Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hiszik azt a papok,...

Miért hiszik azt a papok, hogy ők mindent tudnak a világról és csak az lehet az egyetlen igazság, amit ők mondanak?

Figyelt kérdés

Úgy beszélnek Istenről, mintha találkoztak volna vele. Pedig senki se tudja az igazságot. Senki !!!! Mégis osztják az észt.

Ott van a Biblia, OK.. De azt is emberek írták, a saját gondolataikat tették bele, az adott kornak megfelelően az akkori zsidó főpapok, írástudók.

Azt hirdetik, hogy tudják Isten szavát, de ez milyen buta dolog... Ha létezik Isten, majd pont egy földi halandónak fogja magát kinyilatkoztatni ? Nevetséges. Ha van istenség, az emberi ésszel felfoghatatlan, evilágon túli, azaz megismerhetetlen, azaz a papok állítása logikai bukfenc.

Persze lehet, hogy van valami magasabbrendű lény, hatalom, de az nem az, amit a papok, pápa stb.. hirdetnek. Senki se tudja az igazságot, ez az igazság !! Mindenki csak találgat, vagy a maga szája íze szerint magyarázza a dolgokat, ahogy az neki megfelel.

Se a pápa, se a papok, se a reformátusok, se a katolikusok, se a jehovisták, se a krisnások, de még Németh Sándor Hitgyüli vezető se tudja az igazságot !!!!!!!!

2021. ápr. 9. 17:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Szerintem mi mindannyiunkban bennünk van az isten. Azaz nem külső személy, hanem mi emberek, az univerzum stb... Nem valami idegbeteg agresszív atyáskodó vén trotty...
2021. ápr. 9. 17:55
 12/21 anonim ***** válasza:
77%

Az benne a trükk, hogy valójában nem is tanítanak semmit a világról, csak megy a hanta, mert senki nem mondja meg, hogyan csinált Isten világosságot, vagy miképpen kell embert, növényeket, élővilágot, univerzumot teremteni, mert teljesen elegendő, ha Isten tudja ezt, elvégre az ő dolga ugyebár, sőt, ha valami összeférhetetlen ellentmondás adódik a hittételekben, akkor könnyen rámondják a szentenciát, hogy - Isten útjai kifürkészhetetlenek -, mert ezzel minden le van rendezve, el van boronálva.

Még az olyan fontosnak számítható részleteket sem ecsetelik, hogy miképpen is tudott Noé akkora bazi nagy hajót építeni, hogy belefért az egész élővilág, mert ha tudott, hát tudott, hiszen fejszéje is volt, meg ideje is, meg teje is, mit kell kíváncsiskodni, meg nyilván Isten segítségével, ezzel már mindent el is mondtak.

Még hogy a papok osztják az észt, szó sincs róla, nem tudnak azok semmit a világról, olyan tudatlanok valójában, hogy az észbontókban is felléphetnének, mert ugye egy cölibátusban élő ember aztán nagyon vágja például a szexet, hogy ne csak a világ felépítéséről essen szó, ám mégis belepofáznak családos emberek életébe, de rendelkezésükre áll egy bűvös varázsige, az isteni mindent tudás, vagy mindenhatás, mögé tudnak bújni, bármiről is legyen szó.

Nem hiába, a vallásosak olyan tudatlanok nemegyszer, hogy párját ritkítja, de a papjuk butítja őket a maszlaggal, amivel elveszi a kedvüket attól, hogy kíváncsian tekintsenek szét a világban, mert felesleges minden emberi tudás, amely úgyis elenyészik Isten tudása mellett, aki már elrendezett mindent és tudja, amit tudni kell.

2021. ápr. 9. 18:56
 13/21 A kérdező kommentje:
12-es: 10/10 😊
2021. ápr. 9. 19:04
 14/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
48%
Tanulj még Istentol Kerdezo.
2021. ápr. 9. 21:05
 15/21 A kérdező kommentje:
14: Tanulj te, na pá.....
2021. ápr. 9. 21:07
 16/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
48%

#15 en tanultam es tanulok

neked kell tanulni most

mi az a pá? pápa?

2021. ápr. 9. 21:23
 17/21 anonim ***** válasza:
48%
Azt jelenti na csá
2021. ápr. 10. 00:38
 18/21 anonim ***** válasza:
73%

Nem biztos hogy nem ismerik. PL. te voltál-e szerelmes. Mert sokan azt mondják, bizony én voltam az. De sokan hazudnak. Én voltam már szerelmes, de ha elmondom valakinek milyen érzés, akkor hisznek nekem???

Érted a hasonlatot? Valakivel nagyon kommunikál Isten, valakivel nem. Lehet egyik pap csak mondja, de a másik nagyon együtt van Istennel. Ugyanígy a szerelem érzésében is vannak fokozatok, valaki pl. bele is hal, annyira szerelmes.

De pl. a szerelmet látta már valaki?

2021. ápr. 10. 12:08
 19/21 anonim ***** válasza:
74%

"De pl. a szerelmet látta már valaki?"

Hogy ez mekkora csúsztatás!!!

Persze: a seggemet sem látták, mégis mindenki tudja hogy van!

És csak az imádja - ő viszont nagyon - aki látta már...

2021. ápr. 10. 17:27
 20/21 anonim ***** válasza:
62%
Utolsó, ha bekerülsz a COVID osztályra nemsoká, akkor pillanat alatt sok ember látja majd a segged, mert becsúsztatják alá az ágytálat ;)
2021. ápr. 10. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!