Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem csinál valamit a...

Miért nem csinál valamit a római pápa?

Figyelt kérdés
Milyen ember hogy nem törődik másokkal? Tegnap megtudtam hogy ahová járok katolikus templomba ott a papunk csángó és azért jött Nagyvaradra hogy magyar pap legyen mert a csángóknál csak román római katolikus mise van

2021. szept. 8. 14:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
8%

A "Krisztus Helytartója" az egy hamis cím, amit valamelyik pápa adott magának. Az ortodoxok nem ismerik el a római pápának ezt a hamis tekintélyét, sem a megreformált keresztény hitűek sem, inkább mosolyognak ezen. Te kivétel vagy, kérdező.

"Az ortodox keresztények nem ismerik el azokat a dogmákat, amelyeket az első hét egyetemes zsinat után fogalmaztak meg nyugaton (ilyen a Szentléleknek az Atyán kívül a Fiútól származtatása, Mária szeplőtelen fogantatása). A keleti egyházak nem ismerik el a pápát a legfőbb méltóságnak."

[link]

2021. szept. 8. 21:20
 12/22 A kérdező kommentje:
Mi az a szeplőtelen fogantatás? Azt nem hiszik hogy Mária büntelen vagy azt hogy a Szentlélek által fogant? Vagy azt hogy nem volt mindig Szűz? Miért nem ismerik el a többi dogmat is, nem gondolják hogy tisztelni kell a Szenthagyomanyokat? Azt meg értem hogy a Szentlélek az Atyától ered mert olvastam itt a gyakorin hogy Jézus mondta hogy az Atyától elküldi a Vigasztalót. Ha Jézus úgy mondta hogy az Atyától küldi akkor csak Onnan ered mert nem hazudik. De ha az Atyától ered akkor miért tették bele hogy Jezustol is ered? Vagy Jezustol is ered vagy csak az Atyától, az egyik hazugság másik igaz a Szentléleknek kapcsolatban
2021. szept. 8. 23:19
 13/22 A kérdező kommentje:
De a reformátusok se fogadják el a pápát? Mióta? Anyu mindig megnézi a tévében és ő mondta hogy az egyház feje. Én is annak tartom és a pátriárkát is. Én mindegyiknek köszönnék meg meg csokolnám a kezét, nekem egyformák. Egyforma tiszteletet érdemelnek.
2021. szept. 8. 23:21
 14/22 Godaime ***** válasza:
24%
Pontosan miért is érdemelnek tiszteletet? Maskarába öltöznek és össze vissza hazudoznak a népnek, miközben a háttérben folyamatosan eltussolják a pedofil ügyeket és arra bíztatják a népet, hogy ne használjanak fogamzásgátlást. Én leköpném ha valaha is lenne esélyem rá.
2021. szept. 8. 23:29
 15/22 A kérdező kommentje:
Ceaușescu is tiltottaca fogamzasgatlot és az abortuszt Romániában mégis szerette mindenki míg a orotenstans pap szart nem kevert és még nem csinálta a forradalmat. Jó hogy...ügyi egy kálvinista pap beleszól egy ortodox ország ügyeibe és forradalmat robbant ki. Tőkés csinálta a forradalmat
2021. szept. 8. 23:36
 16/22 A kérdező kommentje:
Én csak szeretném egyszer látni a pápát, mondanám neki hogy Laudetur Jesus Christus és kezet csókol neki neki hátha megaldana. A pápai áldás nagy dicsőség egy protenstánsnak.
2021. szept. 8. 23:37
 17/22 anonim ***** válasza:

A Biblia szerint Jézus bűn nélkül, és férfi közbenjárása nélkül fogant. Ebben minden keresztény hisz.

A római katolikusok ezt megtoldják azzal, hogy Jézus ANYJA is szeplőtelenül fogant, és öröké szűz maradt, fizikailag is, a szülés előtt, alatt, és után is. Ezzel tulajdonképpen egy istennőt csinálnak, faragnak maguknak az asszonyból. Na ezeket a bibliaellenes eretnekégeket nem fogadják el a legtöbb keresztény irányzatban, ugyanis a Biblia egyértelműen tanítja az egész emberiség bűn alá rekesztését, kivéve Jézus Krisztust. Tehát az anyja is bűnös volt, nem pedig szeplőtelen, ahogy a rómaiak hazudják.

2021. szept. 9. 20:21
 18/22 A kérdező kommentje:

Az ortodoxok miért nem ismerik el hogy Mária büntelen? Jó nagy barmok. Az egyházatyák is megmondták hogy büntelen és a Őket tisztelni kell.

Én nem tudom, mi reformátusok vagyunk és még anyu is hisz Mária buüntelenségeben, nem a templomba prédikálja a pap. Nekem anyu magyarázta meg hogy Szűz Mária eredendő bűntől mentesen született hogy Jézust tudja kihordani és ha nem vállalta volna el akkor követte volna el az első bűnt. Anyu se a reformátusokról hallotta és a katolikusokhoz nem volt semmi közünk hanem ez Így Logikus. Az ortodox pap azt mondta hogy a reformátusok eretnekek meg nem tisztelik Máriát....Ugyi hogy derül ki hogy az ortodoxok nem tisztelik az egyházatyakat se Máriát mert túl hülyék hogy megértsék hogy Mária Büntelen. Bűnös lett volna akkor ahogy táplálta Jézust a meheben....értitek. ..nem lett volna Jézus se büntelen. Mert a bűn örökölhető és ezt ortodox is elismeri, azért keresztelnék kicsikorba hogy a szülei bűneit lemossak a gyerekről.

2021. szept. 9. 20:53
 19/22 A kérdező kommentje:
Én meg azt is elhiszem hogy a Szentlélektol fogant mint Jézus. Te, Joakim meg Anna öregek nem sexelhettek már mert....értitek. Egy nőnek elmegy 55 éves korára a vendége. És ha Mária szülei öregek voltak már nem voltak termékenyek....értitek...
2021. szept. 9. 20:55
 20/22 anonim ***** válasza:

"Az ortodoxok miért nem ismerik el hogy Mária büntelen? Jó nagy barmok."

Az ortodoxok is felismerik, miért ne ismernék fel? Minden keresztény ezt elfogadja. Egyedül annyi, hogy nem dogmatizálták. De attól még hiszik és vallják.

2021. szept. 9. 21:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!