Kereszténnyek, szerintetek a kendő a nők elnyomásának a jelképe?

Ha szabadság van, akkor nincs elnyomás. Nálunk szabadon mindenki dönt, hogy akar-e bármilyen kendőt, sapkát, kalapot hordani.
Az egy másik világvallás, ahol a kendő által (is) elnyomják szerencsétlen nőket.

"Az egy másik világvallás, ahol a kendő által (is) elnyomják szerencsétlen nőket."
Ez a legviccesebb az egészben hogy keresztények szerint a muszlim nők csak azért hordanak kendőt mert rájuk van kényszerítve. Ezen csak nevetnek a muszlimok mikor ilyet hallanak.

Ez inkább kulturális dolog.
Engem keresztényként a legkevésbé sem zavar, mikor muszlim nők kendőt hordanak. Többször hallottam, hogy ez náluk egyfajta biztonsági dolog is, hogy idegen férfi ne csorgassa utána a nyálát. Ezt meg nőként én teljesen megértem. Azt meg hülyeségnek tartom, hogy kényszerítsük őket a kendő levételére. Ez olyan, mintha valaki minket kényszerítene arra, hogy ne használjuk evőeszközt. Sok muszlim nő leveszi a kendőt magától, ha idejön, mert nem szereti, másnak meg fontos.
"A Férfi lett Isten képére és hasonlatosságára megteremtve, és ezzel "hatalmi jelet" visel"
Mindketten Isten képére lettek teremtve, nem csak a férfi... "Isten megteremtette az embert, saját képmására, az Isten képmására teremtette őt, férfinak és nőnek teremtette őket." (Ter 1,27) Itt az "ember" nem férfit jelent, hanem nem nélkül vonatkozik minden emberre, majd hozzáteszi, hogy férfinak és nőnek teremtette az embert/embereket.

"24-es azt is viccesnek tartod, hogy 11-12 éves kislányokat férjhez kényszerítenek ezek az álszent muzulmánok?"
A gyerekházasságnak mi köze a kendőhöz te észlény? Amúgy meg a kényszerházasság ellentétes az iszlám vallással továbbá gyerekházasság sok helyen előfordul a világon.

27. Azokban az országokban van gyerekházasság, ahol a nőknek vallási alapon kötelező a kendő viselése. Nos, láthatod, hogy a kettő egyenesen arányos egymással.
A kényszerházasság ellentétes? Na azért mi keresztények nem vagyunk hülyék. A nők nem is jogképesek, nem is dönthetnek a saját sorsukról az arab országokban. Eldönti az apjuk, hogy eladja-e őket 12 évesen néhány kecskéért. Vagy úgy érted, hogy az apát senki sem kényszeríti? Ebben az egyben egyetértek.

"Azokban az országokban van gyerekházasság, ahol a nőknek vallási alapon kötelező a kendő viselése. Nos, láthatod, hogy a kettő egyenesen arányos egymással."
Ekkora marhaságot is régen hallottam. Halvány lila gőzöd sincs a témához de legalább utánanézhetnél. Például az alábbi listát 5 másodperc alatt találtam.
Ha tudod értelmezni akkor látod hogy keresztény országokban is gyakran előfordul a gyerekházasság és ezekben nem kötelező a kendő viselése. Például Közép és Dél-Amerika full keresztény és gyakori a gyerekházasság. Az is kiderül a listából hogy nem is arab országokra jellemző leginkább a gyerekházasság hanem fekete afrikai országokra.
"A nők nem is jogképesek, nem is dönthetnek a saját sorsukról az arab országokban. Eldönti az apjuk, hogy eladja-e őket 12 évesen néhány kecskéért."
Ez is egy tipikus keresztény hazugság ahogy a keresztények elképzelik a muszlim világot.
Úgy értem hogy az iszlám vallással ellentétes a kényszerházasság.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!