A kisegyházak tagjai meddig nem fogják még felvállalni a hitüket?
Volt erről szó, korábban, itt az oldalon, a napokban. Azt mondom, hogy az előítélet nem mentség. Ha én járok egy felekezetbe, és biztos vagyok abban, hogy ott az igazságot leltem meg, akkor egyrészt felvállalom, hogy miben hiszek. Másrészt rendelkezem elegendő apologetikai tudással, hogy meg tudjam védeni a hitemet (persze ez semmi ahhoz képest, hogy a korai keresztények a halálbüntetés terhe mellett vállalták, hogy miben hisznek!).
Amiért most kiírtam ezt a kérdést, az ez a honlap:
A honlap a bibliai próféciákat tárgyalja, futurista stílusban, Izraelt emlegetve. Amiből nyilvánvaló, hogy pünkösdi-karizmatikus keresztények a felelősek az oldalért.
Azonban nincs kiírva semmilyen felekezet, amit én félrevezetésnek tartok! Ugyanis a szerkesztők NEM Isten tervét, hanem egy pünkösdista felekezet szentítás ÉRTELMEZÉSÉT mutatják be. Ezt pedig közölni kellene, főleg a laikus olvasók miatt.
Aztán itt van ez:
Ez meg egy adventisták által szerkesztett oldal, ami részben foglalkozik a bibliai próféciákkal. Természetesen a historikus adventista értelmezest nyújtja az olvasónak.
Lássuk csak mit ír a kapcsolatnál:
"A Bibliasuli.hu oldalt a Felfedezések alapítvány működteti.
A Felfedezések alapítvány egy keresztény alapítvány, amelynek célja a Biblia előtérbe helyezése; a Biblia igazságainak kutatása, követése; hátrányos helyzetű gyermekek és családok támogatása; egészség-megőrző programok népszerűsítése; kulturális tevékenységek szervezése; testi-lelki egészségnevelés népszerűsítése; személyiségfejlesztés"
Aha. És az holvan, hogy ennek köze van az adventista egyházhoz!?
Ha ennyire tarthatatlan, szektás, sőt bizonyos módon sátáni nézeteket vallanék, mint ezen kisegyházak tagjai, én se merném felvállalni valószínűleg. Gábor is nem véletlenül rejtegeti sunyi módon a végsőkig, ahogy a többi hozzá hasonló is.
A bibliasuli oldal már nekem is szemet szúrt pár éve, volt is talán hozzászólásom ezzel kapcsolatban régebben. Az az oldal nem más, mint egyszerű félrevezetés, annak is elég sunyi módja.
Ehhez a listához talán hozzá lehet csapni még az őrtorony "fordítóit" is, akik szintén titkolták kilétüket, mivel egy fordításra képtelen szedett-vedett banda volt, akik a legkisebb mértékben sem ismerték azokat a nyelveket, melyekből fordítani akartak.
Aki esetleg megkérdezné, honnan tudom, hogy a biblisuli.hu adventista, nézze meg ezt:
Jézushoz vezető út - Ellen G. White egyik könyének a címe
A nagy küzdelem - Ellen G. White egy másik könyvének a címe.
Kezdetben - adventista szombatiskolai kisvidvány címe.
Ezen felül megcsináltam az egyik tanfolyamukat a bibliai próféciákról, ami az adventista magyarázatokat tanította, meg ezek az egészségügyi dolgok is az adventisták rögeszméi. Sőt, azt hiszem, tudom ki az egyik szerkesztő, aki szintén adventista.
es mi van akkor nem kedesztenynek tartjak maguk az adventistak?
punkosdistaknal meg eleve ugy irtad
kozosseget miert ne valalhatnak a keresztenyekkel?
akkor lenne felrevezetes ha masnak adnak ki magukat, katolikusnak pl. vagy nem tudom te mely egyhazat tartod olyannak aminel elegendo a kereszteny elnevezes
sok kisegyhaz eleve elhatarolodik a nagyegyhazaktol es keresztenysegtol is
A kereszténység napjainkban nem egzakt, jelenleg darabokra van szakadva. Ahány ágazat, annyiféle magyarázat.
Éppen ezért fel kellene vállalni, hogy ez NEM a "kereszténység", hanem azon belül XY felekezet magyarazata. Így a laikus olvasóknak lehetősége lenne eldönteni, hogy érdekli-e az egész, vagy sem. Ugyanis lehet, hogy az olvasó magában elítéli a tudománytagadó, fundamentalista, antikatolikus felekezeteket!
Te is rafinált vagy Kontár, mert csak azért írtad azt amit, mert pünkösdista vagy. Így az első link közel áll hozzád.
Egyébként a fundamentalisták aljas módszere ez, hogy úgy terjesztik a maguk nézeteit, hogy bujkálnak.
Az adventisták már eljuttottak odáig, hogy Ellen White egyik könyét a szerző feltüntetése nélkül terjesztik, a 2014-es a Jobbik Magyarországért Mozgalom "Szavazz a Jobbik ellen" lejárató kampány mögött meg a Hit Gyülekezete bújt meg.
Erre a bujkálásra meg azért van szüksége a hitgyülinek, az adventistáknak, meg az UVF Biblia készítőinek, mert maguk is tudják, hogy hiteltelenek.
Katolikusok, ortodox vagy református személy viszont nem bujkál. Nagy Gergelyben is becsülöm azt, hogy vállalja a felekezetét, ha nem is értek mindenben vele egyet.
Szia
Jehova tanúja vagyok, és itt a honlapunkon rengeteg bibliai információt találsz, és természetesen rólunk is olvashatsz, filmeket nézhetsz. Nem vagyunk titkosak, minden embernek szeretnénk segíteni megismerni a Teremtőjét, hogy ők is reménységgel nézzenek a Miatyánkban kért Isten országára, amelynek Királya Krisztus, és hamarosan átveszi a földünk fölötti irányítást. Mit tesz majd akkor? Azokat a dolgokat, amelyeket akkor tett amikor a földön élt, csak most az egész földre kiterjedően.
Szóval itt tudhatod meg rengeteg bibliai kérdésedre a választ: [link]
JT-i jobban felválallják magukat, viszont az UVF készítői, amíg le nem lepleződtek, szintén bujkáltak. Szóval sajnos, egy bizonyos mértékig nálatok is jelen van a titkolózás!
A jw.org meg nem hiteles, mert egy propaganda oldal. Olyan infók vannak rajta, ami a Tanúkat és hitüket pozitív színben tünteti fel. A vitatott dolgokat viszont nem irják meg, azt a média vagy a kritikai oldalak hozzák le.
Nézd, én katolikus vagyok, de nem várom, hogy a vatican.va kritikai attitűdöt képviseljen a katolikus egyházzal szemben.
Természetes, hogy a jw.org részlehajló, hiszen az ő evangelizációs gyakorlatuk része. Most arról lehet vitatkozni, hogy ez a gyakorlat mennyire helyénvaló, de csakis kívülről, nem magán a JW-n belül (úgy nem lehet állást foglalni, hogy vitatod a saját álláspontod).
Amúgy amit a kérdésben megfogalmaztál, az jogos, de pont Jehova Tanúi vállalják fel elég következetesen a hitük olyan kompromisszumok nélkül, amit a legtöbb ember bizony megköt. Ha valamiért, én ezért becsülöm őket. Nem könnyű folyamatos támadások alatt tántorítatlannak lenni.
Akkor ez sajnos általánosan igaz minden sunyi, gonosz szektára és szektásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!