Az arabok nem tanulnak történelmet?
Ugyanezt elmondhatod Jézusról, vagyis nem egészen, mivel Jézus valószínűleg nem is létezett.
Nagyon hasonló mítikus alakok már sokkal korábban léteztek.
Nézd meg a "The God Who Wans't There" c. fílmet, az pont erről szól.
Kb bagoly mondja bagolynak...
Függetlenül attól, hogy van-e isten, vagy nincs, minden vallásnak ugyan annyi köze van a valósághoz.
21:35
A héten megnézem azt a filmet.
Nos énszerintem is a keresztény vallás a leghitelesebb. Miért?
A legésszerűbb parancsokat foglalja egyben, amelyeket akár vallásosnak akár pedig pogány embernek is illene betartani. Tény, hogy a keresztény vallás a zsidóra épül mivel Jézus maga is zsidó volt. Mohamed próféta, aki azt állítja hogy Allah prófétája, pedig egy kereskedő volt aki éppen megismerkedett a zsidó vallással és valamilyen okból konvertált egy újat. Jézus polgári foglalkozása ács volt viszont őt beharangozták a zsidó próféták is. A zsidók politikai megváltót vártak ezért is próbálta már egészen kiskorában megöletni ha jól tudom Heródes király (mivel félt hogy elnyeri a trónját). Igaz, hogy volt több hamis próféta is, viszont őróluk nem szól ennyi hiteles feljegyzés. Miért is hiteles?
A Jézusról szóló történeteket hívják evangéliumoknak. Ezt a négy evangélista írta (tehát négy különböző ember, ebből kettő Jézus tanítványa, kettő pedig a más tanítványok tanítványai). Négy ember különböző megfogalmazásban, bizonyítva is lett, hogy nem beszéltek össze, tehát a hazugság kizárva.
De, attól hogy én a keresztény vallást tartom magaménak előfordulhat, hogy tévedek. Ha igen, leéltem egy olyan életet, amelyben arra törekedtem, hogy becsületes, őszinte, higgadt és szorgalmas legyek. És ha véletlenül (bár nagyon csekély az esélye az én meglátásom szerint) mégis más isten/istenek vannak, akkor remélhetőleg ezt értékelni fogják. Nem pedig az erkölcstelen embereket. Ha végigolvastad kösz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!