Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kérsz az ilyen Istenből?

Kérsz az ilyen Istenből?

Figyelt kérdés
A Biblia Istene minden embert aki nem tér meg elítél és pokolba vet. Mert ugye bűnösök vagyunk! Akkor a jó emberek is poklot érdemelnek? Szerintem egyszer élünk hibázunk emberek vagyunk! De én Ilyen Istenbol nem kérek mint a biblia Istene , aki parancsolgat, pokolba kuld!! En egy szereto Istenben hiszek aki megbocsajt , at ölel!! Es halal utan a mennybe kuld!
2021. ápr. 5. 20:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
41%
Szerintem a kérdező ne nézzen annyi szappanoperát! Isten határozta meg az üdvősseg útját aki elfogadja és aszerint cselekszik udvözűl aki nem elkarhozik Isten igazságos ezert senkit nem kuld pokolba igazságtalanul de igazsag szerint oda se ő kuld hanem az illető választja azt az utat művel földi életében ő ugy döntött hogy isten nelkul kívánja leélni az eletet amire szabad akarata is volt ezert nem Isten a hibás azzal óvatosan bánnék hogy majd bki is halála elott par percel térjen meg illetve most ugy gondolja majd akkor bőven eleg... hitem szerint minden ember elér életében egy - ket olyan pontra amikor Isten megszólítja hogy térjen meg ez lehet emberen keresztul de sok módja lehet de azt is hiszem hogy tul sok ilyen hívás nem lesz senkinek hogy halogassa “ ma ha az ő szavát haljátok meg ne keményitsetek sziveteket mint az elkeseredeskor a pusztában “” szóval ha erre a hivő szóra ( és minden ember legbelül tudja hogy az neki szolt es csak most szolt) nem reagal velemenyem szerint bezárul az ajtó es tobbet mar nem fog kinyílni es az illeto végigmegy a pokolra vezető uton Tudom hogy ezek súlyos szavak de en hiszek benne
2021. ápr. 5. 21:46
 12/23 anonim ***** válasza:
80%
És mondjuk, ha egy újszülött hal meg bűntelenül, szabad akarat nélkül? Az újszülött nem tud dönteni, hogy az üdvösség útját akarja követni vagy nem. De viszont eredendő bűnnel született egy ateista családba, nem megkeresztelkedve. Na akkor mi van?
2021. ápr. 5. 21:52
 13/23 anonim ***** válasza:
22%
Pont erre a kérdésre válaszoltam egy masik kérdezőnek lentebb vmi olyat kérdez hogy gyerekek elkarhozhatnak e nemleges a válaszom 14 ev alatti gyermek aki nem ura meg cselekedeteinek nem vonható felelősségre ez rabbinikus hagyomány en ezt elfogadom nézetet de igevel nem tudom bizonyítani tehat egy koncepcio
2021. ápr. 5. 22:00
 14/23 anonim ***** válasza:
20%

10.

Ábrahám nem volt nyomorult. Szeretnék Én olyan nyomorult lenni, mint amilyennek Isten látta, és a barátjának nevezte. Tudod emberek is tesznek olyat, a meggyőződés szempontjából, hogy lássák a hűségét egy személynek. Ugyanakkor maga Ábrahám is megbizonyosodott Isten ígéretéről.

Vannak részletek, amiket talán kihagysz, mert felületesen olvasol, vagy tájékozódsz.

Gondolj bele, Ábrahámnak azt az ígéretet tette, hogy lesz fia, akit nagy nemzetté tesz. Ábrahám kételkedés nélkül tette a dolgát. Pedig mondhatta volna, hogy: "ej ez az Isten miket mond, már 100 éves vagyok Sára meg 99."

Vagy: "Ej ez az Isten arra kér, hogy áldozzam fel a fiamat, ugyan hogyan lesz nagy nemzetté, ha ez megtörténik?"

TE mivel bizonyítottad volna a hűségedet, bizalmadat Isten felé?

Sehogy? Hát ezért vagy ebben a helyzetben.

2021. ápr. 6. 00:52
 15/23 anonim ***** válasza:
85%
14-es: OK. Meggyőztél. Valóban csak a szerető, egy igaz isten kérhet olyat a barátjától, hogy egy disznóölő késsel csapja nyakon a kisfiát. Halleluja, Ámen.
2021. ápr. 6. 05:27
 16/23 anonim ***** válasza:
59%

14-es én semmilyen módon nem tettem Isten kedvére, mivel nem vagyok hívő. Mégis boldog vagyok. Megvan mindenünk, boldog gyerekeink, étel az asztalon, normális munkahelyeink jó fizetéssel.

