Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztény vallásúaknak...

A keresztény vallásúaknak miért mondják a vezetőik, hogy spiritualitással foglalkozni veszélyes, ne szerezzenek ilyesfajta tudást?

Figyelt kérdés

Jézus is spirituális dolgokkal foglalkozott,ördögöt űzött,csodákat tett,vízen járt,halottakat támasztott fel,sőt őmaga is feltámadt a halálból,csodálatos módon.

ő hogyhogy nem félt attól,hogy a "démoni erők" félrevezetik?

2010. aug. 13. 10:27
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
15:04 úgy tanítanak másokat,hogy nincsenek tisztában vele,hogy mit tanítanak? hát most erre mit mondjak?:-DDD
2010. aug. 13. 18:18
 12/24 A kérdező kommentje:

"Azért mert ő volt a Messiás, te. Az ember képtelen a helyes utat járni, egyszerűen nem tud az úton járni. (Krisztus nélkül) Az ember egy nagy nulla, tehát vagy Isten Igéjét befogadod, vagy a Sátánét. Tertium non datur.

Senki sem lehet olyan, mint Jézus, csak kis adagokban, a keresztény is így tesz, kis hit, de biztos talaj. Ezen a fórumon ez a keleti, részint gnosztikus eredetű filozófia, amelytől egy kereszténynek tartózkodnia kell, akkora teret nyert, hogy rengeteg ember, ahogy én is, áldozatává váltam."

erre már leírtam a válaszom,fenntebb.olvasd el ha érdekel....nézd az,hogy az ember önmagában egy nulla,ezt így kicsit húzós kijelenteni.mindenki a saját nevében beszéljen csak.

talán te nullának tartod magad Jézus nélkül,más ember nem,és a saját hite álltal is meg tud gyógyulni,csodaszámba menő dolgokat véghezvinni.van aki keresztény,és mégsem hisz annyira jézusban,hogy az meg tudja őt gyógyítani,van aki csak szimplán hisz Jézus nélkül,de a hite valóban nagy,és meg is menti őt.és ez fordítva is igaz lehet,a kereszténynek van sokkal nagyobb hite mint egy nem kereszténynek.tehát itt a hiten van a lényeg az mindegy,hogy vki,Jézusban hisz vagy szimplán vallás nélkül,az a lényeg,hogy higyjen.

amugy ha megkérlek leírod röviden,hogyan,és minek az áldozatává váltál pontosan?

2010. aug. 13. 18:58
 13/24 A kérdező kommentje:

"ha nem tanítják meg nekik mi a különbség az igazi és hamis szellemi dolgok között,honnan tudhatják a hívők,hogy az ő szellemi vezetőik nem hamis tanokat hírdetnek-e?"

Nem igaz.

János első levele:

"Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja, hogy Jézus a Krisztus? Az az antikrisztus, aki tagadja az Atyát és a Fiút. Senkinél sincs az Atya, aki a Fiút tagadja, aki a Fiút vallja, annál ott van az Atya is."

figyu.ha valaki alapít egy egyházat,vagy már meglévőt vezet Jézus nevében,hiába állítja azt,hogy ő ebben hisz,te nem fogod tudni megmondani,hogy valóban hisz-e benne őszintén vagy csak az egyházához felhasználja Jézus nevét ürügyként.(hiszen az sokaknak ismerős,vonzó,jól el lehet adni."Jézus szeret"vigyor kíséretében)

2010. aug. 13. 19:12
 14/24 A kérdező kommentje:

"dehát ugye félelem nélküli,teljesen szabad embereket,akik önállóan döntenek,választanak,nem lehet birka módjára irányítani,az egyháznak ez a nagy dilemmája..."

Mert a mágusok többet tudtak Jézusról, mint az apostolok. :)))"

Jézust miért is feszítették meg? nagyrészt azért mert bosszantotta az egyházi vezetőket,hogy nem tudják a befolyásuk alá vonni(és persze mert azt állította magáról ő az Isten fia).és az egyházak ma sem kedvelik az ilyen embereket.ezért,okkultista,sátánista,tudatlan mindenki aki nem az ő elveiket vallja,hanem mást is ki mer próbálni.

az álltalad nezevett "mágusok",közel álltak Jézus életfelfogásához,ezért is voltak képesek csodákat tenni ugyanúgy mint ő.és az apostolok is tettek csodákat.

