Az ateistákat mi győzné meg, hogy Isten létezik?
"Nárcisztikus?"
Gyakorlatilag az egész Biblia erről szól, és az ősbűn is ezért történt.
Mi az első parancs?
Mi az egyetlen megbocsáthatatlan bűn?ú
Mi a teremtés célja?
A többi dolog is a Bibliában elég világos...
Azóta érdekes kommentek érkeztek az ateisták részéről.
Hát ha így áll a helyzet nektek még mindig ott van Sátán.
&44
"egy tökéletes világban történt bűn, s ezt ki kellett javítani, amit ugye látunk végül Jézus testesít meg."
De ezzel megint azt mondod - az "ateisták nyelvére" lefordítva - hogy egy mindenható, végtelen isten teremt egy véges (tehát számára végtelenül piciny) világot, tökéletesre. Aztán elromlik, és ezt a hibát (a bűnt) ez a végtelen hatalmú Isten csak úgy tudja orvosolni, hogy a saját fiaként (aki tkp. önmaga, emberi alakban megtestesülve) kínhalált hal egy sivatagban egy poros dombtetőn. Számomra legalábbis így hangzik a dolog, csak szép mézesmázos módon, archaikus szavakkal megfogalmazva. Ez engem nem igazán győz meg arról, hogy Isten létezik.
Azt meg nem tudom, kik pontozgatnak lefelé, én kábé 5-6 választ pontoztam felfelé ennél a kérdésnél eddig (máshogyan egyet sem). Mondjuk azt én sem értem, miért kell egy olyan kérdésnél negatívan ponzotgatni, ami alapvetően az egyes emberek elképzeléseire kíváncsi.
#45 az ateista ember nem csak Istenben és istenekben nem hisz, hanem a Sátánban sem.
A pontozást megvitatni általában értelmetlen. A vallás rovatban ateistaként hozzászólni egyenlő a gyorshalállal, attól független mit írsz. Nem tartom helyesnek, ha valaki így pontoz le másokat, de megpróbálok vele együttélni.
"A vallás rovatban ateistaként hozzászólni egyenlő a gyorshalállal, attól független mit írsz. "
én fordítva látom :D
https://www.youtube.com/watch?v=vmiMWfVwf_k
mi a véleményetek erről? miért érzem, hogy ilyenkor feltöltődöm szeretettel? Muszáj léteznie léleknek is , nemcsak testnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!