Basszus! Lehet ha hinnék benne, még az Euro Jackpotot is megnyerném?

2021. ápr. 6. 07:01
 17/23 anonim ***** válasza:
29%

16

Sajnálom. ÉS a jövőd?

2021. ápr. 6. 09:01
 18/23 A kérdező kommentje:
Ha hiszel se templom se bibkia semmi nem kell hozza csak Hit es szeretet! Ennyi!!! De a szektàk meg a nagy mértékű hivő elet elveszi az ember jozan paraszti eszet!!! Tudod mik igazan Isten ajándékai kedves 17-es??? A csalad , gyerekek, szeretteink , jo munkahely,,, baratok!! A jo Isten azt akarja eljuk az eletet !!! Azert kaptuk nem azert hogy unatkozzunk !!! Hinni kell szeretni egymast ennyi az egesz!!! Aldjon az Ur !!!
2021. ápr. 6. 13:33
 19/23 anonim ***** válasza:
0%
Ezzel az állítással több problama is van első a hivő elet közösségi élet mar a korai egyházban is gyülekezetek voltak a levelek is gyulekezetekhez szóltak a hit us igehirdetes következtében alakul ki az nem hit ha vki ugy dönt hogy mostantól fogva hisz a masodik hogy ha vki ténylegesen megter az gondolkodás módbeli változással jar maga a görög metanoia szo is olyan jelentéssel bír hogy megváltoztatja értelmet ami vegulis cselekedetekben is megnyilvánul az hogy vkinek ugy tunik hogy az illeto megbolondult az egy dolog de nem errol szol a megtérés hanem hogy másként értelmezi a vilagot stb az ha vkinek megadatik minden jo azt koszonje istennek de a bűn az meg bűn marad ami kezelésre szorul es pusztán termeszetes hittel nem fog senki megváltozni sőt meg keresztenykent sem könnyű de ha vki valóságosan újjászületik az potenciálisan mar tud bűn nelkul elni mert kialakul benne az az uj krisztusi természet ami mar tudja jol csinalni a dolgokat
2021. ápr. 6. 14:07
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

"A Biblia Istene minden embert aki nem tér meg elítél és pokolba vet. Mert ugye bűnösök vagyunk! Akkor a jó emberek is poklot érdemelnek? "

Ellentmondással nyitsz. Nem lehet jó ember, aki nem tér meg.

"En egy szereto Istenben hiszek aki megbocsajt , at ölel!! Es halal utan a mennybe kuld!"

Másik ellentmondásod, mivel a Biblia Istene pont ilyen. Ingyen megtérhet és üdvözülhet bárki, csak hinni kell Jézusban. Ez azért nem egy olyan nagy dolog.

Szerintem te a saját erkölcseid, azaz erkölcstelenségeidről nem tudsz lemondani, de nem magadban keresed a hibát, hanem a Bibliát kezded el szidni.

"De én Ilyen Istenbol nem kérek mint a biblia Istene , aki parancsolgat, pokolba kuld!"

Mert? Mi azzal a probléma, hogy ne ölj, ne kívánd a másét, ne hazudj, adj a rászorulónak, ha van felesleged, stb.? Ugye, hogy igazam van? Nem bírsz magaddal

"Kérdezek mást. Ábrahámot miért szivatta azzal, hogy majdnem megölette a fiát? Mivel érdemelte ki ezt a nyomorult? Egy szerető istenben még csak ilyen gondolat sem merülhetne fel. A próbatétel meg piszok gyenge duma, nem tudom te mit szólnál egy ilyen jópofa próbához."

Tehát arra a kérdésre, hogy mennyi 2+2, a 4 piszok gyenge duma, ugye? Ábrahám nem volt megszívatva, Isten erősítette a hitét és semmi baj nem történt. Ábrahámban van megáldva az összes hívő, hadd tegye már próbára a hitét. Amúgy látható Jób történetéből, hogy a sátán is bepróbálkozhatott. Most te csinálod ugyanezt. A sátánt képviseled.

Isten bebizonyította nekünk hívőknek, hogy milyen egy igaz hitű ember, és hogy ő nem okoz rosszat. Ábrahám példája sokunkat megerősített. Ti persze hisztizhettek itt, de ezzel senkinek sem fogtok ártani, csak magatokat csapjátok be

2021. ápr. 6. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!