Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ateistákat mi győzné meg,...

Az ateistákat mi győzné meg, hogy Isten létezik?

Figyelt kérdés

2021. júl. 24. 17:54
1 2 3 4 5 6 7
 41/69 Godaime ***** válasza:
80%
A Biblia istene mindentudó, tehát tisztában volt vele, hogy Éva eszik majd a tudás fájáról, mégis direkt az orra elé ültette azt a hülye fát. Mint az várható volt, Ádám és Éva evett a fa gyümölcséből, erre isten játszotta a sértődötted és megbüntette őket. Akarod, hogy folyassam vagy ez elég? A Biblia tele van ehhez hasonló sztorikkal
2021. júl. 25. 12:05
 42/69 anonim ***** válasza:
90%

"Nárcisztikus?"

Gyakorlatilag az egész Biblia erről szól, és az ősbűn is ezért történt.

Mi az első parancs?

Mi az egyetlen megbocsáthatatlan bűn?ú

Mi a teremtés célja?

A többi dolog is a Bibliában elég világos...

2021. júl. 25. 12:26
 43/69 Godaime ***** válasza:
90%
Az első 4 parancsolat csak arról szól, hogy az egoját fényezze.
2021. júl. 25. 12:34
 44/69 anonim ***** válasza:
7%
Nem mi emberek (Ádám és Éva, de lehetett volna bárki, mert előbb-utóbb vki megtette volna) szúrtuk el, egy tökéletes világban történt bűn, s ezt ki kellett javítani, amit ugye látunk végül Jézus testesít meg. De tök mindegy mit ondok, nevezhetnénk ezt a valláskritika csoportot ateisták csoportjának, mert csak azok írogatnak ide, s pontozgatnak le, úgyhogy erről ennyit.
2021. júl. 25. 20:10
 45/69 A kérdező kommentje:

Azóta érdekes kommentek érkeztek az ateisták részéről.

Hát ha így áll a helyzet nektek még mindig ott van Sátán.

https://www.youtube.com/watch?v=XxPAvQ6sBH4

2021. júl. 25. 20:19
 46/69 anonim ***** válasza:
100%

&44

"egy tökéletes világban történt bűn, s ezt ki kellett javítani, amit ugye látunk végül Jézus testesít meg."

De ezzel megint azt mondod - az "ateisták nyelvére" lefordítva - hogy egy mindenható, végtelen isten teremt egy véges (tehát számára végtelenül piciny) világot, tökéletesre. Aztán elromlik, és ezt a hibát (a bűnt) ez a végtelen hatalmú Isten csak úgy tudja orvosolni, hogy a saját fiaként (aki tkp. önmaga, emberi alakban megtestesülve) kínhalált hal egy sivatagban egy poros dombtetőn. Számomra legalábbis így hangzik a dolog, csak szép mézesmázos módon, archaikus szavakkal megfogalmazva. Ez engem nem igazán győz meg arról, hogy Isten létezik.

Azt meg nem tudom, kik pontozgatnak lefelé, én kábé 5-6 választ pontoztam felfelé ennél a kérdésnél eddig (máshogyan egyet sem). Mondjuk azt én sem értem, miért kell egy olyan kérdésnél negatívan ponzotgatni, ami alapvetően az egyes emberek elképzeléseire kíváncsi.

2021. júl. 25. 20:33
 47/69 anonim ***** válasza:
100%

#45 az ateista ember nem csak Istenben és istenekben nem hisz, hanem a Sátánban sem.

A pontozást megvitatni általában értelmetlen. A vallás rovatban ateistaként hozzászólni egyenlő a gyorshalállal, attól független mit írsz. Nem tartom helyesnek, ha valaki így pontoz le másokat, de megpróbálok vele együttélni.

2021. júl. 25. 21:35
 48/69 anonim ***** válasza:
24%

"A vallás rovatban ateistaként hozzászólni egyenlő a gyorshalállal, attól független mit írsz. "

én fordítva látom :D

2021. júl. 25. 21:47
 49/69 anonim ***** válasza:
14%

https://www.youtube.com/watch?v=vmiMWfVwf_k

mi a véleményetek erről? miért érzem, hogy ilyenkor feltöltődöm szeretettel? Muszáj léteznie léleknek is , nemcsak testnek.

2021. júl. 25. 21:53
 50/69 Godaime ***** válasza:
100%
Nem muszáj léteznie léleknek csak azért, mert jól érzed magad egy zeneszám hallgatása közben. Ennek a tudományhoz van köze, ahhoz, hogy milyen ingerek aktiválódnak az agyadban. Ha a tested ( és vele az agyad ) meghal, a te személyed sem fog többé már létezni. Ijesztő tudom, de ez van.
2021. júl. 25. 22:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!