Hol van benne a Bibliában, hogy a papoknak kell gyónni, és hogy a papok jogosultak rá, hogy feloldozzanak?
"Nem azt mondja az Írás, hogy csak az Úrnak áll hatalmában, hogy feloldozzon?"
Ezt hol mondja pontosan? Ha már bibliai igét vársz a másikkal kapcsoltban, jó lenne, ha a saját nézted is alátámasztanád.
Jn 20,23
Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad.
"Ezt hol mondja pontosan? Ha már bibliai igét vársz a másikkal kapcsoltban, jó lenne, ha a saját nézted is alátámasztanád."
"A törvény szerint majdnem mindent vérrel tisztítanak meg, és vér kiontása nélkül nincs bűnbocsánat." (Héberekhez írt levél 9:22)
"Hogyan beszélhet ez így? Istent káromolja! Ki bocsáthat meg bűnöket az egy Istenen kívül?" (Márk evangéliuma 2:7)
Márk 2:7-et nem Jézus mondja, hanem az őt támadó írástudó!
Márk 2:10 szerint "Tudjátok hát meg, hogy az Emberfiának van hatalma a földön a bűnök megbocsátására!"
Nem vagyok katolikus, és azt nem tudom, hogy ők hogy vezetik le a "fülbe gyónás"-t, de amit mondasz, az tévedés.
"Márk 2:10 szerint "Tudjátok hát meg, hogy az Emberfiának van hatalma a földön a bűnök megbocsátására!""
Az Emberfia az Jézus. Jézusnak van hatalma, hogy megbocsátja a bűnöket, de nem a papoknak.
Akkor ezek szerint elfogadod, hogy Jézus a megtestesült Isten?
Csak azért kérdeztem, mert viszonylag kevés szekta fordításában szerepel a Zsidókhoz írt levél "Héberekhez írt levélként".
Egyébként igazad van, Krisztusé ez a hatalom, de azt is idéztem neked, hogy apostolait is részesíti belőle. Nem véletlenül idéztem az adott bibliai részt.
De Jakab apostolnál is olvashatsz a bűnök ilyen megvallásáról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!