2010. aug. 13. 19:32
 15/24 anonim ***** válasza:

"erre már leírtam a válaszom,fenntebb.olvasd el ha érdekel....nézd az,hogy az ember önmagában egy nulla,ezt így kicsit húzós kijelenteni.mindenki a saját nevében beszéljen csak.

talán te nullának tartod magad Jézus nélkül,más ember nem,és a saját hite álltal is meg tud gyógyulni,csodaszámba menő dolgokat véghezvinni.van aki keresztény,és mégsem hisz annyira jézusban,hogy az meg tudja őt gyógyítani,van aki csak szimplán hisz Jézus nélkül,de a hite valóban nagy,és meg is menti őt.és ez fordítva is igaz lehet,a kereszténynek van sokkal nagyobb hite mint egy nem kereszténynek.tehát itt a hiten van a lényeg az mindegy,hogy vki,Jézusban hisz vagy szimplán vallás nélkül,az a lényeg,hogy higyjen.

amugy ha megkérlek leírod röviden,hogyan,és minek az áldozatává váltál pontosan?"

Okay. A irracionális spiritualitásnak.

"ha nem tanítják meg nekik mi a különbség az igazi és hamis szellemi dolgok között,honnan tudhatják a hívők,hogy az ő szellemi vezetőik nem hamis tanokat hírdetnek-e?"

"figyu.ha valaki alapít egy egyházat,vagy már meglévőt vezet Jézus nevében,hiába állítja azt,hogy ő ebben hisz,te nem fogod tudni megmondani,hogy valóban hisz-e benne őszintén vagy csak az egyházához felhasználja Jézus nevét ürügyként.(hiszen az sokaknak ismerős,vonzó,jól el lehet adni."Jézus szeret"vigyor kíséretében)

De fenn hordjuk az orrunkat. Vagy a Biblia úgy igazság, ahogy van, vagy az egész hülyeség. Mit nyertek az apostolok az Egyházzal, barátom? Pénzt? Hatalmat? Az összeset Jánoson kívül megkorbácsolták, keresztre feszítették, megölték. Mindegyikük ivott a kehelyből. Ha ezek egy bölcsen tanító mágusért haltak meg, akkor én mindent elhiszek, amit csak ember, vagy nem ember kitalált, elmondott.

Tertium non datur.

"Jézust miért is feszítették meg? nagyrészt azért mert bosszantotta az egyházi vezetőket,hogy nem tudják a befolyásuk alá vonni(és persze mert azt állította magáról ő az Isten fia).és az egyházak ma sem kedvelik az ilyen embereket.ezért,okkultista,sátánista,tudatlan mindenki aki nem az ő elveiket vallja,hanem mást is ki mer próbálni. az álltalad nezevett "mágusok",közel álltak Jézus életfelfogásához,ezért is voltak képesek csodákat tenni ugyanúgy mint ő.és az apostolok is tettek csodákat."

Igen, tettek az apostolok csodákat. De! Nem önmagukért, hanem hogy terjedjen az Evangélium. Ennek meg volt a célja, de ne úgy képzeld el, hogy meghaltak az apostolok, s utána jött a gonosz Egyház, aki meg mindent elrontott, gonosz miséket talált ki stb. Az Egyházról alkotott képzeted a reneszánsz idején volt igaz. Ott tényleg elfajultak a dolgok. Jézus nem ítélte el a zsidóságot, hanem a képmutató egyházat, amelyek a farizeusok voltak. Jézus kijelentette, hogy az akkori zsidó elvek, Mózes elvein nem változtat, hanem tökéletesíti.

A csodákról: a Jelenésekben, sőt az Evangéliumban is beszéltek arról, hogy lesz aki képes lesz csodát tenni, de nem Isten nevében.

