Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szenteskedő szövegektől más...

Szenteskedő szövegektől más is falra mászik?

Figyelt kérdés

Én már egyenesen toxikusnak találom ismerősöm részéről ezt az intoleranciát, empátia teljes hiányát, amit ő huszonévesen a "mai fiatalok" felé tanúsít, pusztán azért mert ő keresztény, és maximálisan tartja magát a Biblia elveihez.

A legjobban azon akadtam ki, amikor kijelentette hogy szerinte nincs olyan ember, aki ne bánná meg hogy fiatalon ivott, bulizott. Hát van egy új hírem: egyes emberek boldogok így is, és bizony jól megvannak vallás nélkül is, szórakozva élve életüket.

Sőt, a mai világban azért jócskán megfogyatkoztak a hithű keresztények.

Egy dologban biztos vagyok: ezzel a hozzáállással nem fogja szimpatikusabbá tenni a vallását sem számomra sem mások számára. Mostanában pl: állandóan az LMBTQ közösség ellen kardoskodik és persze Fidesz szavazó, mert mi lenne a keresztény értékekkel ha ők nem lennének...Hát jó, a politikát ne keverjük ide, de ha a megtéréshez ilyen hozzáállást kéne tanúsítsak embertársaim felé, akkor biztosan nem kérek belőle. XD

2021. júl. 23. 12:47
1 2
 11/20 Godaime ***** válasza:
72%
Gina Carano rossz példa mivel a zsidók helyzetéhez hasonlította a sajátját.
2021. júl. 24. 16:42
 12/20 anonim ***** válasza:
27%
Nem látom, hogy ez mitől probléma.
2021. júl. 24. 17:00
 13/20 Fero89 ***** válasza:
100%
A Disney nem azt mondta, hogy Gina Carrano "rossz ember", de az emberek a véleményét összekötik a személyével, és Cara Dune karakterét is összekötik a személyével. Cara Dune a Disney terméke, és nem akarják hogy egy termékük és egy szerintük vállalhatatlan nézet ilyen kapcsolatban legyen. Ez egy az egyben az Ákos vs. Telekom ügy. Ez nem a szólásszabadságról szól, csupán arról, hogy egy olyan személy aki a vállalattal ellentétes nézeteket hirdet, nem alkalmas a vállalat reklámarcának.
2021. júl. 24. 17:36
 14/20 Godaime ***** válasza:
100%

"Nem látom, hogy ez mitől probléma."

Azért, mert szerinte az amerikai republikánus pártot annyira cenzúrázzák és üldöztetik, mint egykoron a zsidókat. Szerintem ezzel igenis eléggé nagy probléma van.

2021. júl. 24. 18:16
 15/20 anonim ***** válasza:
29%

Egyrészt nem ezt mondta. Nem a zsidók üldöztetésén volt a hangsúly, hanem hogy az emberek közé politikai vélemény mentén éket vernek, hogy azon keresztül gyakoroljanak elnyomást. És igen, ebven a nyugati fősodtatú média és a náci gyakorlat között igenis can hasonlóság. Nem úgy van ám, hogy a holokauszt az valami olyan mértékű gonosz hatalom mentén érhető el, amihez semmi nem hasonlítható. A holokausztban éppen az a félelmetes, hogy hétköznapi ellensuenv működtette, és nem valami kozmikus gonoszság.

Mindamellett az azért nyilvánvaló, hogy a kérdéses poszt csak ürügy volt, Ginát ki akarták rúgni, és csak idő kérdése volt. Meglátták, hogy leírta a J betűs szót, és pontosan igazolták azt, amit leírt. Megcáfolásához csak annyi kellett volna, hogy nem rúgják ki.

"Cara Dune a Disney terméke, és nem akarják hogy egy termékük és egy szerintük vállalhatatlan nézet ilyen kapcsolatban legyen."

Így van, ez a szenteskedés tökéletes iskolapéldája. Minden ájtatoskodás erről szól, demonstrálni az erkölcsi tisztaságot. Úgy a konzervatívok a demókereszténységgel, mint a liberálisok a toleranciával. Ginát a progresszívok szenteskedése miatt tették lapátra. A rajongók 99.99%-ának rohadtul semmi baja nem volt vele, max az, hogy felszedett jópár kilót, vagy hogy nem igazán egy színésznő, de kb ennyit is vártak tőle.

2021. júl. 24. 19:38
 16/20 anonim ***** válasza:
29%

"Ez vajon a saját kitalációd vagy egy összeesküvés-elméletekre szakosodott portálról jött?"

Jól megcáfoltál:)

"Ne terjeszd ezeket a hazugságokat és ne szíts gyűlöletet, mert ha ezen az úton továbbhaladsz, beleszaladhatsz valamibe ami nem ellenvélemény, hanem a BTK."

Hát ezen jót nevettem, mekkora marhaságot írtál:)))

Hát akkor figyelj:

A homoszexualitás és a pedofília nem genetikailag determinált dolog, hanem pszichés eredetű! Micsoda gyűlöletkeltés:)

Ellenben te jól láthatóan nem tolerálsz engem, gyűlöletet keltesz, üres szavakkal fenyegetőzöl, homfób vagy, keresztényfób és betegfób, mivel az istenellenes dühödhöz próbálod szerencsétlen homoszexuálisokat is belerángatni a játékodba.

Ha tetszik, ha nem a homoszexualitás és a pedofília pszichológiai betegség.

2021. júl. 26. 08:41
 17/20 anonim ***** válasza:
41%

#15: "A holokausztban éppen az a félelmetes, hogy hétköznapi ellensuenv működtette, és nem valami kozmikus gonoszság"

Igazad van, plusz a katolikus egyház által akkoriban még aktívan támogatott zsidógyűlölet.

#16: a hozzászólásodnak gyűlöletkeltő részeiről írtam, nem arról, ahol a tudomány álláspontjától eltérő a véleményed. Dühös kettőnk közül én biztosan nem vagyok, inkább a szekunder szégyenérzet maradt meg téged olvasva.

2021. júl. 26. 10:07
 18/20 anonim ***** válasza:
32%

"ahol a tudomány álláspontjától eltérő a véleményed."

Pontosabban a materialista világnézetű áltudósoktól eltérő ez a vélemény. a törzsfejlődést nem tudták bizonyítani, és minden közvetett bizonyíték cáfolva van. akkor hogy lehet tény az evolúció? Sehogy

"inkább a szekunder szégyenérzet maradt meg téged olvasva."

Ez inkább primer szégyen a részedről, hogy mesében hiszel

Szerintem zárjuk, nincs értelme a vitánknak

2021. júl. 26. 10:22
 19/20 Fero89 ***** válasza:
77%
Éééés ebben a kérdésben is eljutottunk a 'materializmus áltudomány' illetve az 'evolúció cáfolva van már rég' marhaságokhoz.
2021. júl. 27. 09:09
 20/20 Godaime ***** válasza:
78%
Szegény azt sem tudja, hogy miről. Nehezen tudom elképzelni, hogy valaki ennyire el legyen szállva a valóságtól. Szerinem csak trollkodik.
2021. júl. 27. 10:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!