Melegek miért kerulnek a pokolba? Hiszen nem tehetnek rolla hogy igy szulettek
A kereszténység alapján csak azért még nem kárhozol el, mert meleg vagy, csak ha ki is éled ezen hajlamaidat.
Mondjuk így is igazságtalan és illogikus, hisz még csak nem is ártalmas az egész senkire nézve. Csak gondoltam ezt nem árt tisztázni.
1. nem mind kerul oda
2. de tehetnek rola
3. he? Jezus hol mondja ezt?
4. (2.) de tehet rola
Kedves 5-ös, miért tehetnének róla?
Melegnek lenni nem bűn, serintem...
Az, hogy a Biblia mit ír, az engem nem izgat túlzottan. Az én véleményem az, hogy mindenkinek egy élete van és azt hagyni kéne, hogy mindenki úgy élje le, ahogy akarja.
Egy kis utánnajárás után te is meg tudod találni a Biblia pontos álláspontját, ha téged ez érdekel. Jézus nem mondta, hogy a melegek pokolra jutnak, ám több helyen is szerepel a homoszexuális vágyak kiélése, bűnként kezelve.
"a homoszexuális vágyak kiélése, bűnként kezelve."
Ez a legnagyobb baj. Ez egy ókori felfogás, amin túl kellene már lepni. Szerelem nem csak ellenkező nemű emberek között lehetséges, hanem simán egymásba szerethet két pasi, és két nő is. Milyen bűnt követnek el ezzel, hogy aztán lesz köztük testi kapcsolat is? Semmilyet! Nem hiszem el, hogy Isten szerint (ha létezik!) bűn a homoszexualitás, mivel ez azt jelentené, hogy bizonyos embereket megfosztana a boldogságtól, akik csak a saját nemükkel lehetnek boldogok. A Bibliát többségében a zsidók írták, és úgy vélem, hogy a saját nézeteiket rögzítették benne. Meg azt, hogy ők milyennek képzelik el Istent - aki viszont nem feltétlenül olyan, mint amilyennek a zsidók leírják.
(egy hetero)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!