Ha reálisan nézzük akkor az Istenben való hit tulajdonképpen egy társadalmilag elfogadott pszichózisos állapot?
9-es
Mire is vagyok pl.? (a 8as)
Abból, hogy pontosítok fogalmakat azt a következtetést vontad le hogy vallásos vagyok?
Ezzel tipikus példáját akarod mutatni az itt megszólaló, magát okosnak tartó vallás kritikusoknak?
Gondolom a tudományos módszertan konceptualizálás nevű eleméről sokat nem hallottál.
10-es.
Igen. És ezt miért írod nekem? A kérdező használt pszihológiai kifejezést. Én visszakérdeztem, hogy tudjam értelmezni a kontextusát.
Eleve nem tudod az Istenhitet reálisan nézni, ha kívülállóként tekintesz rá, mert nem ismered. Ugyanis a hit személyes megtapasztaláson alapul. Ha viszont részese vagy, akkor az elfogultságod miatt nem tudod objektíven vizsgálni.
Hogy mi az objektív valóság, arról a Biblia azt írja, hogy "tükör által homályosan látunk". A pszichózis nem jó szó erre.
Biztosan nem. A te nézőpontodhoz hasonlóan a nem hívőket ugyanúgy lehetne pszichózisos állapotnak nevezni.
A vallásos anyagokban nagyon sok elferdítés van, ez okoz zavart. De a pszichológiában vagy a pszichiátriában is, ami meg a saját tanát tagadja.
"Minden élőlény illúzióba születik, megzavarodva a vágyból és a gyűlöletből eredő kettőségektől."
Bhagavad-Gita 7.27
Most akkor ki van pszichózisban?:)
Ez a nézet rettenetesen messze áll a realitástól.
Személyes kapcsolatban kell lenni Istennel.
A társadalom nem számít ebben.
"Ha reálisan nézzük akkor az Istenben való hit tulajdonképpen egy társadalmilag elfogadott pszichózisos állapot?"
Nem. Reálisan nézve a materializmus a társadalmilag elfogadott tömeges önátverés, mivel a materialista tételek elfogadása megköveteli a logikus gondolkodás mellőzését, sőt! A logikus gondolkodás tilos
Na, jött Kreatti, "reálisan" nézni.
Még viccnek is rossz, brrrr...
A logikát hírből sem ismered.
A világ "rendjét" meg tudjuk változtatni, a törvényeket nem.
De ezeket valószínűleg más sem.
A törvények pedig olyanok, hogy ezek alapján ki tudott alakulni egy világ, felügyelet nélkül is.
Ha nem tudott volna, akkor nem lennénk itt, szóval amit mondtál, érvelési hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!