Újszövegség gyülekezetben milyen nyelven beszélnek?
Igen, teljesen egyetértek. Összehalandzsázhattál volna mindenfélét a legelején, de még túl erős volt a kapcsolatod a világgal. Aztán eltöltöttél jó sok időt a "gyüliben" és mikor megszakadt a kapcsolatod a világgal, felszabadultak a gátlások és tört föl az " újjászületett" énedből a vad őrület.
Amúgy nem szeretnék kötekedni, de nyelvnek nevezni azt, amit még az sem ért meg, aki mondja, elég meredek...
Most melléfogtál:) mert a világban élek és nem járok gyülibe a munkámból kifolyólag ugyanis sokat utazok, mindig úton vagyok! Én otthon születtem újjá Szent Szellemtől és nem gyülekezetben imádkoztak értem! A nyelveken szólást is otthon kaptam meg úgy hogy imádkoztam érte! A Szent Szellem keresztséget Istentől kaptam közvetlen , hozzá imádkoztam és neki nyitottam meg a szívem! De ez a Szent Szellem az ami beigazolja Isten minden szavát a Bibliában! És ha az interneten nézek keresztény tartalmú anyagot akkor ott is érzem hogy hol és mennyire van jelen a Szent Szellem!
Azért nem érted hogy az ellenség se értse és így kijátszani sem tudja! Ilyenkor maga a Szent Szellem imádkozik benned , mert Ő ismeri a szíved titkait és tudja hogy mire van szükséged !
De nem mindenkinek egyforma ez a készsége, mert van aki jobban tud nyelveken imádkozni és van aki csak pár szót tud mondani!
Amugy pedig a Bibliában Pál ezt jól leírtja amikor mondja hogy aki nyelveken imádkozik az titkokat szól az Istenhez mert ő maga sem érti hogy mit mond, mert a maga a Szent Szellem imádkozik ilyenkor kimondhatatlan fohászkodással!
de a wikipédia is Jól leírja: [link]
A nyelveken szólás (görög eredetű szóval glosszolália) olyan jelenség, amelyben az érintett egyének idegen nyelveken beszélnek, amelyet ismeretlen nyelveknek tartanak. Az Újszövetségben a Lélek általi elragadtatás nyelve. Nem idegen nyelven beszélést jelent, hanem semmilyen nyelvből ki nem mutatható hangsoroknak elragadtatott állapotban való szólását.
A Bibliában a nyelven szólás az őskeresztény közösségnél van említve, majd – állítólag, – a 20. századtól a karizmatikus mozgalmakban ismét megjelent. A Lélek adományai értékrendjében az utolsó helyen állt, a prófétálás alatt.
. 1Korintus 14:2 Mert a ki nyelveken szól, nem embernek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem Szellemben beszél titkos dolgokat.
Én azért örülök, hogy nem vagyok vallásos. Bár meg vagyok keresztelve, de számomra nem sokat jelent, hogy gyerekkoromban vízzel bekenték a homlokom, főleg a beleegyezésem nélkül (nem mintha lenne jelentősége).
Nem akarok megsérteni senkit, csak leírtam az én álláspontomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!