2010. aug. 13. 19:52
 16/24 A kérdező kommentje:

"Vagy a Biblia úgy igazság, ahogy van, vagy az egész hülyeség."

én ilyen nem állítottam! a bibliában vannak dolgok amikkel egyetértek,tetszenek.sok dolgot hülyeségnek tartok benne,ez igaz,de ez nem azt jelenti,hogy az egészet hülyeségnek tartom.

mindenbe bele lehet keverni mindent,tehát azt sem mondom,hogy minden hamis tanítás,amit az egyházi vezetők tanítanak,és azt sem lehet egyértelműen kijelenteni,hogy a bibliában csak az igazság van.amivel nem értek egyet az az,hogy a vallási vezetők úgy állítják be a tanaikat, a biblia szavát,mint megkérdőjelezhetetlent,holott jól tudják,hogy nagyon is megkérdőjelezhető,(egy hívő le is írta itt,hogy nincsenek tisztában szellemi igazságokkal,tehát azt sem tudják mit tanítanak másoknak)de ezzel tartják kordában a hívők gondolkodását,a már álltalam említett okok miatt.azt nem tudom pontosan mennyit keresnek ezzel az egésszel,ismertem gyülekezetvezetőt,többek között bibliával is kereskedett,hát nem tűnt éppen csórónak.

2010. aug. 14. 08:02
 17/24 A kérdező kommentje:

"Jézus nem ítélte el a zsidóságot, hanem a képmutató egyházat, amelyek a farizeusok voltak. Jézus kijelentette, hogy az akkori zsidó elvek, Mózes elvein nem változtat, hanem tökéletesíti."

szerintem Jézusnak most is lenne némi mondanivalója a mai egyházhoz.jó,persze,hogy nem olyan durván nyomatják mint anno a reneszánsz idején.

2010. aug. 14. 08:11
 18/24 anonim ***** válasza:

Ezek tévhitek. Mint már megemlítették, valaki csak azért vallásos, nehogy a pokolra kerüljön.

Hány katolikus olvasott el egy szentolvasót? Esetleg hányszor olvasott Bibliát? Hányszor járult szentségekhez (amelyek szintén ehhez a témához tartoznak, nem tudom, miért kell a szentségeket hülyeségnek tartani, ha most hiszünk a szellemekben, meditáció valóságában stb.)? Hányszor értette meg, hogy mi történik egy misén? Hányszor elmélkedett? Hányszor nem hitt benne?

Tehát a keresztény "spiritualitáshoz" (amelynek van keresztény megfelelője: kegyelmi, lelki élet) tartozó dolgokat ha nem tartják, miért tartanák be a keleti vallások spiritualitását?

2010. aug. 15. 12:28
 19/24 A kérdező kommentje:

szerintem egy keresztény is szívesen foglalkozna,spirituális dolgokkal,ha a vezetőik nem ültették volna el bennük a félelmet,ezektől a dolgoktól.persze kötelezőnek semmi sem kötelező.

pl. a buddhizmus is a lelki békét,szeretetet tanítja,nem tudom ebben mi olyan marha veszélyes,vagy félelmetes,álltalában a buddhisták sem agresszív állatok,pedig spirituális alkatok,meditálnak rendszeresen....hűűűha...meditáció..veszélyes.a meditáló eléri a lelki béke állapotát,sokkal nyugodtabb lesz..ajjaj...ki ne próbáljátok,inkább féljetek,az egy sokkal jobb állapot! :-)

2010. aug. 15. 12:51
 20/24 anonim ***** válasza:
:-) Kitértél a kérdés alól: Egy kereszténynek nem elég az Eucharistiában Krisztus testét és vérét magához venni, hogy az Igével, az Úttal, az Igazsággal, stb. egyesülhessen? Én nem ajánlgatom, hogy a buddhisták meditálás helyett áldozzanak és gyónjanak, akkor te se ajánlgasd a fordítottját. Vagy az áldozás hülyeség?
2010. aug. 15. 14:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!