Kérsz az ilyen Istenből?
10.
Ábrahám nem volt nyomorult. Szeretnék Én olyan nyomorult lenni, mint amilyennek Isten látta, és a barátjának nevezte. Tudod emberek is tesznek olyat, a meggyőződés szempontjából, hogy lássák a hűségét egy személynek. Ugyanakkor maga Ábrahám is megbizonyosodott Isten ígéretéről.
Vannak részletek, amiket talán kihagysz, mert felületesen olvasol, vagy tájékozódsz.
Gondolj bele, Ábrahámnak azt az ígéretet tette, hogy lesz fia, akit nagy nemzetté tesz. Ábrahám kételkedés nélkül tette a dolgát. Pedig mondhatta volna, hogy: "ej ez az Isten miket mond, már 100 éves vagyok Sára meg 99."
Vagy: "Ej ez az Isten arra kér, hogy áldozzam fel a fiamat, ugyan hogyan lesz nagy nemzetté, ha ez megtörténik?"
TE mivel bizonyítottad volna a hűségedet, bizalmadat Isten felé?
Sehogy? Hát ezért vagy ebben a helyzetben.
14-es én semmilyen módon nem tettem Isten kedvére, mivel nem vagyok hívő. Mégis boldog vagyok. Megvan mindenünk, boldog gyerekeink, étel az asztalon, normális munkahelyeink jó fizetéssel.
Basszus! Lehet ha hinnék benne, még az Euro Jackpotot is megnyerném?
"A Biblia Istene minden embert aki nem tér meg elítél és pokolba vet. Mert ugye bűnösök vagyunk! Akkor a jó emberek is poklot érdemelnek? "
Ellentmondással nyitsz. Nem lehet jó ember, aki nem tér meg.
"En egy szereto Istenben hiszek aki megbocsajt , at ölel!! Es halal utan a mennybe kuld!"
Másik ellentmondásod, mivel a Biblia Istene pont ilyen. Ingyen megtérhet és üdvözülhet bárki, csak hinni kell Jézusban. Ez azért nem egy olyan nagy dolog.
Szerintem te a saját erkölcseid, azaz erkölcstelenségeidről nem tudsz lemondani, de nem magadban keresed a hibát, hanem a Bibliát kezded el szidni.
"De én Ilyen Istenbol nem kérek mint a biblia Istene , aki parancsolgat, pokolba kuld!"
Mert? Mi azzal a probléma, hogy ne ölj, ne kívánd a másét, ne hazudj, adj a rászorulónak, ha van felesleged, stb.? Ugye, hogy igazam van? Nem bírsz magaddal
"Kérdezek mást. Ábrahámot miért szivatta azzal, hogy majdnem megölette a fiát? Mivel érdemelte ki ezt a nyomorult? Egy szerető istenben még csak ilyen gondolat sem merülhetne fel. A próbatétel meg piszok gyenge duma, nem tudom te mit szólnál egy ilyen jópofa próbához."
Tehát arra a kérdésre, hogy mennyi 2+2, a 4 piszok gyenge duma, ugye? Ábrahám nem volt megszívatva, Isten erősítette a hitét és semmi baj nem történt. Ábrahámban van megáldva az összes hívő, hadd tegye már próbára a hitét. Amúgy látható Jób történetéből, hogy a sátán is bepróbálkozhatott. Most te csinálod ugyanezt. A sátánt képviseled.
Isten bebizonyította nekünk hívőknek, hogy milyen egy igaz hitű ember, és hogy ő nem okoz rosszat. Ábrahám példája sokunkat megerősített. Ti persze hisztizhettek itt, de ezzel senkinek sem fogtok ártani, csak magatokat csapjátok be
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!