Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az arabok nem tanulnak történe...

Az arabok nem tanulnak történelmet?

Figyelt kérdés
mármint, a történészek is bizonyítják, hogy Mohamed CSAK KITALÁLTA azt a vallást. én keresztény vagyok, és szerintem az összes vallás közül ez a leghihetőbb, mert ez már elég régóta van.
2010. aug. 15. 20:38
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
53%
NEm az a dolgom hogy fikázzak de ezt te most komolyan gondolod kedves barátom?Annyira hiteles a Muzulmán hit mint a kereszténység mivel egy alapon a ZSIDÓN épülnek amit szintén olyan emberek találtak ki akiknek kellet valami magyarázat.Sorry hogy belegázolok a lelkivilágodba de az akkori római iratok azt irják hogy jézus csak a akárhányszázadik volt aki kikiáltotta magát messiásnak és totál hülyének nézte mindenki mint a többit is.Ha már hihetőről beszélünk(akinek van egy csöpp esze és önbizalma az nem keres vallásba hitelt és eleve nem hisz benne)akkor az a budhizmus mert nem inkább életfilozófia de azt is "csak" egy ember találta ki.Szóval ahelyett hogy fikázod az arabokat és a vallásukat gondolkozz el azon hogy Te hogy lehetsz olyan hülye és primitív hogy még mindig hiszel istenben és odáig mész hogy leszólsz másokat azért mert őnekik más kitalált barátjuk van.
2010. aug. 15. 20:45
 2/22 A kérdező kommentje:
figyelj te "nagyon kedves ember". azt nem magad határozod meg hogy milyen vallásba születsz bele. én keresztények közé születtem, és nem volt választásom, 3 hónaposan megkereszteltek. ezt nem moshatom le magamról. az embernek nem azért van vallása, hogy majd a mennybe kerül vagy a pokolba, hanem hogy szilárdabban éljen. ha hiszel valamiben akkor attól erősebb leszel, és ebben nincs semmi misztikum, mert ez így van!
2010. aug. 15. 20:51
 3/22 anonim ***** válasza:
56%
Én is meg vagyok keresztelve és?Az még nem kényszerit hogy higgyek is.Szilárd lehet az erkölcsöd anélkül is hogy félnél a büntetéstől.Ha azért csinálsz vagy nem csinálsz valamit mert várod a büntetést,ha biztos lennél benne hogy nem büntet meg senki és megcsinálnád akkor már régen rossz...
2010. aug. 15. 20:53
 4/22 anonim ***** válasza:
17%
A mohamedánok a Mahdit várják. Időnként egy-egy csaló ezt ki is használta. Mahdi az ő Messiásuk.
2010. aug. 15. 21:22
 5/22 anonim ***** válasza:
45%
Ha Constantinus császár nem teszi politikai okokból hivatalos államvallássá a kereszténységet, ma már talán nem is létezne az akkori kis szekta. De mert hivatalos államvallás lett, tűzzel-vassal téritették a más vallásúakat. De még a IV. században és később is rengeteg ilyen-olyan, eretneknek bélyegzett változata keletkezett. A kor itáliai pl. népessége ariánus volt! A XI. században kettészakadt a kereszténység, bizánci ortodox és római egyházakra. A többit már tudjuk (katolikus és protestáns egyházak, szekták stb.). Akkor ez az lenne a leghihetőbb és a legjobb? A Bibliát sem Jézus korában szerkesztették össze régi iratokból, önkényesen kiválasztva, mi apokrif, mi nem? Engem senki se kérdezett, megkereszteltek és kész, de attól még nem lett belőlem mindent elhívő templombogár.
2010. aug. 15. 21:32
 6/22 anonim ***** válasza:
42%

Ugyanezt elmondhatod Jézusról, vagyis nem egészen, mivel Jézus valószínűleg nem is létezett.

Nagyon hasonló mítikus alakok már sokkal korábban léteztek.

Nézd meg a "The God Who Wans't There" c. fílmet, az pont erről szól.

Kb bagoly mondja bagolynak...

2010. aug. 15. 21:35
 7/22 Dymo ***** válasza:
100%
Jó,én hiszek neked,de honnan tudod,hogy Jézus nem csak kitalálta az egészet? Volt még jó pár próféta abban az időben,aki ugyanezzel a szöveggel jött. A természeti vallások szerintem régebb óta vannak,akkor azok a leghihetőbbek
2010. aug. 15. 21:51
 8/22 anonim ***** válasza:

Függetlenül attól, hogy van-e isten, vagy nincs, minden vallásnak ugyan annyi köze van a valósághoz.

21:35

A héten megnézem azt a filmet.

2010. aug. 15. 21:59
 9/22 anonim ***** válasza:
53%
Nagyon sok vita műsor van kereszténység, és az Iszlám között a youtubon. Mikor nézem mindig az cseng le, hogy az iszlám igazabb, és ésszerűbb a kereszténységnél.
2010. aug. 15. 22:22
 10/22 anonim ***** válasza:
28%

Nos énszerintem is a keresztény vallás a leghitelesebb. Miért?

A legésszerűbb parancsokat foglalja egyben, amelyeket akár vallásosnak akár pedig pogány embernek is illene betartani. Tény, hogy a keresztény vallás a zsidóra épül mivel Jézus maga is zsidó volt. Mohamed próféta, aki azt állítja hogy Allah prófétája, pedig egy kereskedő volt aki éppen megismerkedett a zsidó vallással és valamilyen okból konvertált egy újat. Jézus polgári foglalkozása ács volt viszont őt beharangozták a zsidó próféták is. A zsidók politikai megváltót vártak ezért is próbálta már egészen kiskorában megöletni ha jól tudom Heródes király (mivel félt hogy elnyeri a trónját). Igaz, hogy volt több hamis próféta is, viszont őróluk nem szól ennyi hiteles feljegyzés. Miért is hiteles?

A Jézusról szóló történeteket hívják evangéliumoknak. Ezt a négy evangélista írta (tehát négy különböző ember, ebből kettő Jézus tanítványa, kettő pedig a más tanítványok tanítványai). Négy ember különböző megfogalmazásban, bizonyítva is lett, hogy nem beszéltek össze, tehát a hazugság kizárva.

De, attól hogy én a keresztény vallást tartom magaménak előfordulhat, hogy tévedek. Ha igen, leéltem egy olyan életet, amelyben arra törekedtem, hogy becsületes, őszinte, higgadt és szorgalmas legyek. És ha véletlenül (bár nagyon csekély az esélye az én meglátásom szerint) mégis más isten/istenek vannak, akkor remélhetőleg ezt értékelni fogják. Nem pedig az erkölcstelen embereket. Ha végigolvastad kösz.

2010. aug. 15. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!