Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vannak kiakadva a...

Miért vannak kiakadva a vallásosok azokra, akik nem hisznek az ilyenben?

Figyelt kérdés
Én sem hiszek istenben. Ha lenne, nem lenne erőszak, nem halnának meg ártatlanok stb. De a mama kegyetlenül hisz valakiben akit sosem látott, aki sosem adta jelét hogy létezne és én még sem piszkálom emiatt! De ő kegyetlenül osztja az észt nekem erről, és szeretem a rockot, nem vagyok rocker, de szeretem a bandáim pólóit hordani és mindig azt mondja megszállt az ördög. De senki mást nem piszkál a családból, csak engem. És nem a stílusom miatt, előtte is próbált "átériteni" rám akarja erőszakolni magát és elegem van belőle. Megyünk a városba és folyton "Urunk megbocsájt neked, még van esélyed. Imádkozz!" ezt hajtogatja.
2020. dec. 13. 15:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
11%

"Miért vannak kiakadva a vallásosok azokra, akik nem hisznek az ilyenben?"

Most akkor a vallásosok vannak kiakadva, vagy a mamád, aki vallásos? Mert a mamád tulajdonságát a kérdésedben mindenkire kivetítetted

"Én sem hiszek istenben. Ha lenne, nem lenne erőszak, nem halnának meg ártatlanok stb."

És erre a gyenge dologra alapozod, hogy nem hiszel és elkárhozol inkább, ahelyett, hogy utánanéznél ennek, hogy vajon miért van így, annak ellenére, amit írtál.

Ha van Isten, akkor ő az abszolút jó. Ha nem akarja becsapni magát és tényleg őt szerető teremtményeket szeretne, akkor szabad akaratot adni nekik, hogy szabad akarattal, belátással szeressék Istent. A bűn Isten hiánya, az emberiség nagyon nagy része a bűnt választja, választotta Isten helyett. Mi hívők megtanultuk a leckét, látjuk, hogy milyen mocskos a bűn, látjuk, hogy Isten mennyire szeretetteljes, így szabad akarattal, szívből Istent választjuk és ezzel együtt az áldásait is kapjuk, érezzük, amiért szintén hálásak vagyunk, a bűntől való fokozatos tisztulás és az örök élet.

2020. dec. 14. 12:55
 12/19 anonim ***** válasza:
94%

Utolsó számodra ez, ezzel nincs is semmi baj. Mindenki abban hisz vagy nem hisz amiben akar.

A vallás magánügy.

Nem gondoljátok, hogy sértő egy ateistát bűnösnek nevezni? Semmi jogotok ehhez. Semmilyen bizonyítékotok, vagy hiteles alapotok nincs arra, hogy jobbnak tekintsétek magatokat.

Én a tudományban és az evolúció elméletben hiszek. Te Istenben és a Bibliában (tisztelem nézetedet, és hajlandó voltam nagy betűvel írni mind a kettőt) Nem kell értünk imádkozni, és a térítős szövegekkel terhelni. Fárasztó és sértő számunkra. Pont ellenkező hatást kelt bennünk mint gondoljátok, ettől az erőszakos nyomulástól nem csak nem foglalkozunk vallásokkal, hanem meg is vetjük azokat akik gyakorolják. Az általatok emlegetett harcos ateisták többsége így jön létre.

Szóval nem bűnösök vagyunk, csak másképp szemléljük a világot. Ettől még normális családi életet élünk, dolgozunk, gyereket nevelünk, és vannak elveink. Mi sem lopunk gyilkolunk...

2020. dec. 14. 14:06
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

11. Isten majd eldönti, hogy ki a bűnös. Ha ennyire hiszel a Bibliában, akkor a helyedben visszafognám magam a bűnösséggel kapcsolatban, mert te is megjárhatod.

"Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek. Mert amilyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek."

