Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ez tényleg igaz minden ortodox...

Ez tényleg igaz minden ortodox papoknál? eletmod.transindex.ro/?cikk=3496

Figyelt kérdés
Csak az válaszoljon aki tudja hogy Romániában hogy van ez az ortodox egyházzal.

2021. júl. 12. 05:11
 1/3 A kérdező kommentje:

A linkben az van hogy átkoznak meg átkot vesznek le és közbe az emberek vetik a keresztet és a pap tömjénezi őket.

Részketett bennem az ideg hogy olvastam. Hát ilyenek lennének az ortodox papok és ahová járok ortodox templomba? Isten bocsássa meg hát ezek nem Isten hanem a Sátán dolgai. Hogy mernek a Darabhoz fordulni atkok követelését meg azok hozasaert

valakire hogy kapjanak pénzt és ugye az oltár előtt az Istent dicséri meg vetik a keresztet.....

Tegnap is mikor voltam az ortodox templomban odajött hozzám a pap rám nézett és azt mondta hogy az Isten bocsássa meg a bűneimet. Nem is ismer,soha nem beszélt velem, honnan tudja hogy mik a bűneim hogy ezt mondta nekem és sok ember hallotta? Délután még a sekrestyesnő is mondta ugyanezt nekem. Ezeknek a papoknak a Sátán megjeleníti az emberek életét és azt hiszik az Isten jeleníti meg és akkor mondják? Milyen helyre jártam én eddig.....Gyanús is volt nekem hogy délutánonként gyertyakkal világítanak megtérülnek, egyszer még 2 személyt betakart a palastjaval és terdeltem de mivel nem tudok románul nem tudtam mi ez. De már a linket olvasva el tudom képzelni hogy ezeken a délutáni eseményeken sátáni dolgok folynak. Nem arról beszélek mikor vecsernyet tartanak hanem mikor emberek mennek délután akik ott terdelnek és a palastjaval betakarja őket és énekel meg tömjénez.

Csodálkoztam is hogy ha rám nézett egy ortodox pap miért féltem és ha megszólított jött hogy hajtsák le a fejem és annyit se tudtam neki mondani mint másnak tudnék ( nem tudok románul) mert a beszédem elakadt és az utcán is ha megláttam egy ortodox papot jött hogy kerüljem ki. Akkor ezért félhettem én tőlük mindig mert éreztem hogy ezek belelatnak az emberbe és nem Isten adja nekik. Egy katolikus vagy egy református pap előtt nem fog el semmi félelem és nem akad el a beszédem. Ha azért volna ez mert bűnös vagyok akkor minden paptol így kéne tartsák.

Itt a következő link az ortodoxrol.

[link]

Az előző link után már ezt is el lehet képzelni.

3 hónapig jártam román osztályba és mikor bejött a vallasora akkor nekünk is kellett menjünk ortodox vallasora és nem nézték hogy reformátusok vagyunk. Akkor is kellett ott vessünk keresztet meg mondjuk a Szentháromságot meg elvárták volna hogy menjünk a templomba csak én szerencsére elkerültem a magyar osztályba mire ez a templomos dolog bejött.

2021. júl. 12. 05:27
 2/3 A kérdező kommentje:
Vagy lehet BlNagyváradon mivel van több református meg katolikus felekezet, az ortodoxok visszafogják magukat de ha elkerülnek egy ortodox faluba vagy városba ott rosszabb a helyzet.
2021. júl. 12. 05:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Gyönyörű dolog a Szent, egyetemes apostoli anyaszentegyhaztól. Követendő példa. Meg hogy a többi vallás pogány és az ilyenek keresztények akik mást átkoznak. Lassan már oda jutunk hogy nem a jó Krisztus követői lesznek a keresztények hanem akik szembemennek vele és magukat tökéletesnek mondják.
2021. júl. 19. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!