Lett volna a zsidóknak szabad akarata arra, hogy fertelmes gonoszságtól eltelve juszt se öljék meg a Jézust, csak hogy keresztbe tegyenek a keresztények megváltásának?
Igen 9es, igaz, csak azt is figyelembe kellene vennünk, hogy Krisztus azt mondta, hogy
"Aki megtalálja életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti életét énértem, az megtalálja azt.” Mert aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megtalálja."
Krisztussal tartani a szűk utat jelenti. Erre mindannyian egyáltalán nem vagyunk képesek rátérni.
"Hisz ismeritek oda az utat, ahová megyek.” Erre Tamás azt mondta: „Uram, nem tudjuk, hova mégy, hát hogy ismerhetnénk az utat?” „Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam."
Ugyan ki hagyná ott kényelmes életét? Szent Ferenc megtette. Boldog volt? Igen aki ismeri életét egy boldog ember képe rajzolódik ki.
(Ateisták kérlek kíméljenek tudom hogy most iszonyú mérgesek vagytok rám amikor ezt olvassátok.)
"Nem érted a lényeget.
Ha megölik: a halálával vált meg.
Ha élve hagyják: azzal vált meg, ahogy él."
Szerintem te nem érted, mert ha nem szükségszerű a halála a megváltáshoz, akkor feleslegesen halt meg és Isten sem áldozta fel a fiát, nincs ebben semmi áldozat, mert a megváltás mindenképpen megtörtént volna.
Jézus halála kkor mellékes körülmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!