Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerintetek létezik Isten?

Szerintetek létezik Isten?

Figyelt kérdés
Én kételkedem benne, mert annyi minden rossz dolog történik a világon, hogy ha létezne, akkor szerintem ilyenek nem lennének.Meg amin mostanában gondolkodom, az a rákos kisgyerekek...akik meg is halnak...szerintem ilyennek NEM szabadna történnie, ha lenne Isten...Pedig én 20 évig töretlenül hittem benne, de ez mára már megváltozott.Szerintetek?

2020. dec. 26. 22:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem nincs: ha lenne egy normális Isten, akkor nem lenne vírus, nem tenne különbséget a vallásosak, és a nem vallásosak közt.

Minden ember egyenlő, szól a mondás...

2020. dec. 26. 22:21
 2/17 anonim ***** válasza:
93%

Mi történt, hogy most már minden nap van ilyen kérdés?

Olvasni szoktál legalább néha?

Amúgy szerintem a helyes kérdés az, hogy mutass már legalább egy jelet a létezésére...

2020. dec. 26. 22:28
 3/17 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
11%
csakhogy van lazado, vadlo, hazudo Satan is
2020. dec. 26. 23:30
 4/17 anonim ***** válasza:
21%

2.

az egyik ilyen "jel", az Te magad vagy. Ha nem lenne Isten, TE sem léteznél, és nem írogatnál itt baromságokat. Sosem fogod beismerni, amig büszke, gőgös ember vagy, és magasan hordod az orrodat.

2020. dec. 26. 23:31
 5/17 anonim ***** válasza:
64%

Mármint én egyértelmű dologra gondoltam.

Én istenek nélkül is kialakulhattam, szóval ez nem jel.

2020. dec. 27. 00:06
 6/17 anonim ***** válasza:
90%

Ha az ember az érzelmeire hallgat, akkor azt mondaná, hogy igen létezik. Mert jól esik, hogy egy Mindenható Isten fentről nézi, stb. (már akinek).

Azonban...

A helyzet az, hogy Isten létezésére semmilyen bizonyíték nincs. Ha lenne rá bizonyíték, akkor az egész istenhit megszűnne vallás lenni. Azt tehát bebizonyítani, hogy Isten létezésére nincs bizonyíték, könnyű.

Istenérvek azonban vannak. Engem azonban ezek nem győznek meg. Sőt, számos vallás istenképe komolytalan. Viszont számításba kell venni, hogy a világmindenség hatalmas, és Isten létezését sem cáfolták még meg.

Következésképp azt mondom, hogy benne van a pakliban, hogy Isten nem létezik, ám nem lehet kizárni a létezését. Ezért én az agnoszticizmus mellé teszem le a voksomat. Hogy azon belül mi, az egy más kérdés, nem nyújtom tovább a kommentet.

Egyvalamiben azonban biztos vagyok:

A fundamentalista/szektás istenkép NEM LÉTEZIK.

Akiben a jehovisták, hitgyülisek, stb hisznek, az kitalált isten, aki nem egyeztethető össze a történelmi kereszténység istenképével sen.

2020. dec. 27. 00:18
 7/17 anonim ***** válasza:
72%

"az egyik ilyen "jel", az Te magad vagy"

Nem. Az ő létezése arra jel, hogy X évvel ezelőtt egy férfi és egy nő lefeküdt egymással. Ez pedig független attól, hogy van-e Isten vagy nincs.

Szóval ne próbáld elspiritualizálni az egészet. Az a kommentelő semmiféle isteni jelet nem hordoz magán, ahogy te sem, én sem, és SENKI más ezen a világon.

2020. dec. 27. 00:26
 8/17 anonim ***** válasza:
0%

7

"X évvel ezelőtt egy férfi és egy nő lefeküdt egymással. Ez pedig független attól, hogy van-e Isten vagy nincs."

Ez tény, azonban egyszer elkezdődött ez, vagy is valaki megalkotta a férfit, és a Nőt, és megadta nekik a szaporodó képességet, hogy utódokat tudjanak létrehozni.

Az állattal ellentétben pedig az ember, rendelkezik az Istentől kapott tulajdonságokkal, még akkor is ha ezt nem hiszed, vagy nem fogadod el.

Az állatokban nincsenek meg azok a tulajdonságok, és az örök élet lehetőséget se kapták meg.

De higgy amit akarsz.

2020. dec. 27. 00:54
 9/17 anonim ***** válasza:

"az ember, rendelkezik az Istentől kapott tulajdonságokkal"

Akkor, ha létezik az isten, és pont így alkotta meg az embert.

Ha meg nem - akkor nem így történt.

Tudod: 𝐄𝐙𝐓 kellene bizonyítanod.

2020. dec. 27. 01:45
 10/17 Anahystor ***** válasza:
100%

Állítás:

"... valaki megalkotta a férfit, és a Nőt, és megadta nekik a szaporodó képességet, hogy utódokat tudjanak létrehozni."

Igazolás???

Állítás:

" Az állattal ellentétben pedig az ember, rendelkezik az Istentől kapott tulajdonságokkal, még akkor is ha ezt nem hiszed, vagy nem fogadod el."

Igazolás nélkül valóban nem fogadom el.

Melyek ezek az Istentől kapott tulajdonságok?

Mi igazolja azt hogy léteznek?

Mi igazolja azt, hogy Isten adta őket, és nem más okra vezethetők vissza?

Állítás:

" Az állatokban nincsenek meg azok a tulajdonságok, és az örök élet lehetőséget se kapták meg."

Igazolás?

-*--

Kijelentesz dolgokat, de valójában a levegőbe beszélsz mindaddig, amíg alá nem támaszod a kijelentéseidet. A személyes HIT nem igazolja a hit tárgyát.

Tehát: "higgy amit akarsz", a te dolgod, de ne akard a hitedet úgy eladni, mintha az valóság lenne. (Kivéve ha igazolni tudod!)

2020. dec. 27. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!