sehol nem vagyunk. A Biblia szerint 969 évet élt!
Azért mert ilyen az emberi lélek, szellem az ember nem fizikai része! Vannak igényei amelyek értelem szerűen nem fizikai dolgok!
És ezt soha semmi nem fogja megváltoztatni.
- Elnyomni talán el lehet, de meg szüntetni nem, az biztos!
Krisztus egy nagyon magasfoku szeretetet hirdetett, és csak egyetlen új parancsot adott, hogy szeressük egymást.
Még ezt is értetlenség övezi. És tudatlanság, ami az elolvasás hiányából fakad.
Nem mindig a közvélemény a mérvadó. Miért? Mert a félrevezetés világkorszakában élünk. A kommunista tan egyetlen értékes felismerése, hogy a profitszerzésre megy ki a világ és a fogyasztókra.
Ezeket a csoportokat nem a szeretet vezérli, hanem a létfenntartás ami mögött a lemaradás értelme van.
A konkurencia legyűr, ha nem fogyasztok lemaradok a társadalmi megítélésében.
Ha leülsz és mélyen elgondolkozol, mi az élet értelme akkor valószínűleg azt fogod mondani, hogy jól érezzed magad.
Krisztus világszeretetet akart avval, hogy ne üss vissza, kenyérrel add vissza.
Ha tudsz jobbat Írdd meg, és olvasd el az "örömhírt" utána meg fogod érteni, hogy miért kérdezem azt, mire jó az hogy nem olvassák el az emberek az evangéliumot?
Tudod ők is azt kérdezik hogy lehet ennyi hitetlen ember a mai világban.
Másrészt meg melyik része nem tetszik és melyik vallásnak? Konkrétan van ateista vallás, bár gyakorin ezért mindjárt jönnek megkövezni, hogy olyan nincs.
Én azért vagyok vallásos, mert egyrészt megnyugvást ad, másrészt olyan vallásos, ugyanakkor pozitív légkörben nevelkedtem, hogy öröm volt így felnőni. Nem éreztem kényszernek a miséket és egyebeket, a tesóim sem.
A tudományt kár ide keverni, hisz nem egy tudós vallásos
Engem valásosan neveltek de már 8 évesen megkérdöjeleztem kaptam is jó pár körmöst a hitan tanártól .
Én ugyan ezt oviba mikor a gólyás sztori és a terhes nőre egyszerre kérdeztem rá.
No a vallásos életem meg annyi volt hogy megkereszteltek 5 évesen, de konkrétan nem is nagyon tudtam akkor mi is az, annyi maradt meg az egészből hogy elharaptam egy üvegpoharat és nagyapám szedte ki a számból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!