Ortodoxok, ti miért a Julian naptár szerint ünnepelitek a húsvétot?
#3-as, húsvétkor a feltámadását ünnepeljük, de sebaj.
Ugorj neki még egyszer, hátha jobban megy. :)) Én szurkolok neked.
De ne beszéljetek mellé. Azt nem értem miért a Julianus naptárt használjátok mikor az nem is pontos? Annak mi értelme hogy ortodoxban legyen és lehet nem is a Biblián alapul a Julianus naptár bevezetése hanem.a Sátánén. Vagy csak azért ragaszkodtak hozzá mert Krisztus után a Julianus naptár a legelső és a bolond dogmáitok miatt mindig ahhoz kell ragaszkodni ami a legközelebb áll Krisztus hoz, tehát itt ahhoz a naptarszamotashoz amit a leghamarabb találtak fel Krisztus után?
Észrevehetnétek ezek már hogy egy apostoli Szent egyház nem úgy gondolkozik mint a papjaitok és a pátriárka. Azon kéne legyetek hogy a húsvétot velünk, igazi keresztényekkel együtt ünnepelnétek és hogy egyesületek a katolikusokkal. De ha nem is eggyesultok legalább a húsvétot tarthat azok akkor amikor mi mert ez egy ordas hülyeség hogy külön ünnepelitek a húsvétot a vacak Julian napi szerint és ez a Satanon alapul nem Istentől való vagyis eretnekseg. Én ezt mondom mint református ha fel is jelentitek a válaszom,a véleményemhez jogom van a névtelen oldalon mert demokráciában élünk. El kéne ismerkedtek hogy az igazi keresztények mi reformátusok vagyunk és a római katolikusok és hozzánk igazodjatok nem a saját feketék után menjetek. Julianus naptár nincs csak Gergely, aki aszerint számol eretnek. Világos voltam?
Dehát a Gergely naptár is a julián naptár egy kiegészített változata.
Egyébként a válasz az, hogy a Gergely naptár a XVI. században jelebt meg, addigra az ortodox egyházak már jó ötszáz éve el voltak szakadva, és a reformáció még csak gyerekcipőben járt. Vagyis a pápának a nyugati katolikus kereszténységen való befolyása által terjedt el. A keleti keresztény egyházak nem látták szükségesnek, így ők nem reformálták meg a naptáruk. Ennyi. Ettől az még nem lesz gonosz, ahogy a Gergely naptár előtt másfél évezreden keresztül a nyugatiaknak sem volt vele baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!