Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy létezik még mindig ennyi...

Hogy létezik még mindig ennyi vallásos ember a mai világban??

Figyelt kérdés

Már nem a középkorban vagyunk, hogy hasson ránk a megfélemlítés..

Legtöbbünknek már kinyílt a szeme, de hogy képes valaki ennyi modern, ennyi logikus, reális eredmények, kutatások stb után hinni Istenben??

Ébredjetek már fel..

2021. dec. 24. 10:50
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
20%

9.nek. Ne lopj! Persze a törvényben minden "demokratikus", valójában...? vajon "mi" nem akarnánk gazdagodni? Betartanánk minden erkölcsi szabályt? Nem a haveroknak gurítanánk ki X, %-ért?

Nem akarok védeni senkit! De el lehet gondolkodni.

2021. dec. 24. 12:15
 12/30 Demion ***** válasza:
62%

"Nem a haveroknak gurítanánk ki X, %-ért?"

Én most jól élek, egy kellemes középosztálybeli életszínvonalon. Nem vágyom luxusra, sem milliárdokra, mert nem látom értelmét, nem érzem, hogy attól boldogabb lennék. Szóval nem, nem gurítanék a haveroknak %ért. Ugyanis aki elégedett, azt nem lehet korrumpálni. Aki pedig nem elégedett egymilliárddal, az nem lesz elégedett sem tíz, sem százmilliárddal.

És még csak keresztény sem vagyok, szemben a jelenlegi nemzethy vezetéssel.

2021. dec. 24. 12:26
 13/30 anonim ***** válasza:
12-es igazad van. Te + én meg tudunk elégedni. De politikusnak az megy, aki sosem elégszik meg...11-es.
2021. dec. 24. 12:44
 14/30 anonim ***** válasza:
6%
10-es igen, sokkal jobban megvoltak és több emberben fel lehetett fedezni. Ma már az ilyen tulajdonságokkal rendelkezők ritkák mint a fehér holló és inkább falun találhatóak meg. Manapság a pénz az úr és az irányít mindent. Nem mondom hogy haszontalan de nem kellene ennyire ragaszkodni hozzá hogy elvessük érte a pozitív emberi tulajdonságainkat.
2021. dec. 24. 12:57
 15/30 anonim ***** válasza:
54%

"Már nem a középkorban vagyunk, hogy hasson ránk a megfélemlítés.."

Tudom, hogy ez a te világképedbe nem fér be, de sok vallásos ember nem félelemből vallásos. Nem azért vagyok vallásos mert attól félek, hogy a pokolra jutok, vagy hogy Isten megbüntet.

"Legtöbbünknek már kinyílt a szeme, de hogy képes valaki ennyi modern, ennyi logikus, reális eredmények, kutatások stb után hinni Istenben??"

Egyszerűen nem látom okát, hogy miért feltételezzem, hogy a materialista világkép az igaz. A tudományos eredmények amiket elértek a tudósok nem cáfolják meg Isten létezését. Persze mondhatod, hogy nem a tudósok dolga Isten megcáfolni, hanem a teisták dolga bizonyítani, ez viszont egy érvelési hiba: [link]

2021. dec. 24. 18:33
 16/30 anonim ***** válasza:
Én pl. idealista világnézetű vagyok, számomra a logika azt mondja, hogy Isten létezik, mert léteznie kell. Itt persze lehetne hosszas filozófiai vitát folytatni arról, hogy mi a létezés egyáltalán, de azt ki merem jelenteni, hogy a vallás, mint olyan, civilizációs alapkő, s filozófiája az életnek és a létnek értelmet ad.
2021. dec. 25. 01:07
 17/30 anonim ***** válasza:
4%

"Hogy létezik még mindig ennyi vallásos ember a mai világban??"

Látom hatásod a neokommunista (liberális) agymosás.

"Már nem a középkorban vagyunk, hogy hasson ránk a megfélemlítés.."

Senki nem félemlít meg. HA fosol Istentől a lelkiismereted miatt, ne kövess el bűnt. Egyszerű a képlet. Pedofília mindig is bukó volt

"Legtöbbünknek már kinyílt a szeme, de hogy képes valaki ennyi modern, ennyi logikus, reális eredmények, kutatások stb után hinni Istenben??"

Miután a tudomány megbuktatta a materialista marhaságokat, pl. evolúció és az evóbiológusokon kívül minden tudós ID, vagy kreacionista, így ideje, hogy kinyíljon a szemed. Ébredj már fel!

"Hagyjátok ezt a nyomorultat. "

Odavan szegénykém karácsonykor

2021. dec. 25. 05:41
 18/30 A kérdező kommentje:

17-es!

Sajnálni tudlak.

2021. dec. 25. 10:46
 19/30 Senior Séf ***** válasza:
100%
Valamikor, sok évtizede olvastam az IPM-ben, és azóta sem találtam elfogadhatóbb magyarázatot. Hőtérképet készítetek emberek agyáról és azt találták, hogy a vallásosak agyának egy bizonyos pontja melegebb, hajszálerekkel jobban átszőtt. Ők nem csupán HISZNEK, hanem kézzelfogható tényként élik meg isten létezését. Ez az elmélet megmagyarázná azt is, hogy mélységesen vallásos nagyanyám miért lett megkeseredett ateista egy agyvérzés után.
2021. dec. 25. 13:27
 20/30 Senior Séf ***** válasza:
*készítettek
2021. dec. 25. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!