Az ateistákat mi győzné meg, hogy Isten létezik?
"pedig de, Jézus az Isten fia "
Ezt bárki mondhatja...én a jézus helyében nem büszkélkednék egy ilyen önző,önimádó szadista felmenővel.
Hozzátenném,hogy az hogy jézus isten fia azt egy zsinaton szavazták meg 500 évvel később a kereszténység kitalálói...
"önző,önimádó szadista felmenővel."
állj le
Jól néznénk ki, ha pont a valláskritika kategóriában nem lehetne kritizálni akármelyik vallást.
Jobban megérted majd miért olvasol ilyen kritikákat, ha elolvasod a Bibliát, nem ragadsz le Jézus csodatévő tetteinek leírásánál.
Nem tudom, felismered-e honnan származik a következő kiragadott részlet:
"...mert én, az Úr, a te Istened féltékeny Isten vagyok. Az atyák vétkét megtorlom gyűlölőim fiain, sőt fiainak fiain és azok fiain is."
Ha ebben nem maga az istened mondja magáról, hogy féltékeny és nem maga mondja el, mennyire igazságtalan és kegyetlen, amikor sokadik leszármazottakon keresztül is megbosszulja az apák vétkét, akkor nem tudom mit mondhatnék.
Visszacsatolva a kérdező kérdéséhez, pont ezek a szörnyűségek azok, amik méginkább lehetetlenné teszik, hogy elhiggyük amit a Biblia állít magáról. Egy valódi Isten nem lehet ennyire gonosz.
„Az Úrnak fenyítését, fiam, meg ne utáld! Se meg ne und az Ő dorgálását, mert akit szeret az Úr, megdorgálja, mint atya a fiát, akit kedvel!”(Péld.3) Meg szokott nagyon feddeni, dorgálni, ami nem valami vidám dolog, amíg benne vagyunk, de később megértem, hogy annak célja volt.
„Megfeddem és megfenyítem:” Hogyan fogadjuk a feddést? Izráelt kihozta Isten Egyiptomból, megszabadította őket – ahogy minket is a bűnből – és vezeti őket az Ígéret földje felé. De ezen a pusztai vándorúton sokféle probléma adódik. Izráel nyakas nép. Bármikor kapott az Úrtól feddést vagy fenyítést, mindig Mózes vagy Isten ellen lázadt. Soha nem voltak elégedettek, mindig más után kívánkozott a szívük. Miért bajlódott mégis annyit velük Isten? És velünk miért törődik annyira? Miért nem hagy menni a magunk feje után? Miért látogat meg olykor egy-egy vesszővel vagy bottal? Miért fordít ránk annyi figyelmet? Miért nem hagyja, hogy a kárhozat felé rohanjunk? Miért állít meg, amikor eltérünk Tőle? Mert szeret! Nagyon szeret! Mert drágák vagyunk a számára, az életét adta értünk! Ő meg akar tartani minket! Ha nem fenyített volna meg olyan sokszor, már régen elveszettek lennénk! Olyan hálás vagyok az Úrnak, amikor fenyít, mert akkor tudom, hogy még mindig szeret, nem mondott le rólam!
"Ő meg akar tartani minket!"
Maradjunk annyiban, hogy ha tényleg a javunkat akarná, akkor Ádám és Éva nem kárhozott volna el.
De ő élvezi azt, ami azóta is történik.
A Bibliából teljesen világosan látszik, hogy ő IMÁD fenyíteni!
Erről szól az egész Biblia!
Mindig, amikor figyelmeztet, tökéletesen tudja, hogy a figyelmeztetése teljesen hatástalan, mégse csinál valami mást.
Utána meg jön az elmaradhatatlan FENYÍTÉS!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!