Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik állásponttal értetek...

Melyik állásponttal értetek egyet,hogy Szűz Mária a mennybe ment testestül vagy csak elszenderuült, meghalt és a lelke ment a mennybe?

Figyelt kérdés
Az igaz hogy megkoronázták?
2021. aug. 15. 06:55
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
19%

A római katolikusok azt is vallják, hogy Mária a szülés előtt, alatt(!) és után(!) is szűz maradt. :)

Ez kb. olyan, mintha egy műanyag palackból úgy iszod ki a vizet, hogy nem veszed le a kupakját, és az sértetlen marad.

2021. aug. 15. 17:24
 12/20 anonim ***** válasza:
58%

Ha Jézusnak is meg kellett halnia megdicsőülése előtt, akkor szerintem logikus, hogy Máriának is. Persze hallottam már én is a másik nézetet, ami szép is, de szerintem kicsit "bibliátlan".

Sőt az is lehetetlen, hogy valaki férfi nélkül szüljön, mert mindenki tudja, hogy egy gyerekhez szükség van nőre és férfira is. A Bibliában mégis ez áll. Úgy tűnik, Istennek semmi se lehetetlen. Gúnyolódhatsz nyugodtan a keresztényeken, csak magad járatod le ezzel.

2021. aug. 15. 17:57
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Igaza van #11-nek. Felesleges gúnyolódni a keresztényeken. Lejáratják ők magukat, az ilyen abszurd baromságokban való hitük miatt. ;)
2021. aug. 15. 18:10
 14/20 A kérdező kommentje:

Műanyag palackból tudsz vizet inni hogy sértetlenül maradjon: apró lyukat szursz az oldalába és kortyolgatod. Komolyan.

Ne legyünk már eretnekek, elég ha minket Reformátusokat az ortodoxok annak tartanak,ma kerekperec megmondta a pópa hogy azért vagyunk eretnekek mert nem imádkozunk Máriához és Luher alegnagyobb hibás mert ő találta ki és nem csak mi hanem a neoprotenstánsok is olyanok mint mi. Érted? Keresztény reformátusok egy ortodox pópa szemében annyi vagyunk mint a neoproti szekták. Azt is mondta hogy aki nem imádkozik Máriához az elkarhozik mert szembemegy a Bibliával és a Szenthagyomanyokkal. Én a széken ültem szerencsére mert másként térdre fogytam volna a szavai súlyától hogy eretneknek mond és olyanoknak tart mint a neoprotenstáns egyházakat. Meg a széken is szédűltem meg nyilallott a szívem. Nem tudom mit gondolnak az ortodoxok hogy oda nem megy be református, vagy talán azért mondják hogy ha véletlenül betevedne is hagyja ott őket a fenébe? Mert ezt már harmadjára csinálja meg velünk reformátusoknál a helyi pópa. Annak a templomnak a papja ami mellettem van. Pünkösd után még tévelygő reformátusok voltunk, 3 hét után már pogányoknak hívott minket ( meg gondoltam ho hogy nem eretnek mert Szent Efrém is azt mondja hogy egy pogányt könnyebb megtéríteni mint egy eretneket, de nem esett az se jól) azután az volt a baja hogy a reformátusok közt van akit nem kicsikorba keresztelnék,most meg eretnekek vagyunk. Legközelebb mik leszünk? Megszállottak a Sátántol akikhez exorcista kell vagy azok se mert az is annak jár aki Keresztény Ortodox?? Egyre messzebb megy ez a pópa a reformátusok becsmérlésében.

Nem tudja felfogni hogy nem a vallás számít hanem az egyén. Nem hinné el hogy én elhiszem hogy Mária büntelen ha nem is imádkozom hozzá meg hogy Szűzen szült és utána se volt férfival dolga.

2021. aug. 16. 00:22
 15/20 anonim ***** válasza:
56%

Akkor térj meg és legyél katolikus vagy ortodox. Utána se eretnek, se pogány nem leszel.

Amúgy pogány biztos nem vagy, mert a kereszteletlen embert nevezik annak.

2021. aug. 16. 07:10
 16/20 A kérdező kommentje:

Mondom hogy pogánynak nevezte a Reformátusokat. De most már eretnekek lettünk. Legközelebb nem tudom mit fog mondani. Ilyen egy ortodox pap nálunk,megmutatja mi a krisztusi szeretet. Nem az Isten igéjét kell hirdetni hanem a Reformátusokat mocskolni hátha a Szűzanyameg a szentek megdicsérik hogy megmondta. A katolikus templomban soha nem mocskolnak más vallást.

