Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Utálom a gyülekezetemet...mind...

Utálom a gyülekezetemet...mindenki mindenkit átver,cserbenhagy,mindenkibe a rossz indulat van...nincs igazság mindenkivel máshogy bának ilyen gyülekezetbe érdemes járni?

Figyelt kérdés
Szeretem Jézust és követem de nem hinném hogy ezt a gyülekezetet nekem szánta,sokszor igazságtalanak láttom nagyon idegesit,meg utáltam sok embert ez miatt...ott mindenki szentnek valja magát de mikor eljönek onan a rosszakat csinálják...nagyon le nézzőek velem szemben,nem is tettem elenük semmit,már nem járok oda de nem is tervezek többet soha gyülekezetbe menni...szerintem Jézust lehet bárhol követni...valaki valami vélemény miért van ilyen gyülekezet???
2021. aug. 16. 15:07
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Emlékeztetne téged a gyülekezetre mert az is protenstáns. Neked olyan kell ami ortodox vagy katolikus ami egészen más. Az ortodoxban nehéz lenne betanulni amit felelni kell a pópának,keresztvetéseket, imádkozast de néznek az interneten is a Szent Liturgiát hogy a templomba jobban tudjad. Katolikusnal sokkal szimplább az ,,istentisztelet,, mint az ortodoxnal. Vagy 15 alkalommal elmennél vagy az ortodox a vagy a katolikusba és utána már tudnád az egészet hogy mit kell mondani még mi után mi jön meg mikor kell keresztvetni.

Én az ortodoxba járok. Mióta oda járok a katolikus Szentmise nekem ,,semmi,, addig bonyolultnak tűnt mikor az egyesülettel mentünk és morogtam hogy komplikált. De mióta az ortodox a járok a katolikus az semmi mert az előbbibe 100* bonyolultabb minden. Sajnos azt nem értem hogy mik mit jelképének csak formálisan tudom, keresztvetes, mikor mit kell felelni, imádságok és 15 alkalom után tanultam meg még néztem.a televízióban az ortodox Szent Liturgiat.

Elmondok valamit.

Nagyboldogasszonykor elmentem a nagyváradi katolikus bazilikába mert búcsú volt. Ahogy jöttek be a papok mindenkit tomjeneztek (,,megszoktam,, az ortodoxoknál hogy a tomjén mikor hozzád ér akkor meghajtót a fejed és keresztet vetel) és rajtam meg 3 emberen kívül senki keresztet sem vetett csak nézték mint birnyu az ujkapura. Majd a pap az evangélikus könyvel keresztet vetett ránk, majd még egyszer keresztet vetett rá K és meghajolt, én meg a 3 másik mindkét dolgot keresztvetésnek fogadtuk a többi meg nézte hogy vetünk keresztet. Az ortodoxoknal egy megszokott dolog hogy ha a pap keresztet vet rád akkor ugyanaval fogadod hogy magadra cetate keresztet nem a papra. Mikor jöttem ki hallottam beszélni a másik 3 embert akik meg keresztet vetettek és románul beszéltek. Élek keveset tőmjénezhetnek ott vagy soha meg nem várják el hogyha keresztet vet rád a pap akkor fogadd hogyha az emberek nem csinálták. Meg sokan az orajukat nézték mert 2 órás volt. Ugye egy Szentmise 1 orás. Az ortodox templomban 2 órás egy Szent Liturghia.

2021. aug. 17. 02:06
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem is egyedül jobb, Isten így akarta!
2021. aug. 17. 17:31
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező

Rólad ez a történet jutott eszembe:

Öreg bölcs üldögélt a város kapujában út. A városba igyekvő idegen rövid pihenőt tartva beszédbe elegyedett vele:

– Milyenek itt az emberek? – tudakolódta.

- Felétek milyen nép lakik? – kérdezett az öreg.

– Hát tudod, rettenetes társaság! Mind csaló, lézengő, lusta és önző. Ezért is jöttem el onnan.

– Nincs szerencséd! Itt sem jobb a helyzet. Itt is csupa csalóval és lézengővel, lusta és önző emberrel fogsz találkozni. – mondta az öreg.

A vándor búsan folytatta útját.

Nem sokkal később újabb idegen állt meg az öreg bölcs előtt. Őt is az érdekelte, hogy milyen emberek laknak a városban. Neki is feltette az öreg bölcs a kérdést, hogy ott ahonnan jött milyenek az emberek.

– Nagyszerű emberek élnek ott! Barátságosak, segítőkészek és nagyon becsületesek!

– Nagy szerencséd van! Itt is ugyanilyen nagyszerű emberekre találsz majd! – mondta az öreg bölcs.

A vándor vidáman fütyörészve folytatta útját a város felé.

A két beszélgetést végighallgatta egy fiatalember, aki gyakran időzött az öreg bölcs társaságában. Felháborodottan jegyezte meg:

– Nagyot csalódtam benned! Sose hittem volna, hogy te is ennyire kétszínű vagy!

Az öreg bölcs mosolyogva csillapította:

– Tévedsz, fiatal barátom. Tudod, a világ a szívünkben tükröződik. Akinek a szíve gyanúval van tele, az mindenhol csalókkal fog találkozni. De akinek a szívét jóindulat tölti el, az a világon mindenhol barátságos emberekre talál.

2021. aug. 17. 18:13
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem kell gyülekezetekbe járnod. A Krisztussal személyesen kell megismerkedni és kettesben vezeti az utad.
2021. aug. 20. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!