Mit tehetek? Közöljem vele, hogy elviselhetetlenül büdös a lakása? Változtatna ez valamin? Valakinek van ilyenben tapasztalata?
Társasházban lakom, legfelső emeleten, így minden szomszéd szagát érzem. Eddig nem is volt ezzel probléma, mert még ha dohányoztak is, nem bagózták tele a lakásukat, és nem az a borzasztó orrfacsaró rothadólakás-bűz áradt fel, hanem csak egy kis cigiszag, ami hamar távozott is. De kb. egy éve nagyon keményen elkezdett dohányozni az alsó szomszédom és a fia is. Akkor vettem észre, hogy a csövek melletti repedéseknél szivárog a szag. Gyorsan kifugáztam minden repedést.... most már csak szellőztetéskor jön.... de borzasztó, hogy nem tudok szellőztetni. Olyan iszonyatos bűz árad fel tőlük, még akkor is, ha épp nem bagóznak, hogy nem merem nyitva hagyni éjszakára az ablakokat. A függönyeim egy hét alatt magukba szívják ezt az átható hullaszagot. Már volt, hogy az elviselhetetlen bűzre ébredtem. Valószínűleg ez a házban csak engem zavar, mert a szagok felfelé szállnak. Nem cigiszag ez, ezt a bűzt a nikotinnal, kátránnyal, konyhaszaggal éveken át átitatott falak ontják magukból. Úgyis csak az érti, aki jár már ilyen lakásban. Mintha a legbüdösebb legdohosabb pincében egyszerre dohányoznának és főznének szalontüdőt.
Van bármi, amit tehetek, vagy az egyetlen megoldás a meleg, szélcsendes napokra a légkondi és a csukott ablak lenne? Tényleg nekem kell azért 300ezret kifizetnem, mert a szomszéd egy saját mocskában dagonyázó disznó?
1-es. Szerintem teljesen felesleges a közösképviselőhöz fordulnom, ő erre a házra magasról tojik, csak azzal a házzal foglalkozik, amiben a képviselői irodája van. Ott felújították a pincét, műanyag nyilászárok vannak a lépcsőházban.
Szóval ő nem mondott semmit, mert nem szóltam. És egyébként ő is bagózik :-( Nem értené mi a problémám.
2-es. Ó, valóban? Hogy én erre nem is gondoltam?! A kérdésem az, hogy van-e valakinek ilyenben tapasztalata. Bár... jó volt ezt így leírva is látni... ilyen alapon, akkor az én lakásomban szintén azt csinálhatok, amit akarok. Tehát ha mondjuk a pihepuha járásom helyett fapapuccsal klaffogok a lakásban, azért ő nem pampoghat, viszont tűrheti, ahogy én a szagát. Veszek holnap fapapucsot.
Egyébként megy a zöld kéz.
És nem büntetendő?
Ugrok is mindjárt kettőt, hogy megrezegjen a csillárja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!