Meg ha úgy is van hogy eretnekek vagyunk és elkárhozunk mi köze hozzá az ortodox papnak? Mindenki a saját Lelkedet felel. És egy Keresztény ORTODOX Szent templomba nem bűn az eretnek Reformátusokat szoba hozni??!! Azt vallja az ortodox hit hogy eretnekekkel nem szabad közösködni tehát beszélni se róluk csak ha hallasz róluk keresztet vetni. Úgyhogy itt ,,megfogtam,, a papot mert bizony bizony a ,,pogány,, szokásokról beszélt Maicii Domnului ( Szűz Mária neve, Theodora) Szent Napján és vétkezett.

Azt kellett volna mondja a népnek hogy az ortodoxon kívül mások nem imádkoznak Máriához meg nem tisztelik ( nem megnevezni hogy református, neoprotenstáns ( hogy is mert minket eggyütt emlegetni a neoprotenstánsokkal) meg eretneknek hívni minket meg mondja hogy ellent szegulunk a Tradicióknak és a Biblianak) és ne kövessük, kövessék a példájukat mert....megmagyarázta volna miért nem helyes. Meg azt kellett volna mondja az ortodox pap hogy rajtuk kívül mások tévedésbe vannak és imádkozni kell értük Szűz Máriához hogy vilagositsa meg őket és jöjjenek rá arra hogy tisztelni kell Máriát, meg kell bánni a bűnöket és ezeket az ortodox egyházban kapják meg mert máshol nincsenek meg a szentsegek. Meg hogy nem a nép.a hibás hanem a papnak akik ferlevezetik őket. Csak ehhez kellett volna legyen egy kis krisztusi szeretet is legyen az ortodox papnak ami nincs meg benne mert rossz ember. Szűz Máriát meg Istent át tudja verni az ortodox pópa az apostoli vallásával meg hogy imádkozik meg tömjénezik, de engem nem.(Amúgy Nem bántam volna ha a református papot szidja és nem minket a népet). Én átlátok a helyi ortodox papon és tudom hogy gyűlöli a reformátusokat mert engem nem tud megvezetni mint Istent meg a Szűzanyát. És ha tudná rólam hogy református vagyok akkor elkezdenek hizelegni hogy térjek be mert abba a templomban az a szokás hogy térítenek. De azt hiszi hogy katolikus vagyok hogy látja hogy tudok keresztet vetni. Nem gondolkodik egy ortodox pap hogy egy református is ( a Szentáldozáson és ikoncsokolason kívül) ugyanazt énekli és meg feleli, letérdelt, imádkozza mint egy ortodox és nem ismerszik fel.

2021. aug. 16. 10:38
 17/20 A kérdező kommentje:

Nem tudom Nagyváradon más ortodox pap milyen de hogy a mellettem lévő templomban milyen azt tudom mert átlátok rajta jobban mint Isten és Mária mert engem.az imaival nem tud becsapni. Én tudom hogy belefojtaná az összes reformatust egy vödör vízbe. Vagy megkeresztelné de szerintem még akkor se tekintené teljesen ortodoxnak mert nem felejtené el hogy refi volt valamikor. Soha életemben nem hallottam hogy minket, reformatusokat eretneknek meg pogánynak nevezzen valaki.

Jártam más ortodox templomba ott még elutasítjak hogy más vallásúak bemenjenek. Onnan tudom hogy kezdődött egy esküvő és az összes nezelodot meg vásárlót ( mert árulnak ott képeslapokat kék ikonokat) kizavarta akik közt sok magyar volt. Én is kimentem majd visszamentem és végignéztem az esküvőt, hogy tudtam keresztvetni meg mondani amit kell nem gondolta hogy nem vagyok ortodox. De ahogy elment mellettünk a tömjénnel a szemében látszott hogy gyűlöli ami nem ortodox. És a hangja is szigorú volt, nem behizelgo mint a helyi ortodox pópának. Ez nem térit meg hizeleg mint a mi papunk hanem kizavar.

2021. aug. 16. 10:47
 18/20 Jégszív ***** válasza:
0%
Ez is egy olyan fárasztó DOGMA a sok közül, amitől normálisan gondolkodó ember a falnak megy. A (római) katolikus vallás ilyen és ehhez hasonló dogmatikai ballasztokkal van terhelve.
2023. szept. 10. 19:27
 19/20 anonim ***** válasza:

Hasonlóan fárasztó, mint pl a három személyű egy Istenről alkotott katolikus dogma?

2023. szept. 10. 20:29
 20/20 Jégszív ***** válasza:

#10.

[link]

Mazsolázz!

2023. szept. 14. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!