Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért vannak kiakadva a...

Miért vannak kiakadva a vallásosok azokra, akik nem hisznek az ilyenben?

Figyelt kérdés
Én sem hiszek istenben. Ha lenne, nem lenne erőszak, nem halnának meg ártatlanok stb. De a mama kegyetlenül hisz valakiben akit sosem látott, aki sosem adta jelét hogy létezne és én még sem piszkálom emiatt! De ő kegyetlenül osztja az észt nekem erről, és szeretem a rockot, nem vagyok rocker, de szeretem a bandáim pólóit hordani és mindig azt mondja megszállt az ördög. De senki mást nem piszkál a családból, csak engem. És nem a stílusom miatt, előtte is próbált "átériteni" rám akarja erőszakolni magát és elegem van belőle. Megyünk a városba és folyton "Urunk megbocsájt neked, még van esélyed. Imádkozz!" ezt hajtogatja.
2020. dec. 13. 15:14
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
15%
Pont hogy van es ő okozza ezt a sok beteg dolgot hogy beteljesuljon a bugyut próféciAja. Jezus sem azert jott hogy beket hozzon hanem hogy fegyver támasszon apa es lanya kozt ferj es feleseg kozott
2020. dec. 13. 15:16
 2/19 anonim ***** válasza:
71%

Nem vallástalan emberekre vagy az ateistákra vagyunk kiakadva, hanem a harcos vulgár materialista ateistákra, azért az különbség.

Ami a mamádat illeti ő idős, nem ismeri azt a szubkultúrát aminek a zenéjét hallgatod, amit az ember nem ért attól hajlamos tartani.

Inkább ülj vele és beszéljétek meg ahelyett, hogy itt vinnyogsz. Ha ez nem segít hagyd rá, az idősek már csak ilyenek.

2020. dec. 13. 15:28
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Nincsenek kiakadva, de a Bibliában benne van, hogy meg kell téríteni a hitetleneket (vagy legalábbis próbálni).
2020. dec. 13. 15:29
 4/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
12%
pontosan kerdezo, ellensegeskedest szit Jezus, Isten azert hogy megtisztuljon az emberiseg a salaktol
2020. dec. 13. 17:45
 5/19 A kérdező kommentje:
Kedves kettes válaszoló tudod kid vinnyog! Szerinted nem próbáltam már meg vele erről beszélni? Anyám szerint mindig is ilyen volt, papám is aki már nem él. De egyedül engem nem hagy engem ezzel békén. Nem velünk lakik szerencsére, de amikor meglátogat vagy, mi őt, egyfolytában arra kér hogy imádkozzam. Többször is elmondtam neki, kedvesen, szépen, hogy engem ez nem érdekel. Én abban hiszek amit látok. De ő erőszakosan hajtogatja hogy megszállt az ördög, de még van esélyem. Anyám ás apám is mindig azt mondják hagyjam rá, mondjam h "jó mama, rendben mama" de ez neki nem elég. Én nem hiszek ebben, és nem is fogok soha.
2020. dec. 13. 19:21
 6/19 A kérdező kommentje:
Gondolom te se örülnél ha valaki minden nap a nyakadra járna azzal hogy imádkozz. Vagy ha te hiszel istenben, annak nem hogy ha mondjuk azt mondanák állandóan hogy hallgass metált, hallgass metált. Nem lehet a korára fogni mindent, mert mindig is ilyen erőszakos volt. Én csupán arra vagyok kíváncsi hogy miért ilyen fontos a vallásosoknak hogy más is higgyen ebben. Engem sem érdekel hogy ők egy alaktalan senkihez imádkoznak, aki egyáltalán nem adja jelét annak hogy létezik. Akkor őket miért érdekli az hogy én nem hiszek!?
2020. dec. 13. 19:25
 7/19 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
12%

feltunk az elkarhozastol attol hogy nem lesz orokeleted, csak mert szerinted hazugsag, keptelenseg vagy hasonlo

Ha viszont nem akarod te dontesed de eletedben is feltunk hogy jo legyel mert az jo szamodra is ha nem is tunik fel

ha mast nem zavarsz vele ugy bombolteted fuled ahogy akarod...

csaladod, illetve mamad (csak?) Ehhez mashogy allhat hozza, nem tudsz rajta valtoztatni o idos(ebb mint te)

rajtad lehetne valtoztatni, artani nem artana ha imadkoznal

a szorakozas viszont arthat, a hangos zene is... amivel tisztaban vagy

sportolas pl. Nem artana,

box, vagy barmi amitol kek-zold lennel, ha a durvulast szereted

kozbe szolna zened

2020. dec. 13. 19:33
 8/19 A kérdező kommentje:
Sosem hallgatok hangosan zenét mindig csak fülhallgatóval Szóval ez nem zavarhatja meg általában ha nálunk van akkor nem gondolok el a szobámba még akkor sem ha igazából nem akarok emiatt vele találkozni mert azért tisztelem annyira hogy ott maradjak ez az egyedül amit nem szeretek hogy rám akarja erőltetni azt amit nem akarok
2020. dec. 13. 20:31
 9/19 anonim ***** válasza:
93%

A következő a helyzet, kérdező:

egy ateistának általában elég szilárd a világképe ahhoz, hogy önmagukban ne zavarják a hívők.

Egy hívőnek viszont a világképe 𝐂𝐒𝐀𝐊 a hiten alapul, ezért folyamatos megerősítés kell neki!

EZÉRT akarja, hogy csak hívők legyenek körülötte, méghozzá csakis a saját felekezet!

2020. dec. 13. 23:41
 10/19 anonim ***** válasza:
61%

Én azt veszem észre, hogy általában az ateistákat jobban zavarja, hogy hívő vagyok, mint fordítva. :D

De kinek mi és nem lehet általánosítani. A mama így leírás alapján szektásnak tűnik. Én keresztény vagyok és hallgatok rockot, semmi köze ennek a Sátánhoz. A bűn nem zenei stílustól függ. A speedezős techno vagy az olyan pop, amiben ribizlik riszálják magukat szerintem sokszor károsabb is, mint egy színvonalas, zeneileg jó minőségű rock szám, aminek a szövege is értéket fogalmaz meg és nem abban merül i az összes mondanivalója, hogy dugjunk, partyzzunk és szórjuk a pénzt.

2020. dec. 14. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!