2020. dec. 14. 17:46
 14/19 A kérdező kommentje:
"És erre a gyenge dologra alapozod, hogy nem hiszel és elkárhozol inkább, ahelyett, hogy utánanéznél ennek, hogy vajon miért van így, annak ellenére, amit írtál." Ez gyenge érv? Ha lenne isten nem hagyná hogy megerőszakoljanak egy gyereket, vagy nőt, vagy verje őket az apjuk, férjük! Nem halnának meg balesetekben az ártatlanok, vagy rákban egy 3 éves kislány. Annak a gyereknek mi bűne lehet. Ezek neked gyenge érvek? Ugyan már, ha létezne nem hagyná hogy ez történjen a gyermekeivel. De ha te hiszel benne a te dolgod, pont ahogy a mamámé is. De nem kell másokra erőltetni ezt a baromságot.
2020. dec. 15. 10:52
 15/19 A kérdező kommentje:
A mamámnak vannak "barátnői" akikkel jár templomba de amúgy mindenek elmondja őket. Az egyiket a sátán sz*jh*j*nak hívja. Mentálisan épp, nem lehet arra fogni, egyszerűen csak ilyen. Nem szoktam erről beszélni senkinek, ezért írtam ki ide, anonimként nyugodtan kiadhatom magamból mert engem nagyon zavar. Én sem hajtogatom neki, hogy nem létezik és érvelgetek.
2020. dec. 15. 10:54
 16/19 A kérdező kommentje:
12 most megtapsoltalak. Szívemből szóltál.
2020. dec. 15. 10:57
 17/19 anonim ***** válasza:
91%

Ha a nagymamád mentálisan friss, akkor kiváló mód arra, hogy leszoktasd a prédikálásról, ha kérdéseket teszel fel neki a vallásával kapcsolatban. Olyanokat, amik abba az irányba vezetik a beszélgetést, hogy kényelmetlen részeit kelljen megmagyaráznia a Bibliának. Például miért követelt Isten népirtást a kánaániták ellen, miért kellett lemészárolni a csecsemőket, életbentartani a szűz lányokat, miért támogatja a Biblia a rabszolgatartást, miért gyilkolt meg kisdedeket és aggastyánokat az Özönvízzel, miért kérte Isten Ábrahámost, hogy áldozza fel fiát, ő feláldozna-e téged, ha az Isten kérné, stb.

Mielőtt ezeket a kérdéseket felteszed, tájékozódj alaposan a témáról, hogy nyugodt, türelmes hangon tudd őt kérdezni. Kerüld el a vitát, mindig kérdezz, kíváncsiságot mutatva és érdeklődve. Ha jól csinálod, gyorsan leszokik a piszkálásodról, mert ezek a témák a keresztények tyúkszemei, kényelmetlen nekik válaszolni rájuk.

Ha már érezhető rajta valamiféle demencia, akkor semmiképp ne tégy ilyet, próbálj meg úgy tenni, mint aki odafigyel rá, mondd meg neki, hogy megérted őt és igyekszel Jézus iránymutatása szerint élni. Mikor prédikál neki, hümmögj vissza, legyen háttérzaj ha máshogy nem megy. Ha már nem olyanok a kognitív képességei, akkor ne terheld, próbálj tiszteletet és megértést mutatni, ha nem is értesz vele egyet.

2020. dec. 15. 17:42
 18/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
0%

satan szajhajaval jar templomba nagymamad?

mibol gondolod hogy nem sokkal bunosebb a nagymamad es istentelenebb mint az (a lovagolo kejno), vagy eppen te?

ahogy egy ateista is lehet nagyon bunos attol meg hogy "betartja a ("vilagi") tizparancsolatot"

ahogy itelkezesre hivatkozassal se lehet semmire menni

egy "ateista" (hiteztlen, (Istenben) nem hivo) legnagyobb bune mindeg a "relativitas" volt es lesz ami korunk legnagyobb fertoje

(az abszolutum, es belole fakado abszolutumok "tagadasa", orokervenyuseg athuzasa)

vagyis nem mas bunre kell elsosorban gondolni, ebbol indul ki minden mas is akarhogy nem itelkezik vagy itelkezik

kar hogy sok hivo se igazan eri mit jelent ez amit ennyire szeret idezni mindenki, de hitetlenek megkevesbe ertik sajnos

a bunt meg kell banni!

2020. dec. 19. 11:38
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó legalább minimális szinten tagold a szöveget, mert azt se sikerült leszűrni, hogy melyik álláspontnak adsz igazat.
2020. dec. 19. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!