Ha a Vatikán ennyire gazdag, miért nem segít a szegény/éhező embereken?
Persze nem anyagilag, hanem mondjuk ételosztással is sokat tudnának segíteni a rászoruló embereken. Eddig életemben nem hallottam olyanról hogy Vatikán segítene az éhező Afrikai gyerekeken, ráadásul a Pápának politikai hatalma is van.
A Vatikán mégis mit csinál a több ezer milliárdjaival ha nem segítenek a szegényeknek, miközben a Biblia arra tanít hogy segítsünk az embertársainknak?
Néha meg is szoktam kérdőjelezni hogy ők igazi keresztények vagy csak korrupt álkeresztények.
Bocsáss meg, de ügye ezt az életemben nem hallottál dolgot ügye úgy mondod hogy barlangba laksz?
A kkaritatív szervezetek 90%-ka egyházi szervezésű.
Pár hónapja az volt épp terítéken, hogy még a célirányosan a szegényeknek gyűjtött "Péter fillérekért" is elsikkasztották, és drága ingatlanokat vettek rajta maguknak. Azért annyira nem kell leborulni a Vatikán előtt, azt amit tesznek (vagyis nem tesznek), amit eltitkolnak, az alsó hangon is emberség ellenes.
"Néha meg is szoktam kérdőjelezni" Néha? Talán inkább ezzel a zsigeri gyűlölettel kelsz, ezzel fekszel.
Az lenne az érdekes, ha te feltennéd magadnak: mit teszek embertársaimért?
Meg én is, meg más is.
Részemről én a krisnásoknak szoktam adni pénzt, még utaltatni az 1+1%-ot, mert ők tudom hogy ételt osztanak.
Persze nem ez volt a kérdés...
A Vatikán egy szervezet, kő kemény gazdasági, hatalmi szabályokkal, szigorú hierarchiában. Semmi köze semmilyen valláshoz, kb csak a biblia "jogait" próbálja birtokolni.
A Jézusi tanításokkal már már legalább 1000 éve szembemegy.
Jó kérdéseid vannak.
A Vatikán annyira nem gazdag, önmagában nem is tudná megoldani az összes éhező ember problémáját. DE befolyása viszont több van, mint amennyit a jótékonyság terén használ. Rövidre fogva a szót, nem véletlenül népszerűtlenedik a katolikus egyház sem a tömegek szemében, (majdnem) mindenki látja hogy nem épp úgy cselekszenek, mint amit Jézusnál olvasunk hogy mire tanította a követőit.
A Krisnások valóban a létszámukhoz képest sokkal jobban példamutatóak, én is inkább őket pártolom, mint az ilyen képmutató keresztény egyházakat meg a híveiket, akikről már Jézus is megmondta, hogy nem mindenki megy a mennybe, aki azt mondja hogy Uram, Uram... stb. hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. Máté 7:21-
Lám a Krisnásoktól, - akik nem olvassák Jézus e beszédeit, - mennyivel többet lehet tanulni!
Sajnos ez nemcsak a katolikus egyházra igaz, hanem a kereszténység nagy részére, hogy otthagyják a gödörben azt, aki segítségre szorul. Van tucatnyi egyház, (mondanám, annyi mint a szemét, de minek) amely csak papol hétről hétre, mondja a szentbeszédeket, anélkül hogy tetteket látnánk tőlük.
Nem véletlenül hozta Jézus sem az irgalmas szamaritánus példázatát: A zsidó, aki azt hitte hogy az rendszeres imádkozásával majd a mennybe megy, Isten kebelére, otthagyta az út szélén a "felebarátját". Jézus egyértelműen megmondta, hogy az ilyenek távol vannak az üdvösségtől.
De ne foglalkozz a Vatikánnal, hogy mennyi pénze van, se a katolikusokkal, meg a többi keresztény egyházzal! Ahogy Gandhi mondta: A világot nem tudod megváltoztatni, de magad legyél az a változás, amit a világban is látni akarsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!