Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha reálisan nézzük akkor az...

Ha reálisan nézzük akkor az Istenben való hit tulajdonképpen egy társadalmilag elfogadott pszichózisos állapot?

Figyelt kérdés

2021. júl. 9. 22:08
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

9-es

Mire is vagyok pl.? (a 8as)

Abból, hogy pontosítok fogalmakat azt a következtetést vontad le hogy vallásos vagyok?

Ezzel tipikus példáját akarod mutatni az itt megszólaló, magát okosnak tartó vallás kritikusoknak?

Gondolom a tudományos módszertan konceptualizálás nevű eleméről sokat nem hallottál.

10-es.

Igen. És ezt miért írod nekem? A kérdező használt pszihológiai kifejezést. Én visszakérdeztem, hogy tudjam értelmezni a kontextusát.

2021. júl. 11. 06:16
 12/19 anonim ***** válasza:

Eleve nem tudod az Istenhitet reálisan nézni, ha kívülállóként tekintesz rá, mert nem ismered. Ugyanis a hit személyes megtapasztaláson alapul. Ha viszont részese vagy, akkor az elfogultságod miatt nem tudod objektíven vizsgálni.

Hogy mi az objektív valóság, arról a Biblia azt írja, hogy "tükör által homályosan látunk". A pszichózis nem jó szó erre.

2021. júl. 11. 08:19
 13/19 anonim válasza:

Biztosan nem. A te nézőpontodhoz hasonlóan a nem hívőket ugyanúgy lehetne pszichózisos állapotnak nevezni.

A vallásos anyagokban nagyon sok elferdítés van, ez okoz zavart. De a pszichológiában vagy a pszichiátriában is, ami meg a saját tanát tagadja.

2021. júl. 11. 10:54
 14/19 anonim ***** válasza:

"Minden élőlény illúzióba születik, megzavarodva a vágyból és a gyűlöletből eredő kettőségektől."

Bhagavad-Gita 7.27

Most akkor ki van pszichózisban?:)

2021. júl. 11. 18:14
 15/19 De La Cruse ***** válasza:

Ez a nézet rettenetesen messze áll a realitástól.

Személyes kapcsolatban kell lenni Istennel.

A társadalom nem számít ebben.

2021. júl. 11. 19:58
 16/19 anonim ***** válasza:
47%

"Ha reálisan nézzük akkor az Istenben való hit tulajdonképpen egy társadalmilag elfogadott pszichózisos állapot?"

Nem. Reálisan nézve a materializmus a társadalmilag elfogadott tömeges önátverés, mivel a materialista tételek elfogadása megköveteli a logikus gondolkodás mellőzését, sőt! A logikus gondolkodás tilos

2021. júl. 12. 06:13
 17/19 anonim ***** válasza:

Na, jött Kreatti, "reálisan" nézni.

Még viccnek is rossz, brrrr...

2021. júl. 12. 08:01
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Reálisan nézni, és látni azt a tényt, hogy a világnak VAN rendje, amelyet földi ember nem tud megváltoztatni azt a helyénvaló feltevést vonja maga után, hogy van a földi embernél sokkal nagyobb hatalmú Intelligencia, aki ezt a rendet alkotta és felügyeli. Ergo Ő az Isten. Mást hinni őrültség, ez a logikus.
2021. júl. 14. 06:16
 19/19 anonim ***** válasza:

A logikát hírből sem ismered.

A világ "rendjét" meg tudjuk változtatni, a törvényeket nem.

De ezeket valószínűleg más sem.

A törvények pedig olyanok, hogy ezek alapján ki tudott alakulni egy világ, felügyelet nélkül is.

Ha nem tudott volna, akkor nem lennénk itt, szóval amit mondtál, érvelési hiba.

2021. júl. 14. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!