Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ortodoxok, ti miért a Julian...

Ortodoxok, ti miért a Julian naptár szerint ünnepelitek a húsvétot?

Figyelt kérdés
A Gergely naptár az igazi naptár. Sose értettem a román ortodoxok miért a Julian naptár szerint ünnepelnek. Ennek nincs Bibliai alapja és nem Istentől ihletett. Ha a Gergely naptár szerint ünnepelnétek a húsvétot az miben változtatna a hitetekben, szokásaitokban? Lehet valaki kitalálta hogy a Julian naptár szerint ünnepelnétek annak ellenére hogy már Gergely naptár van és mentek utána mint a juhok vagy hogy...

2021. júl. 28. 09:04
 1/8 A kérdező kommentje:
Ezt sehogy nem értem hogy ha az ortodoxoknal is ugyanúgy július 28 a van mint nekünk akkor a húsvétot miért a Julianus naptár szerint számolják. A pátriárka miért nem beszél.a pápával és állapítanak meg egy közös húsvétot. Hülyeség ez hogy ti egy nem létező naptár szerint ünnepelitek.
2021. júl. 28. 09:28
 2/8 anonim ***** válasza:
85%
Az alapvetésed vitatható. Tudományosan valóban a Gergely naptár a helyes. De a Julián régebbi, eredetibb, "hitelesebb", "ortodoxabb".
2021. júl. 28. 11:20
 3/8 Godaime ***** válasza:
25%
Hagyd, hogy mindenki úgy ünnepelje a képzeletbeli barátjának brutális kivégzését ahogy akarja.
2021. júl. 28. 12:00
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

#3-as, húsvétkor a feltámadását ünnepeljük, de sebaj.

Ugorj neki még egyszer, hátha jobban megy. :)) Én szurkolok neked.

2021. júl. 28. 13:15
 5/8 Godaime ***** válasza:
14%
Ahhoz, hogy feltámadjon zombiként ki is kellett végezni. A két mese nem létezik egymás nélkül tehát nem számít.
2021. júl. 28. 13:17
 6/8 anonim ***** válasza:
30%
#5, ne erőltesd. :)) Logikád szerint egy napon lehet tartani akkor a karácsonnyal is, mert születés nélkül nincs halál. De ezek nálunk külön ünnepek és más a tartalmuk.
2021. júl. 28. 13:19
 7/8 A kérdező kommentje:

De ne beszéljetek mellé. Azt nem értem miért a Julianus naptárt használjátok mikor az nem is pontos? Annak mi értelme hogy ortodoxban legyen és lehet nem is a Biblián alapul a Julianus naptár bevezetése hanem.a Sátánén. Vagy csak azért ragaszkodtak hozzá mert Krisztus után a Julianus naptár a legelső és a bolond dogmáitok miatt mindig ahhoz kell ragaszkodni ami a legközelebb áll Krisztus hoz, tehát itt ahhoz a naptarszamotashoz amit a leghamarabb találtak fel Krisztus után?

Észrevehetnétek ezek már hogy egy apostoli Szent egyház nem úgy gondolkozik mint a papjaitok és a pátriárka. Azon kéne legyetek hogy a húsvétot velünk, igazi keresztényekkel együtt ünnepelnétek és hogy egyesületek a katolikusokkal. De ha nem is eggyesultok legalább a húsvétot tarthat azok akkor amikor mi mert ez egy ordas hülyeség hogy külön ünnepelitek a húsvétot a vacak Julian napi szerint és ez a Satanon alapul nem Istentől való vagyis eretnekseg. Én ezt mondom mint református ha fel is jelentitek a válaszom,a véleményemhez jogom van a névtelen oldalon mert demokráciában élünk. El kéne ismerkedtek hogy az igazi keresztények mi reformátusok vagyunk és a római katolikusok és hozzánk igazodjatok nem a saját feketék után menjetek. Julianus naptár nincs csak Gergely, aki aszerint számol eretnek. Világos voltam?

2021. júl. 28. 13:33
 8/8 anonim ***** válasza:
96%

Dehát a Gergely naptár is a julián naptár egy kiegészített változata.

Egyébként a válasz az, hogy a Gergely naptár a XVI. században jelebt meg, addigra az ortodox egyházak már jó ötszáz éve el voltak szakadva, és a reformáció még csak gyerekcipőben járt. Vagyis a pápának a nyugati katolikus kereszténységen való befolyása által terjedt el. A keleti keresztény egyházak nem látták szükségesnek, így ők nem reformálták meg a naptáruk. Ennyi. Ettől az még nem lesz gonosz, ahogy a Gergely naptár előtt másfél évezreden keresztül a nyugatiaknak sem volt vele baja.

2021. júl. 28. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!