Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen hívők az ilyenek?

Milyen hívők az ilyenek?

Figyelt kérdés
Ha valaki nem tér meg egy gonosz rossz ember, pokolba való, ha másban hisz nem a Mennyei Atya és Jézusban az majd megég a pokolba , meg elátkozzák meg csak nekik van igazuk stb
2021. márc. 12. 11:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%
Lényegében igazat mond, csak nem biztos, hogy helyes stílusban. És az sem jó, ha "fegyverként" használja ezt a tényt. De tény, hogy aki nem Krisztusé, az a sátáné
2021. márc. 12. 11:43
 2/15 anonim ***** válasza:
36%

#1 csak egy sith beszél szélsőségekben.

Egyébként a Krisztus követése rohadtúl mem hitbéli, hanem erkölcsi út.

Innentől a vallása teljesen mindegy az illetőnek. A fő hogy erkölcsös életet éljen.

2021. márc. 12. 12:03
 3/15 anonim ***** válasza:
94%

Mielőtt válaszolnál, jobb, ha tudod, a kérdező hetek óta állandóan az "Emberek" kategóriába írogatja a pokollal fenyegető papokkal meg keresztényekkel kapcsolatos kérdéseit, és a moderátorok átteszik vagy a "Vallás" vagy a "Valláskritika" rovatba. De már ők is nagyon unják.

Sokan értelmesen válaszoltak neki, de őt semmi nem győzi meg. Legjobb, amit javasolni tudok nektek, hogy senki ne válaszoljon neki, mert így sosem hagyja abba. Neki meg már javasoltam, hogy keressen fel pszichológust. Nem szégyen pszichés betegnek lenni.

üdv Stefán

2021. márc. 12. 12:10
 4/15 anonim ***** válasza:
34%

"csak egy sith beszél szélsőségekben"

Neked az is szélsőség, hogy 2+2=4? Mert ezen logikád alapján úgy tűnik. Az abszolút igazság szélsőséges lehet egy istentelennek, de nem egy hívőnek. A hívőnek az abszolút igazság, melyet Krisztus közölt, természetes út

"Egyébként a Krisztus követése rohadtúl mem hitbéli, hanem erkölcsi út."

Igen, és a krisztusi erkölcsöt hit alapján követem, tehát megint tévedsz. Szerintem fogalmad sincs, mit jelent hit alapján cselekedni. Ráadásul a hit és az erkölcs nem zárja ki egymást, szóval ebben is tévedsz

"Innentől a vallása teljesen mindegy az illetőnek. A fő hogy erkölcsös életet éljen."

De mivel láthatjuk, h nincs igazad, így akkor ez kuka. Egyrészt Krisztus világosan kimondta, hogy csak Ő az út Istenhez, másrészt ez logikai és filozófiai úton is igazolva van.

Harmadrészt egy istentelen csak ideig óráig tud látszólag erkölcsi életet élni, de idővel mind eltorzul. Logikai hiba pl. egy 25 éves, látszólag erkölcsös ateistára rámondani, hogy egész életében erkölcsös marad. Krisztusban történő szellemi újjászületéssel van az embernek ereje a bűntől megtisztulni. De ez sem két perc.

"Innentől a vallása teljesen mindegy az illetőnek. A fő hogy erkölcsös életet éljen."

És akkor ennek alapján te biztosítod az örök életét, vagy hogy gondolod?:)

2021. márc. 12. 12:16
 5/15 anonim ***** válasza:
54%

Jézus nem nagyon jelentett ki abszolult igazságokat, irányt mutatott, így te sem nevezhetsz ki abszolult igazságokata nevében.

Példabeszédekben tanított, amik álltalános erkölcsi útmutatásokat adnak, nem pedig szabályokat.

Egy szóval nem mondtan hogy a hit, és az erkölcs kizárja egymást. Annyit álítottam hogy a kettő közül az erkölcs a magasabb rendű.

Lásd a középkori búcsúcédulás kurvázó püspököket. Hívők voltak erkölcstelen élettel.

Az hogy csak ő az út, csak a te értelmezésedben a hitre való utalás.

2021. márc. 12. 12:26
 6/15 anonim ***** válasza:
50%

Jah és honnan veszed, hogy aki nem hívő az rögtön erkölcstelen..?

Nem nem én biztosítom az örök életet, az vagy van hittől függetlenül is, vagy nincs hittől függetlenül is.

Vagy szerinted csak attól hogy valaki nem hisz benne már nem is létezik?

E szerint csak a fejedben létezik a túlvilág?

2021. márc. 12. 12:30
 7/15 anonim ***** válasza:
Ezt a sok "Milyen" kezdetű kérdést mind te írtad ki az utóbbi napokban? Ha igen, akkor te unatkozol vagy mi?
2021. márc. 12. 16:18
 8/15 anonim ***** válasza:
Hát szerintem élve megnyúzna az ilyen, hogy a lelked szabad legyen, ha ez törvénybe nem ütközne.
2021. márc. 13. 23:50
 9/15 anonim ***** válasza:
39%

"Jézus nem nagyon jelentett ki abszolult igazságokat"

Ejha!

Kétértelmüen fogalmazott mi?

"Én vagyok az út az igazság és az élet" (Jézus)

Ezt nem nagyon jelentette ki?

Nem abszolut igazság?

Csak részigazság?

Mennyit fizetett neked Belzebub ezért az istenkáromlásodért?

2021. márc. 14. 00:20
 10/15 anonim ***** válasza:

Azon kívűl hogy ő az út, ez mit jelent?

Mármint mi az az út, ami maga Jézus?

Csak mert ez még mindig nem konkrét.

Például abban hogy Jézus az út benne van e hogy erkölcsös e kotont használni, vagy bízzunk mindent a véletlenre?

Vagy benne van e, hogy miként viszonyuljunk a melegekhez?

Mert Jézus erről nem beszélt, az fix hogy utána a nevében beszéltek a melegek ellen, amit nem tudom, hogy mertek, manapság más szájába szavakat adni becsületsértés, de Krisztus fix hogy nem beszélt a melegek ellen, szóval pontosan mi az az út ami jézus, és hogy mondhatod, hogy biztosra tudod hogy mi az?

2021. márc. 14. 04:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!