Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Újszövegség gyülekezetben...

Újszövegség gyülekezetben milyen nyelven beszélnek?

Figyelt kérdés
Most tele van az internet ezzel a szektával(?) és hát belenéztem pár videójukba. Néha valamiféle idegen nyelveken beszélnek benne, az egy létező nyelv vagy csak halandzsa?

2021. ápr. 17. 19:59
1 2
 11/14 anonim válasza:

Igen, teljesen egyetértek. Összehalandzsázhattál volna mindenfélét a legelején, de még túl erős volt a kapcsolatod a világgal. Aztán eltöltöttél jó sok időt a "gyüliben" és mikor megszakadt a kapcsolatod a világgal, felszabadultak a gátlások és tört föl az " újjászületett" énedből a vad őrület.

Amúgy nem szeretnék kötekedni, de nyelvnek nevezni azt, amit még az sem ért meg, aki mondja, elég meredek...

2021. ápr. 27. 23:22
 12/14 anonim ***** válasza:

Most melléfogtál:) mert a világban élek és nem járok gyülibe a munkámból kifolyólag ugyanis sokat utazok, mindig úton vagyok! Én otthon születtem újjá Szent Szellemtől és nem gyülekezetben imádkoztak értem! A nyelveken szólást is otthon kaptam meg úgy hogy imádkoztam érte! A Szent Szellem keresztséget Istentől kaptam közvetlen , hozzá imádkoztam és neki nyitottam meg a szívem! De ez a Szent Szellem az ami beigazolja Isten minden szavát a Bibliában! És ha az interneten nézek keresztény tartalmú anyagot akkor ott is érzem hogy hol és mennyire van jelen a Szent Szellem!

Azért nem érted hogy az ellenség se értse és így kijátszani sem tudja! Ilyenkor maga a Szent Szellem imádkozik benned , mert Ő ismeri a szíved titkait és tudja hogy mire van szükséged !

De nem mindenkinek egyforma ez a készsége, mert van aki jobban tud nyelveken imádkozni és van aki csak pár szót tud mondani!

Amugy pedig a Bibliában Pál ezt jól leírtja amikor mondja hogy aki nyelveken imádkozik az titkokat szól az Istenhez mert ő maga sem érti hogy mit mond, mert a maga a Szent Szellem imádkozik ilyenkor kimondhatatlan fohászkodással!

de a wikipédia is Jól leírja: [link]

A nyelveken szólás (görög eredetű szóval glosszolália) olyan jelenség, amelyben az érintett egyének idegen nyelveken beszélnek, amelyet ismeretlen nyelveknek tartanak. Az Újszövetségben a Lélek általi elragadtatás nyelve. Nem idegen nyelven beszélést jelent, hanem semmilyen nyelvből ki nem mutatható hangsoroknak elragadtatott állapotban való szólását.

A Bibliában a nyelven szólás az őskeresztény közösségnél van említve, majd – állítólag, – a 20. századtól a karizmatikus mozgalmakban ismét megjelent. A Lélek adományai értékrendjében az utolsó helyen állt, a prófétálás alatt.

. 1Korintus 14:2 Mert a ki nyelveken szól, nem embernek szól, hanem az Istennek; mert senki sem érti, hanem Szellemben beszél titkos dolgokat.

2021. ápr. 28. 22:33
 13/14 anonim ***** válasza:
A Korintusoknak írt első levél 14. része ezt szépen kifejti! Pál pont erről beszél , hogy ez egy olyan nyelv amit senki nem ért ezért gyülekezetbe csak akkor használják ha vki meg is magyarázza! Pál is így ír hogy inkább szólók hozzátok értelemmel, amit meg is értetek mint nyelveken(amit senki sem ért) mert az nem a gyülekezet építésére szolgál hanem a hívő építi saját magát! De ha vki imádkozik akkor imádkozzon értelemmel is és nyelveken is!
2021. ápr. 28. 22:42
 14/14 A kérdező kommentje:

Én azért örülök, hogy nem vagyok vallásos. Bár meg vagyok keresztelve, de számomra nem sokat jelent, hogy gyerekkoromban vízzel bekenték a homlokom, főleg a beleegyezésem nélkül (nem mintha lenne jelentősége).

Nem akarok megsérteni senkit, csak leírtam az én álláspontomat.

2021. ápr. 28. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!