Jézus hogyan gyógyított siketeket, ha az Ige hallásból van?
"Azért a HIT HALLÁSBÓL VAN, a hallás pedig Isten ígéje által."
Róma 10:17
"A vakok látnak, és a sánták járnak; a poklosok megtisztulnak és a SIKETEK HALLANAK; a halottak föltámadnak, és a szegényeknek evangyéliom hirdettetik"
Máté 11:5
"Nem is tőn ott sok csodát, az ő hitetlenségük miatt."
Máté 13:58
Tehát, a hit abból keletkezik, hogy hallod az Igét.
Jézus sokakat meggyógyított volna, de hiába hallották, nem hittek neki. Tehát nem elég a gyógyuláshoz az, hogy Jézus képes volt rá, amíg a másik félben nem volt meg a hit.
Mi a helyzet a siketekkel, akik nem voltak képesek hallani sem?
Nyilván nem kezdett el nekik mutogatni.
Esetleg szájról olvastak volna?
Én hagynám hogy én.tegye a nyálas ujját mert hinném hogy Ő az Üdvözítő aki meggyógyítani. A leendő egességem többet érne mint az igényeim és hinném hogy az Úr Jézus Krisztusnak van hatalma hogy ne kapjam el a koronát a nyála által. Gyógyulás Csak Hit által lehetséges. Nálunk az ortodox templomban is van Sfântul Maslui ami betegek kenete. Van untdelemn sfânt ami olaj megszentelve, avval kenik meg a betegeket ( persze a beteg kell megvegye vagy a családja,nem ingyen van az) a papok de előtte gyónni kell. Mert ahhoz hogy megbocsátassanak.a bűneid meg kell vallani és a bünbocsánatot követi gyógyulás vagy több lelki türelem.a fajdalomhoz.
Én mint református ezt nem vehetek igénybe. De úgy gondoltam 3 havonta elmegyek arra a Masluira az ortodox templomba. Vannak ott sokan aztán én is elvagyok. Hétszer imádkoznak, hétszer olvasnak fel tanításokat az efézusokból, mindig más tanítást, hétszer evangéliumot, ugyanannyiszor tömjéneznek, imádkoznak és 7 pap van. Az evangeliumolvasást meg az imádkozást térdelve hallgatjuk,vagyis gondolatban mondani kéne de én nem szoktam. Miután hétszer ezek lennének.akkorva pap a kinyitott evangéliumot az emberek fejére teszi. Azután mindenki megy és megpuszilja a keresztet amin Jézus van még a Bibliát. Én csak egyszer voltam ( vagyis Masluion mert azon kívül voltam ikoncsókokni) csókolni. Azután egy nagy tálban van bazsalikomos Szenteltvíz, abból mindenki tölt. Én 2 pohárba szoktam tenni és hazaugrok mivel mellettem van az ortodox templom. Itthon iszom meg a Szenteltvízet.
"Azután mindenki megy és megpuszilja a keresztet amin Jézus van még a Bibliát. "
Akkor ezért olyan rossz a járványhelyzet Romániában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!