A Bibliában szó szerint megtalálható a szentháromság?
Jn.6,56. A ki eszi az én testemet és iszsza az én véremet, az én bennem lakozik és én is abban.
Jn.10,38. Ha pedig azokat cselekszem, ha nékem nem hisztek is, higyjetek a cselekedeteknek: hogy megtudjátok és elhigyjétek, hogy az Atya én bennem van, és én ő benne vagyok.
Jn.12,44. Jézus pedig kiálta és monda: A ki hisz én bennem, nem én bennem hisz, hanem abban, a ki elküldött engem.
Jn.14,10. Nem hiszed-é, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van? A beszédeket, a melyeket én mondok néktek, nem magamtól mondom; hanem az Atya, a ki én bennem lakik, ő cselekszi e dolgokat.
Jn.14,11. Higyjetek nékem, hogy én az Atyában vagyok, és az Atya én bennem van; ha pedig nem, magokért a cselekedetekért higyjetek nékem.
Jn.14,20. Azon a napon megtudjátok majd ti, hogy én az én Atyámban vagyok, és ti én bennem, és én ti bennetek.
Jn.15,4. Maradjatok én bennem és én is ti bennetek. Miképen a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, hanemha a szőlőtőkén marad; akképen ti sem, hanemha én bennem maradtok.
Jn.15,5. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: A ki én bennem marad, én pedig ő benne, az terem sok gyümölcsöt: mert nálam nélkül semmit sem cselekedhettek.
Jn.15,7. Ha én bennem maradtok, és az én beszédeim bennetek maradnak, kérjetek, a mit csak akartok, és meglesz az néktek.
Jn.17,21. Hogy mindnyájan egyek legyenek; a mint te én bennem, Atyám, és én te benned, hogy ők is egyek legyenek mi bennünk: hogy elhigyje a világ, hogy te küldtél engem.
Jn.17,23. Én ő bennök, és te én bennem: hogy tökéletesen egygyé legyenek, és hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem, és szeretted őket, a miként engem szerettél.
Gal.2,20. Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; a mely életet pedig most testben élek, az Isten Fiában való hitben élem, a ki szeretett engem és önmagát adta érettem.
Jn.14,23. Felele Jézus és monda néki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
Jel.3,20. Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.
Kol.2,9. Mert Ő benne lakozik az istenségnek egész teljessége testileg,
1Tim.3,16. És minden versengés nélkül nagy a kegyességnek eme titka: Isten megjelent testben, megigazíttatott lélekben, megláttatott az angyaloktól, hirdettetett a pogányok közt, hittek benne a világon, felvitetett dicsőségbe.
Röviden: Istenben áll fen minden! Jézus ISten kinyilatkoztatása, kivetülése a teremtett világ számára. Jézusban ISten lakott testileg. ISten megjelent köztünk testben Jézus személyében! Tehát Jézusban ISten l akott. Akik pedig őszintén és alázatosan megtört szivvel megbánják és megvallják bűneiket személyesen Jézusnak megbocsátásért esedezve és elfogadják Őt Uruknak-IStenüknek-személyes Megváltójuknak és behivják Őt a szivükbe, az életükbe, akkor Jézus megbocsát, megtisztit, újjászül és beköltözik az ember szivébe. Ez az igazi szentháromság! Atya-Fiú-Szent Szellem, azaz akik Krisztuséi. Az Atya a Fiúban, a Fiú az igazhitűben és mindnyájan az Atyában a Szent Szellem által! Ez a Szentháromság!!!
#13#: "A biblia egy kódkönyv. 99%a szimbólum. Semmi sincs benne szó szerint. Aki szó szerint értelmezi, az isten ellen cselekszik."
Ekkora butaságot és ostobaságot életemben nem hallottam még!
A Biblia nem egy misztikus bűvös varázs könyv! Itt szúrják el nagyon sokan! Ők a tudatlanok! A Biblia egy nagyon egyszerű üzenet Istentől, mely magába foglalja az Isten létezését, az ember teremtését, s végül e teremtett világ végét majd a tökéletesség elérését, elnyerését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!