Isten lehet gonosz?

Figyelt kérdés

Miért gondoljuk, hogy egy nagy hatalomnak jóságosnak vagy igazságosnak kell lenni?

(azt csinál, amit akar és senki nem tudja megbüntetni).

#sakk #Isten #teremtés #hatalom #Gonoszág #Angyal maffia
2021. jún. 23. 00:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
12%
Isten nem gonosz, de megengedi a rosszat, a gonoszt.
2021. jún. 23. 18:28
 12/25 Demion ***** válasza:
93%

11

Az ugyanaz.

Ha megtudnád akadályozni a gonoszságot, de mégis megengeded, akkor te is gonosz vagy.

2021. jún. 23. 20:16
 13/25 KZitus ***** válasza:
45%

Szia

Semmi képen sem!

Ha azt gondolod, hogy Isten felelős napjaink szörnyűségeiért, akkor nem ismered Őt. Akkor miért van mégis a sok gonoszság? Arra nem gondoltál még, hogy éppen miattad tűri el? Mi valamennyien a gyermekei vagyunk. Fáj neki amikor látja szenvedésünket. „Nem késik el az ígérettel az Úr, mint némelyek késedelemnek tartják; hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson” 2Péter 3:9. Ez az egyik ok, de a Biblia más okokat is leír, ami miatt még tűr. De az biztosabb a biztosnál, hogy „az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak” Zsoltárok 37:29.

2021. jún. 23. 22:46
 14/25 Darkmoon80 ***** válasza:
89%

"Ha azt gondolod, hogy Isten felelős napjaink szörnyűségeiért, akkor nem ismered Őt."

Harry Pottert sem ismerem, mert vele sem találkoztam.

Ellenben a róla leírtak alapján kialakíthatok egy véleményt róla.

Ez a Biblia istenére is igaz.

"Akkor miért van mégis a sok gonoszság? Arra nem gondoltál még, hogy éppen miattad tűri el?"

Nem, mert ez ostobaság.

Egyrészt senki sem szeretné a gonoszságot. (Te talán igen???)

Másrészt egy JÓ isten senki kedvéért nem tűrheti el a gonoszságot, mert az valakinek fájdalmat okoz, és neki nem a gonoszságot elkövető akaratát kell figyelembe venni, hanem a szenvedőét.

"Mi valamennyien a gyermekei vagyunk. Fáj neki amikor látja szenvedésünket."

Nos hát akkor miért is nem tesz ellene?

1, mert képtelen rá... (nem mindenható!)

2, mert nem akar... (akkor nem jó!)

" „Nem késik el az ígérettel az Úr,"

Hát ígérgetni azt tud a Biblia szerint, csak éppen a betartással van baj...

„...hanem hosszan tűr érettünk, nem akarván, hogy némelyek elvesszenek, hanem hogy mindenki megtérésre jusson”

Ki és miért veszne el, ha nem engedné az ártatlant szenvedni? A bűnös, aki a gonoszságot elköveti? Vajon, ha a bűn létrejöttét akadályozná meg, akkor a potenciális bűnös nem térhetne éppolyan eredménnyel meg, miközben az ártatlan sem szenvedne???

"de a Biblia más okokat is leír, ami miatt még tűr. "

Igen? És mik ezek???

(amúgy nem csak "TŰR", hanem az Ószövetségben aktívan büntet, ami ellentmond ennek a "türelemmel elviselem miattatok..." istenképnek.)

"De az biztosabb a biztosnál..."

Szavak, szavak, szavak... (se hol van rá a bizonyíték???)

2021. jún. 24. 06:57
 15/25 Thunderfairy ***** válasza:
60%
Istent a vallások kitalálták mert az embernek hinnie kell valamiben.
2021. jún. 24. 10:07
 16/25 Darkmoon80 ***** válasza:
89%
Valóban szükséglet, vagy csak a múlt mára már egyre inkább felesleges/káros maradványa?
2021. jún. 24. 10:44
 17/25 anonim ***** válasza:
77%
#12: Vagy pedig komplett hülye. Nekem ez róla a véleményem.
2021. jún. 24. 11:30
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Ha arra gondolok, hogy Isten mennyi igazságtalanságot tud megengedni, akkor akár még gonosznak is nevezném. Én legalábbis a római katolikus egyház "feddhetetlenségében" csalódtam a legnagyobbat.

Olyan szinte égbekiáltó etikátlansággal, elfogultsággal és részrehajlással találkoztam már ott több ízben, hogy arra szavakat nem is lehet találni... a diszkrimináció legsúlyosabb formáit ott lehet megélni - ezért már szinte segnki

Egy jogász szerint még a bíróságon is hallgatnom kell arról, hogy milyen sötét dolgaik vannak, ami a lelkiismeretem szavával teljesen ellentétben van - agymosásnak tartom a kereszténység ezen részét. Üres megalkuvás erre tudják kényszeríteni egyesek az embert (persze ott sem mindenki tisztességtelen, de a rossz tapasztalataim már felülmúlják a jókat...)

2021. jún. 25. 07:18
 19/25 anonim ***** válasza:
81%

Ha mégis van isten, akkor az kifejezetten gonosz.

Amikor egy 76 éves nő, aki becsületesen végigcsinálta az életét, felnevelte fiát, majd unokáját, egész életében betegeskedik, az utolsó 5 évében nagyon, majd 5 hónapot kőkeményen végigszenved a rák miatt és az utolsó 2 hónapjában emberhez nem méltó állapotba jut, akkor arra nem tudok mit mondani, ezt semmiféle isten nem engedheti.

Se a háborúkat, se a Down-kórt, a súlyosabb autizmust, az éhezést, a rákot, az autoimmun betegségeket, a fájdalmakat, az olyan nehéz emberi sorsokat, amelyek öngyilkosságba hajszolják az illetőket.

18

A református egyház valószínűleg "jobb", de azért arról is tudnék írni 50 oldalnyi negatív tapasztalatot.

2021. jún. 25. 14:07
 20/25 anonim ***** válasza:

19-es válaszoló sajnálom, hogy a református egyházban is akadnak ennyire rossz tapasztalataid - nekem eddig még ott volt a legkevesebb konfliktusom - és az evangélikus egyházban, amelyet félig-meddig közepesre értékelek.

Már nem emlékszem, hogy pontosan mit akartam írni a diszkrimináció legsúlyosabb formái után - talán azt, hogy "szinte már senkinek nem hiszek".

Szóval a római katolikus egyház EGYETLENEGY PAP KIVÉTELÉVEL leszerepelt előttem. (Az az atya még tud értékesnek tartani önmagamban és emberileg támogatni, ha nagyon kell - a többiek viszont már-már szinte mind ellenségesek.) Alig találkozom ott őszinte és tiszteletreméltó emberrel - legalábbis egy kezemen meg tudnám számolni őket... eddig összesen hárman maradtak, akikkel lehet "valamire jutni".

2021. jún. 25. 14:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!