Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A zsidók tévednek abban hogy...

A zsidók tévednek abban hogy szerintük Jézus nem támadt fel?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 4. 21:59
 1/7 anonim ***** válasza:
94%
A keresztények szerint igen, saját hitük szerint nem.
2021. ápr. 4. 22:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nem vagyok se zsidó se jézus.
2021. ápr. 4. 22:18
 3/7 anonim ***** válasza:
87%
Keresztény vagyok, de abban nem tévednek, hogy szerintük nem támadt fel, mivel valóban szerintük nem támadt fel. A saját véleményüket csak jól tudják.
2021. ápr. 4. 22:48
 4/7 anonim ***** válasza:

(Máté 27:62–64) 62 A következő napon, amely az előkészületi nap után volt, a magas rangú papok és a farizeusok összegyűltek Pilátus elé, 63 és így szóltak: „Uram, emlékszünk, hogy az a szélhámos, mikor még élt, ezt mondta: »Három nap múlva feltámadok.« 64 Parancsold meg azért, hogy biztosítsák a sírt a harmadik napig, nehogy a tanítványai odamenjenek, és ellopják őt, és ezt mondják a népnek: »Feltámadt a halottak közül!« Mert ennek az utóbbi csalásnak rosszabb következményei lennének, mint az előbbinek.”

Ez nem akadályozta meg azt, hogy Jézusnak az Atyja visszaadja az életét.

Az Őrség pedig tehetetlen volt.

(Máté 28:4) 4 Az őrök pedig ijedtükben remegtek és megdermedtek.

Ettől függetlenül azt a hírt terjesztették el, hogy az őrök elaludtak, a tanítványok pedig ellopták Jézus testét.

(Máté 28:12, 13) 12 Miután ezek összegyűltek a vénekkel, és tanácsot tartottak, sok ezüstöt adtak a katonáknak, 13 és így szóltak: „Mondjátok ezt: »A tanítványai éjjel eljöttek, és ellopták őt, amíg mi aludtunk.«

2021. ápr. 5. 08:32
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen tévednek, de szerintem ez több mint egy egyszerű tévedés!

Máté27.24. Amikor pedig látta Pilátus, hogy semmit sem tud elérni, sőt a zajongás mindinkább növekszik, vizet hozatott, megmosta kezét a tömeg előtt és ezt mondta: ártatlan vagyok ennek az igaz(ságos) embernek vérétől, ti lássátok,

Máté27.25. és válaszul az egész nép, ezt mondta: az Ő vére rajtunk, és a gyermekeinken,

Nézd meg az azóta eltelt időkben milyen súlyos következményei voltak ennek a "tévedésnek", és még milyenek lesznek:

Máté8.11. De mondom nektek, hogy sokan jönnek keletről és nyugatról és asztalhoz telepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal az Egek (Istenének) Királyságában,

Máté8.12. a királyság fiait pedig kidobják a külső sötétségbe. Lesz majd ott sírás és fogcsikorgatás.

2021. ápr. 5. 09:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Kérdező: "A zsidók tévednek abban hogy szerintük Jézus nem támadt fel?"

Nem csak a zsidók, sokan mások sem hiszik, hogy Jézus nem támadt fel!!!

A sírt örző katonák is tudták, hogy Jézus feltámadt, hiszen szemtanúi voltak, de lefizették őket, hogy azt mondják és azt vallják, hogy este berugtak és az éj leple alatt amíg ők mámorittassan aludtak, a tanítványok ellopták a holtestet a sírból!!! Ez így történt!!!

2021. ápr. 6. 20:51
 7/7 anonim ***** válasza:

Sziasztok

3 tényleg a kérdésre válaszolt.

Amúgy a zsidókat nem érdekli Jézus feltámadása,hiszen szerintük még nem jött el a messiás.

Így számukra Jézus csak egy a sok meghalt zsidó közül

2021. ápr. 10. 09:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!